به گزارش میمتالز، بازنشستگان تامین اجتماعی خواستار تغییر اساسنامه سازمان تامین اجتماعی در دولت سیزدهم و اعمال استقلال عمل در آن با رعایت سهجانبه گرایی شدند.
جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی گفتند: ماهیت اساسنامه سازمان تامین اجتماعی به دلیل سنگین کردن وزن دولت در هیئت امنای این نهاد عمومی غیردولتی بر علیه بازنشستگان، بازماندگان و کارگران تنظیم شده است.
این بازنشستگان با اشاره به حضور ۶ عضو دولتی در ساختار هیات امنای سازمان به کمرنگ شدن نقش هیئت مدیره در تصمیمگیری اشاره کردند و افزودند: «طبق اساسنامهی سازمان تامین اجتماعی هیئت امنا به نهادی با مناسبات دولتی تبدیل شده و هیئت مدیره هم اختیارات خود را از دست داده و چندان در تصمیمگیریها نقشی ندارد.»
به گفته این بازنشستگان، دولتی شدن رکن عالی سازمان تامین اجتماعی، موجب شده تا منابع این سازمان با مدیریت دولت اولویتگذاری و خرج شوند؛ در حالی که حوزهی بیمهای این سازمان که مناسبات فنی و درآمد را تنظیم میکند، قادر به هماهنگی منابع سازمان با سیاستهای دولت و حتی قوانین مجلس نیست.
لایحه همسانسازی با ردیف مستقل برای تامین اجتماعی
مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی با اشاره به وصول شدن لایحهی دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان و از دوفوریتی خارج شدن آن به دنبال تعلل مجلس در تصویب آن با رویکرد جدیدی منهای سازمان تامین اجتماعی، یادآور شدند که بازنشستگان لشکری و کشوری، چون از بودجه عمومی برای همسانسازی حقوق خود استفاده میکنند؛ حتی در صورت تصویب نشدن این لایحه، ضرری نمیکنند.
این بازنشستگان افزودند: «سازمان تامین اجتماعی باید به اعتبار تنظیم پرداخت بودجه دولت، در بودجه داخلی خود همسانسازی را اجرا کند. این امر قدرتِ سازمان را محدود میکند و آن را به وامگیری انداخته است؛ در حالی که بهتر است در لایحهی دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان، نوعی اعتبار برای همسانسازی در تامین اجتماعی دیده شود؛ حالا اگر این اعتبار در ردیف مطالبات سازمان تامین اجتماعی قرار گرفت که مسئلهی جداگانهای است.»
به گفتهی این بازنشستگان؛ لحاظ کردن ردیف مستقل در لایحه دائمی شدن همسانسازی میتواند بازنشستگان را باتوجه به سهم دولت در طلب چند صد هزار میلیارد تومانی سازمان، از لحاظ مطالبهگری از سازمان برای ترمیم وضعیت معیشتی خود در موقعیت بهتری قرار دهد.