به گزارش میمتالز، ناصر فغفوری با بیان اینکه در بخش معدن استان تاکنون بالغ بر ۳۰۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری صورت گرفته است، اظهار کرد: هماکنون ۳۵۷ معدن در استان دارای پروانه بهرهبرداری هستند که از این تعداد ۲۷۲ معدن به صورت فعال است.
وی با اشاره به ظرفیت اسمی معادن، افزود: ظرفیت استخراج اسمی معادن استان ۱۲ میلیون و ۸۹۸ هزار تن و ذخیره قطعی مواد معدنی معادن استان ۶۲۶ میلیون و ۶۶۸ هزار و ۷۰۹ تن است. همچنین ۲۹۲۴ نفر در معادن استان در حال فعالیت هستند.
این مسوول با اشاره به مشکلات زیستمحیطی بخش معدن استان، ادامه داد: یکی از مشکلات ما در بخش معدن از لحاظ زیستمحیطی است، به طوری که پوشش غالب گون مانع توسعه بخش معدن در استان شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان خاطرنشان کرد: به دلیل اجرای قانون گون در استان، بسیاری از معادن به دلیل نداشتن امکان اکتشاف سینهکار جدید پس از اتمام سینهکار دارای پروانه، متوقف میشود و در نهایت با باطلهبرداری، مدت کوتاهی را فعال میمانند.
از نیمسال دوم سال ۹۷ که دستورالعمل مربوط به حفظ و حراست از گونه گون از سوی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، ادارهکل منابعطبیعی استان در راستای اجرای مصوبات مجلس، ابلاغ شده، بخش اعظمی از فعالیتهای معدنی در زنجان متوقف شده است. گونه گون بر اساس ماده یک قانون حفظ و حمایت مصوب سال ۷۱، یکی از گونههای ممنوعالقطع بوده که لزوم حراست از آن صراحتاً در قانون قید شده است.
منبع: ایسنا