تاریخ: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۳۷
بازدید: ۴۹۵
کد خبر: ۲۳۲۶۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

طرح اصلاح اساسنامه صندوق توسعه ملی بررسی شد

طرح اصلاح اساسنامه صندوق توسعه ملی بررسی شد
‌می‌متالز - رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: این کمیته در نشست خود طرح اصلاح اساسنامه صندوق توسعه ملی را با حضور دستگاه‌های اجرایی مورد بررسی قرار داد.

به گزارش می‌متالز، جعفر قادری رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در تشریح نشست این کمیته گفت: طرح اصلاح مواد ۱۶ و ۱۷ قانون دائمی برنامه‌های توسعه کشور در خصوص اساسنامه صندوق توسعه ملی با حضور دستگاه‌های اجرایی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد، جلسه دیگری در این خصوص برای جمع‌بندی و تدوین گزارش نهایی برای ارسال به صحن کمیسیون برنامه و بودجه برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه اکنون مغایرت‌هایی در صندوق توسعه ملی وجود دارد، افزود: سهم صندوق توسعه ملی از صادرات چهار فراورده اصلی نفت دریافت می‌شود، اما اگر بخواهیم نفت خام را داخل به فراورده تبدیل کنیم و یا گاز و نفتی که به پتروشمی‌ها داده می‌شود و سهمی برای صندوق در نظر گرفته نشده باید سهمی دیده شود.

قادری تاکید کرد: همچنین در بحث معادن اگر انفال در نظر گرفته شوند، بخشی از حق و حقوق دولتی آن مربوط به صندوق توسعه ملی است و باید واریز شود. با اصلاح اساسنامه صندوق توسعه ملی قدرت مانور صندوق افزایش پیدا خواهد کرد، زیرا اکنون صندوق نمی‌تواند منابع خود را مدیریت کند، یعنی قدرت مانور برای افتتاح حساب در داخل و خارج از کشور و تبدیل منابع به ارز‌های متفاوت را ندارد.

رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: چارچوب اداره صندوق توسعه ملی طبق اصول مدیریتی شرکتی نیست و نیاز دارد تا در این خصوص اصلاح شود، در برخی بخش‌ها صندوق نیاز دارد تسهیلات ریالی پرداخت کند، اما این موضوع به معنای کاهش ارزش منابع صندوق نیست و باید راه‌هایی را به صندوق توسعه ملی تکلیف کرد که منابع آن مشمول کاهش ارزش نشود. همچنین سالهاست دولت‌ها از عواید صندوق برخلاف قانون مالیات دریافت می‌کند و این موضوع نیز اصلاح خواهد شد.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده
هلدینگ
«پدرام پیروی‌نسب» مدیرعامل هلدینگ توسعه و تجهیز معادن امداد در گفت‌و‌گو با «می‌متالز» عنوان کرد:

هلدینگ "معادن امداد" از ۳۷ سال پیش فعالیت‌های خود را با معدنکاری سنگ ساختمانی آغاز کرد/ توسعه، سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های جدی هلدینگ "معادن امداد" در حوزه‌های مختلف معدنی از اکتشاف تا فرآوری/ در مرز بین استان کردستان و آذربایجان غربی محدوده مستعد طلا را شناسایی کرده‌ایم و در مرحله اخذ گواهی کشف و بهره‌برداری هستیم