به گزارش میمتالز، روز گذشته جلسه هماهنگی لایجه بودجه ۱۴۰۱ با حضور برخی وزرا و رئیس کل بانک مرکزی تشکیل شد و هر یک از آنها به بیان نقطه نظرات خود پیرامون بودجه سال آینده پرداختند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی در جلسه هماهنگی لایحه بودجه ۱۴۰۱: رشد اقتصادی برونداد یک نظام اقتصادی است و اگر به دنبال آن هستیم باید الزامات آن فراهم شود. وقتی بتوانیم متغییرهای اصلی را برای بخش خصوصی حداقل در میان مدت پیش بینی کنیم، سرمایهها به سمت فعالیتهای مولد هدایت میشود.
خاندوزی افزود: در راستای حمایت از افزایش پایههای مالیاتی، تلاش میکنیم به زودی لایحه مالیات بر مجموع درآمد را به دولت ببریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه با بیان اینکه کشور راهی جز تغییر ریلی که سازمان برنامه و بودجه در نظر گرفته ندارد، گفت: باید به سمت رشد اقتصادی حرکت کرد و راه آن کنترل تورم است. با وضع فعلی یارانههای انرژی، نوع مالیاتی ستانی و بودجه سنتی حل مشکلات قابل تصور نیست، پس راهی به جز تغییر ریل نداریم.
فاطمی امین در ادامه گفت: برای تغییر ترکیب صادرات غیر نفتی کشور در سال آینده، فقط برای اجرای طرح مسکن نیاز به حدود ۶ میلیون تن فولاد داریم که این رقم از میزان صادرات کشور کاسته میشود، اما باید برنامه ریزی کرد که صادراتی غیرنفتی سرجمع افزایش خوبی پیدا کند.
رییس کل بانک مرکزی نیز گفت: بخشی از رشد پایه پولی در سالهای ۹۸ و ۹۹ مربوط به تسعیر داراییها بلوکه شده و پرداخت مابه تفاوت ارز ترجیحی توسط بانک مرکزی بوده که این رویکردها در نهایت منجر به رشد تورم شده است. اگر میخواهیم تورم کنترل شود حتما باید جلو کسری بودجه گرفته شود و رویکرد سازمان برنامه برای ۱۴۰۱ به بانک مرکزی برای کنترل تورم کمک شایانی میکند.
وزیر جهاد کشاورزی در جلسه هماهنگی لایحه بودجه ۱۴۰۱ با تاکید براینکه ظرفیتهایی که در سازمان برنامه برای رشد بخش کشاورزی دیده شده کارشناسی و قابل تحقق است، گفت: البته باید الزامات و منابع آن تامین شود. خام فروشی در بخش کشاورزی بیداد میکند؛ با کوچکترین سرمایه گذاری هدفمند به ویژه در بخش صنایع تکمیلی میتوان شاهد بهبود رشد و اقتصادی و اشتغال در این بخش بود.
وزیر نفت نیز در این جلسه ضمن تاکید بر مشکلات منابع در حوزه نفت و گاز گفت: در سالهای گذشته سرمایه گذاری لازم در صنعت نفت و گاز نشده و حال آنکه برای پاسخ به نیاز کشور نیاز به ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در این حوزه داریم. اگر برای توسعه هزینه نشود در آینده به واردکننده این محصولات تبدیل میشویم.
اوجی افزود: در سرمایه گذاریها باید به آمایش سرزمین توجه بیشتری کرد، چون طرحهایی که توجیه اقتصادی ندارند دامن دولت و مجلس و در کل اقتصاد کشور را خواهد گرفت.
گفتنی است که دولت باید لایحه بودجه شرکتها را تا ۱۵ آبان و کل لایحه بودجه را تا ۱۵ آذر ماه تقدیم مجلس کند. از همین رو مدتی است جلسات تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در سازمان برنامه تشکیل میشود.
منبع: خبرگزاری تسنیم