به گزارش می متالز به نقل از دنیای بورس، برخی از منابع داخلی از دشواری صادرات LPG (به عنوان محصول پتروشیمیهای داخلی نظیر پارس، خارک و بندرامام) خبر دادهاند. پلتز در گزارشی ادعا کرده است که صادرات گاز مایع به دنبال آغاز دور جدید تحریمها از 4 نوامبر تا حد بسیار زیادی کاهش یافته است. به گفته این نشریه از قول منابع آگاه در بخش حمل و نقل دریایی از میزان حمل گاز مایع ایران به شدت کاسته شده است.
«دنیای بورس» صحت این خبر را از منابع داخلی پتروشیمیهای تولیدکننده گاز مایع جویا شد. این افراد در این خصوص عنوان کردند که صادرات گاز مایع متوقف نشده است اما مسیر صادرات نسبت به گذشته دشوارتر شده است.
نگرانی از انعکاس اثر منفی این موضوع در گزارش آبان شرکتهای بورسی وجود دارد. طی روزهای آینده این گزارشها روی «کدال» قرار میگیرند و بر این اساس احتمال اثر منفی این موضوع در روند قیمتی سهام نیز وجود دارد.
در این خصوص نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد افزایش تقاضای فصلی گازهای مایع در فصل سرما است. بر این اساس در روند سنتی قیمت گاز مایع در نیمه دوم سال (شمسی) بالاتر از نیمه نخست سال است. با این حال در شرایط کنونی قیمت نفت مسیر تند نزولی را در پیش گرفته است. افت شاخص بازار انرژی اثر منفی خود را بر گاز مایع نیز احتمالا منعکس خواهد کرد. البته با توجه به سایر عوامل اثرگذار (برای مثال به رشد پرشتاب قیمت گاز در هفتههای اخیر برخلاف روند نزولی نفت با سیگنال کاهش قابل توجه دما در سطح جهان اشاره کرد) نمیتوان اظهارنظر دقیقی در این خصوص داشت و باید منتظر تغییرات قیمتی گاز مایع در بازار جهانی بود. در این میان نکته جالب توجه اثر کاهش عرضه بر قیمت گاز مایع است. محدودیت صادرات ایران به خصوص در فصل سرد پیش رو عامل صعود قیمتها خواهد بود. در نتیجه شاید بتوان امیدوار بود که به دنبال اوجگیری قیمتها، رویه صادرات گاز مایع از سوی پتروشیمیهای ایرانی با تخفیف در قیمت بهبود یابد و سودآوری این شرکتها نیز اثر منفی آنچنانی نپذیرد. رصد دقیق اخبار و همچنین عملکرد واقعی شرکتها را باید در دستور کار قرار گیرد.