تاریخ: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۳۵
بازدید: ۲۹۳
کد خبر: ۲۳۴۷۵۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

موفقیت پژوهشگر ایرانی در تولید "سیمان" از ضایعات صنایع و خاک رس

موفقیت پژوهشگر ایرانی در تولید
‌می‌متالز - یک دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شده است با استفاده از ضایعات صنایع، معادن و خاک رس، سیمان تولید کند.

به گزارش می‌متالز، "سیمان" یکی از مصالح پرکاربرد در صنعت ساخت‌و‌ساز است که کشورمان ایران نیز در برخی مواقع با کمبود این مصالح مواجه شده است. یک پژوهشگر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از ضایعات صنایع و خاک رس موفق به تولید سیمان در کشور شده است.

ضایعات معدنی در مراحل مختلف به سیمان تبدیل می‌شود. این طرح تحقیقاتی در قالب رساله دکتری این پژوهشگر ایرانی بوده است که حالا قابل کاربرد در مصارف مختلف است. دوام این سیمان از سیمان‌های موجود در بازار بسیار بیشتر است و همین یک مزیت برای این طرح محسوب می‌شود که آن را وارد بازار تجاری‌سازی کرده است.

آرش ذوالفقاری‌نسب گفت: بعد از خُرد کردن ضایعات معدنی آن‌ها را در دمای بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ درجه پخته یا به اصطلاح "کلسینه" کردیم و بعد با آسیاب کردن آن، به عنوان مواد جایگزین سیمان آماده کردیم تا مورد استفاده قرار بگیرد. از جمله مزیت‌های این نوع سیمان این است که آلاینده‌های کمتری دارد، مصرف سوخت کمتری داشته و در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود. خواص دیگری از مصالح را بهبود می‌دهد که بین آن‌ها "نفوذپذیری و دوام" در شرایط آسیب‌رسان مثل جنوب کشور خیلی بهتر خواهد شد.

"فرامرز مودی" استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز گفت: تلاش ما این است که از این نوع سیمان تولیدشده در پروژه‌های زیربنایی به جهت افزایش طول عمر سازه‌ها و به جهت کاهش میزان تعمیرات در زمان بهره‌برداری، استفاده بهینه کنیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده