به گزارش میمتالز، مقامات عالیرتبه ازبکستان اعلام کردند که به عنوان بخشی از تلاشهای این کشور به منظور بهبود و تنوع بخشیدن به مسیرهای دریایی و افزایش تجارت با هند و ایران، برنامه مشترکی را برای بهبود اتصال با این کشورها از طریق بندر چابهار ادامه خواهند داد.
فورکت سیدیکوف، معاون وزیر امور خارجه ازبکستان در حاشیه میزگردی درباره مسائل سیاست خارجی گفت: این سه کشور قصد دارند دومین نشست کارگروه سه جانبه را برای بررسی استفاده مشترک از بندر چابهار در سواحل مکران ایران برای تجارت و ترانزیت برگزار کنند.
وی همچنین تاکید کرد که تحولات اخیر در افغانستان تاثیری بر برنامههای مشترک این سه کشور نخواهد داشت.
سیدیکوف گفت: هند یکی از شرکای استراتژیک ما است و این یک پروژه مهم است. اولین نشست مجازی کارگروه سه جانبه برای استفاده مشترک از بندر چابهار دسامبر سال گذشته برگزار شد و سه کشور تاریخ برگزاری دومین نشست را تعیین خواهند کرد.
بختیار مصطفایف، معاون موسسه بین المللی آسیای میانه که مورد حمایت دولت ازبکستان است، در این باره گفت که دولت معتقد است افزایش دسترسی به اقیانوسها از نظر استراتژیک بسیار مهم است.
مصطفایف گفت: تقریباً ۸۰ درصد صادرات و واردات ازبکستان از طریق مسیرهای شمالی که از کشورهای آسیای میانه و روسیه عبور میکنند انجام میشود و دسترسی به خلیج فارس برای این کشور سودمند خواهد بود.
وی در ادامه تأکید کرد که کشورهای جنوب آسیا به سرعت در حال توسعه هستند و بازار بزرگی را با جمعیتی حدود دو میلیارد خواهند داشت.
مصطفایف گفت: تلاش برای ترکیب آسیای جنوبی و آسیای مرکزی سودمندتر خواهد بود.
وی افزود که تقویت اتصال ازبکستان با دیگر کشورها همچنین «درهای جدیدی را برای بهبود وضعیت امنیتی و مقابله با تروریسم و افراط گرایی» در سراسر منطقه باز خواهد کرد.
شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان در نشستی مجازی با نارندرا مودی، نخست وزیر هند، که ۱۱ دسامبر سال گذشته برگزار شد، برای اولین بار پیشنهاد گفتگوی سه جانبه بین هند، ایران و ازبکستان را برای ارتقاء ارتباط از طریق بندر چابهار ارائه کرد.
بر اساس این گزارش، طرف هندی از این پیشنهاد استقبال کرد و با اشتیاق و قاطعیت پاسخ داد. اولین جلسه کارگروه سه جانبه استفاده مشترک از چابهار تنها سه روز بعد در تاریخ ۱۴ دسمابر ۲۰۲۱ برگزار شد.
منبع: خبرگزاری تسنیم