به گزارش میمتالز، آیتالله محمدرضا ناصری در دیدار با رییس سازمان نظام مهندسی معدن کشور افزود: بخشخصوصی که در این عرصه ورود کرده باید عوارض و خمس درآمد خود را از انفال پرداخت کند تا مردمی که معادن در منطقه آنها در حال بهرهبرداری هستند استفاده داشته باشند.
وی ادامه داد: بخشخصوصی که در حال بهرهبرداری از معادن هستند باید همچنین به مسائل فرهنگی، جاده، آب و نیازهای و مشکلات مردم در مناطق استقرار معادن توجه کنند و مسئولیتهای اجتماعی خود را به درستی به انجام برسانند.
امام جمعه یزد با انتقاد از اینکه درآمد معادن در بانکهایی غیر از بانکهای استان سرمایه گذاری میشود گفت: این سرمایهها باید به استان باز گردد و در یزد سرمایهگذاری شود و برنامهریزی برای بهرهبرداری از معادن باید به نحوی باشد که آیندگان نیز از منافع آن بهرهمند باشند نه اینکه زمین را خالی از ذخائر معدنی کنیم.
ناصری یادآور شد: بخش خصوصی که کار بهرهبرداری از این ذخایر عظیم و ارزشمند را بر عهده دارد، باید به فکر مشکلات مردم باشند و هم از نظر مالی و همبرنامه ریزی، سایر بخشهای استان را همراهی کنند به عنوان نمونه اکنون کشور درگیر مسئله خوراک دام است در حالی که ظرفیت برای تولید خوراک دام در کشور وجود دارد و پسندیده است از توان بخشخصوصی در این راستا استفاده شود.
وی گفت: معادن، انفال و از ذخائر الهی و منابع عمومی هستند و همه عواید آن باید به همگان برسد، اما بهرهوریها باید حساب شده و برنامهریزی شده باشد و مانند چاههای نفت، بهرهبرداری از آنها نباید بیبرنامه یا با برنامههای مقطعی کوتاه مدت باشد.
از حدود ۵۵۰ معدن استان، پنج مورد در مقیاس بزرگ ملی قرار دارد و بقیه در حد متوسط و کوچک است و از میان معادن ملی میتوان به سنگ آهن چادرملو اردکان، زغال سنگ بافق (۲ معدن)، سرب و روی مهدی آباد مهریز و اورانیوم ساغند اشاره کرد و ذخیره قطعی مجموع معادن استان حدود ۲ میلیارد تن تخمین زده میشود.
در یزد بیش از ۵۰ نوع اندیس معدنی وجود دارد و به همین دلیل چهارمین استان توسعه یافته صنعتی و از لحاظ تنوع معدنی دومین استان کشور است و این منطقه به دلیل واقع شدن در مرکز ایران و فرو افتادگی کویر مرکزی و وجود چند گسل فعال، بستر ذخایر معدنی متعددی است که وجود این معادن مزیتی برای استان هست.
هم اکنون بیش از ۱۲ هزار نفر در معادن استان یزد فعالیت دارند.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) یزد