تاریخ: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۲۶
بازدید: ۵۰۵
کد خبر: ۲۳۰۷۸۸

موافقت با ارمنستان برای بازماندن گذر ترانزیتی قفقاز

موافقت با ارمنستان برای بازماندن گذر ترانزیتی قفقاز
‌می‌متالز - معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل از برگزاری جلسات موثر با مقام‌های ارمنستان و حل مشکل وسایل نقلیه ترانزیتی در منطقه گوریس خبر داد و گفت: توافق کردیم که گذر ترانزیتی قفقاز در این منطقه همچنان باز بماند.

به گزارش می‌متالز، خیرالله خادمی در سفر به پایانه و مرز نورودوز در جمع خبرنگاران افزود: در دیدار با مقام‌های کشور ارمنستان سه تصمیم مهم گرفته شد؛ اول آنکه گذر ترانزیتی شمال _ جنوب که کشور ما را از مرز نوردوز به کشور ارمنستان و از آنجا به کشور گرجستان متصل می‌کند و راه ارتباط با قفقاز است، حتما باید باز نگه داشته شود.

وی اضافه کرد: تصمیم دوم این بود که راه جایگزین پیشنهادی این مسیر از سوی ارمنستان، طی یک ماه آینده قابل استفاده برای وسایل نقلیه ترانزیتی باشد و همچنین بتوانیم همان محور قدیمی و دو نقطه‌ای که داخل خاک آذربایجان قرار گرفته طراحی جدیدی انجام بشود تا به عنوان یک راه جایگزین در محور قدیم مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: براساس برنامه زمان بندی که مقامات دو طرف تهیه کردند، مقرر شد روسازی جاده جایگزین که مورد نظر مقامات ارمنستان است، به اتمام برسد.

خادمی اظهار کرد: در پی مشکلاتی که از سمت نوردوز به سمت ارمنستان ایجاد شد، روز گذشته دیدار‌های موثری با مقام‌های کشور ارمنستان برای رفع مشکل منطقه گوریس که سبب اختلال در تردد کامیون‌ها و حمل بار و مسافر کشورمان به سمت این کشور شد صورت گرفت و تصمیمات مناسبی برای رفع این مشکل اتخاذ شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه این سفر بر اساس نظر دولت جمهوری اسلامی ایران انجام شده است، افزود: با برنامه زمان بندی که دو کشور ایران و ارمنستان تهیه کردند، مقرر شد تا روسازی جاده تاتو که مورد نظر مقام‌های کشور ارمنستان است به اتمام برسد؛ همچنین مقرر شد حداکثر تا سه ماه آینده، گردنه‌ها و نقاط حادثه‌خیز در محور جایگزین برطرف شود.

خادمی ادامه داد: همزمان عملیات اجرایی جاده اصلی جایگزین دیگری به عنوان قطعه چهار گذر ترانزیتی شمال _ جنوب در کشور ارمنستان (جاده سمت نوردوز به ایروان و از ایروان به مرز گرجستان) در حال اجرا است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل یادآوری کرد: قطعه چهار گذر ترانزیتی شمال _ جنوب در خاک ارمنستان حدود ۱۵ کیلومتر تونل و پل دارد و تکمیل آن ۵ سال طول خواهد کشید؛ همچنین مقرر شد نقاطی که در گوریس دچار مشکل است توسط مشاوران ایرانی بررسی شود و تا یک سال آینده محور جایگزین قطعه چهار در خاک ارمنستان آماده‌سازی شود.

خادمی گفت: کار اصلی ما احداث قطعه چهار جنوبی ایروان به مرز ایران است که به عنوان بخشی از گذر ترانزیتی اصلی شمال به جنوب، می‌تواند جاده مهم و ترانزیتی برای ارتباط بین کشور ما با کشور ارمنستان و قفقاز باشد، خوشبختانه قسمت شمالی آن یعنی ایروان به سمت گرجستان توسط ارمنستان احداث شده است.

وی اضافه کرد: قسمت جنوبی به سمت مرز نوردوز ایران قطعه چهار است که تصمیماتی برای شروع عملیاتاجرایی آن گرفته شد، امیدواریم بتوانیم در اجرای سریع گذر ترانزیتی، کمک‌های فنی و مهندسی را به کشور ارمنستان داشته باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: گرفتاری‌هایی که برای وسایل نقلیه ترانزیتی در این محور ایجاد شده است حل خواهد شد و امیدواریم بتوانیم در بخش زیرساخت حداکثر مساعدت را برای رفع مشکل در منطقه گوریس که محور اصلی تردد ایران به کشور ارمنستان و منطقه قفقاز است داشته باشیم.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

عناوین برگزیده