به گزاش میمتالز، هفته گذشته شاخص کل بورس و هم وزن با نوسانات زیادی همراه شدند. در آخرین روز معاملاتی شاخص کل در کانال یک میلیون و ۴۳۶ هزار واحد بسته شد و در طول هفته گذشته مجموعا تغییری را ثبت نکرد.
بوسف هاشمی، کارشناس بازار سهام درباره روند بازار هفته آینده گفت: هفته آینده روند شاخص متعادل است و به روند خنثی خود ادامه میدهد. این کارشناس بازار همچنین پیشبینی کرد هفته آینده بازار سهام با پیشروی گروههای قندی، غذایی، بیمه و بانک همراه است.
پیمان حدادی، کارشناس بازار سرمایه هم درباره آینده صنایع پتروشیمی، فلزات اساسی و معدنی گفت: مهمترین عاملی که در این روزها روی این سه صنعت اثر میگذارد، قیمتهای جهانی است که از تورمی که در سطح جهان به وجود آمده تاثیر میگیرد و باعث افزایش قیمتها در بازارهای جهانی شده است. همچمنین بحران انرژی که پیشبینی میشود در نیمه دوم سال شکل بگیرد باعث افزایش قیمت نفت و مشتقات نفتی میشود و از طرف دیگر به همراه خود رشد فلزات اساسی را به همراه دارد.
حدادی همچنین افزود: بیشترین ارزش بازار را این سه صنعت به خود اختصاص میدهند و یک سوم بازار کل بازار را تشکیل میدهند. پیشبینی میشود، تا پایان سال این سه صنعت از صنایع پیشرو باشند و تولید و فروشهایی که به صورت ماهانه از این سه صنعت منتشر میشود و صورتهای مالی سه ماهه که در حال انتشار است نشان میدهد سودآوری این شرکتها زیاد است.
معاملات اولین ماه از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ در حالی پایان یافت که با وجود مثبت بودن عملکرد ماهانه شاخصکل، اما شاهد خروج سهامداران خرد از گردونه معاملات سهام بودیم. آمارها نشان میدهد طی دادوستدهای ۱۸ روزه مهرماه در مجموع سهامی به ارزش ۴ هزار و ۲۴۵ میلیارد تومان از سبد سهامداران خرد به پرتفوی حقوقیها منتقل شد. به این ترتیب برای سومینماه متوالی حقیقیها نقش فروشنده خود را حفظ کردند و ترجیح دادند فعلا برای خرید سهام دست نگه دارند. در این میان نگاهی به عملکرد سهامداران در گروههای ۳۸گانه بورسی طی معاملات مهرماه حکایت از ورود سرمایههای خرد به ۸ گروه در مقابل خروج این دسته از بورس بازان از ۳۰ صنعت بورسی دارد.
پتروشیمیها در مهرماه صدر لیست خرید حقیقیها را به خود اختصاص دادند. این گروه در دادوستدهای ماه گذشته در مجموع شاهد جابه جایی ۲۰۱ میلیارد و ۴۵۵ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. رشد بهای نفت و گاز و دیگر محصولات شیمیایی در بازار جهانی مهمترین محرک افزایش جذابیت زیرمجموعههای این گروه برای سهامداران خرد بود. قیمت نفت در روزهای پایانی مهرماه با احیای تقاضا و قیمت بالای گاز طبیعی و زغال سنگ که تولیدکنندگان برق را به مصرف مازوت و گازوئیل تشویق میکند، به بالاترین حد خود در چند سال اخیر رسید و رکوردهای جدیدی برای شاخصهای نفتی عمده مانند برنت و وست تگزاس اینترمدییت به ثبت رسید. برنت سقف سه ساله را فتح کرد و WTI نیز رکوردهای ۷ساله خود را پشتسر گذاشت. تحلیلگران معتقدند کاهش محدودیتها در سراسر جهان، به احتمال زیاد به بهبود مصرف سوخت کمک میکند. آنها همچنین عنوان میکنند روی آوردن به نفت خام به جای گاز برای تولید برق، میتواند به تنهایی تا ۴۵۰ هزار بشکه در روز تقاضا برای طلایسیاه در ۳ ماهه چهارم سال را افزایش دهد؛ ضمن اینکه انتظار میرود برودت هوا و سرما در نیمکره شمالی، کسری عرضه نفت را تشدید کند. با این حال از آنجا که مشکلات مربوط به تولید برق عمدتا به خشکسالی و کاهش وزش باد بازمی گردد، کارشناسان رشد قیمت جهانی نفت و گاز و دیگر فرآوردههای شیمیایی را پایدار نمیدانند و معتقدند سهامداران شرکتهای زیرمجموعه گروه محصولات شیمیایی نباید بر مبنای رشدهای اخیر به معاملات هیجانی بپردازند.
منبع: تجارت نیوز