به گزارش می متالز، ابتدا از فولاد هرمزگان شروع میکنیم. این فولادساز در ماه آبان فروش 399 میلیارد تومانی را به ثبت رساندهاست. در کنار افزایش میزان فروش، روند تولید با ثباتی را در این شرکت ملاحظه میکنیم.
در ماه گذشته تولید 120 هزار تنی اسلب با فروش 134 هزارتنی همراه بوده است بخشی از میزان افزایش فروش نسبت به تولید ماهانه در ماه آبان برای جبران ضعف فروش مهرماه است. اما از سوی دیگر نرخ فروش اسلب به 2970 تومان در این ماه رسیده است که افت 15.2 درصدی نسبت به مهرماه را نشان میدهد.
رویه شرکت در شناسایی درآمد حاصل از فروش در نیمه نخست سال نشان میدهد که «هرمز» عموما نرخ محصولات صادراتی خود را با معادل دلار رسمی محاسبه کرده و مابهالتفاوت دارایی ارزی حاصل از فروش خود را در سرفصل سود تسعیر ارز شناسایی میکند.
براین اساس نرخ فروش اسلب این شرکت طی ماههای گذشته براساس دلار رسمی بودهاست و تفاوت میان نرخ دلار رسمی و بازار آزاد در سرفصل درآمدهای غیرعملیاتی و زیرفصل سود تسعیر ارز محاسبه میگردد. اما نرخ فروش مهرماه یک جهش ویژه دارد. با توجه به آمار فروش بورس کالای فولاد هرمزگان در مهرماه، فروش این شرکت در این ماه به طور کلی در بازار داخلی بودهاست.
نرخ فروش ثبت شده در این بازار نیز به همین علت بالاتر از نرخ ثبت شده در ماههای قبل و بعد آن است. محاسبات صورت گرفته نشان میدهد که معادل دلاری فروش اسلب فولاد هرمزگان در آبان ماه کمتر از 7000 تومان است.
بنابراین انتظار میرود براساس رویه شرکت در نیمه نخست سال که معادل یورویی 10000 تومانی را برای دارایی ارزی خود درنظر گرفته است و سود 880 میلیارد تومانی از این محل شناسایی شدهاست، در نیمه دوم سال نیز همین رویه تکرار شود. بنابراین نرخهای ثبت شده در گزارشهای ماهانه اگر با معادل دلاری پایینتر از 8500 تومان به دست بیاید چندان قابل اتکا نخواهد بود.
شایان ذکر است با اسلب 460 دلاری و دلار 8500 تومانی، نرخ فروش اسلب نزدیک به 3900 تومان (34 درصد بیش از نرخ 2970 تومانی ثبت شده در گزارش آبان) خواهد بود و زمانی مابهالتفاوت تسعیر ارز به صفر میرسد که نرخ صادراتی اسلب به زیر 350 دلار برسد.