به گزارش میمتالز، افزایش قیمت دلار در روز شنبه موجب شد تمایل به خرید در بازار سکه نیز افزایش پیدا کند. در نخستین روز هفته، سکه امامی ۱۶۰ هزار تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۱۱ میلیون و ۹۸۰ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، رشد دلار در افزایش قیمت سکه نقش تحریککننده داشت، ولی عامل اصلی افزایش فلز گرانبهای داخلی، بالا رفتن بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود.
طلای جهانی در انتهای هفته توانست نزدیک به ۶۰ دلار رشد قیمت را تجربه کند و نزدیک به محدوده هزار و ۸۲۰ دلار قرار بگیرد.
بازار طلا و سکه تحتتاثیر دو محرک احیای دلار و جهش اونس طلا در بازار جهانی در یکقدمی کانال جدید قرار گرفت. صعود اونس طلا در انتهای هفته، معاملهگران سکه امامی را در موقعیت خرید قرار داد. در واقع طلای جهانی با صعود به کانال ۱۸۰۰دلاری و پیشروی در این محدوده موجب شد ارزش ذاتی سکه امامی بالاتر برود و انتظارات افزایشی را در بازار فلز گرانبهای داخلی تقویت کند. از سوی دیگر، قیمت دلار در بازار پشتخطی احیا شد. این موضوع حتی از معاملات بازار سکه مشخص بود؛ چرا که فلز گرانبهای داخلی در این معاملات تا بالای محدوده ۱۱میلیون و ۹۰۰هزار تومان پیشروی کرد و در دادوستدهای روز شنبه فاصله خود را تا کانال ۱۲میلیون تومانی به ۲۰هزار تومان رساند و در سطح ۱۱میلیون و ۹۸۰تومان قرار گرفت.
اونس طلا در آخرین روز معاملاتی تغییر جهت داد و به رشد هفتگی دست یافت. رشد فشارهای تورمی و عدمشتاب بانکهای مرکزی برای افزایش نرخهای بهره، فضای بازار طلا را هم زمان با صعود قیمت این فلز ارزشمند به بالای مرز ۱۸۰۰دلار بهبود بخشید. فدرالرزرو در پایان نشست روز چهارشنبه خود اعلام کرد که نیازی به افزایش سریع نرخ بهره نیست. این تصمیم سبب شد تا طلا، روند کاهشی ابتدای هفته خود را معکوس کند و بهای هر اونس در پایان روز جمعه در سطح ۱۸۱۸دلار بسته شد و برای کل هفته حدود ۲درصد رشد را به ثبت رساند. سوددهی اوراق قرضه به پایینترین رقم طی حدود یکماه گذشته رسید و سبب جذابتر شدن بازار طلا برای سرمایهگذاران شد. به گفته کارشناسان، قیمت طلا باید سطح ۱۸۳۰دلار را بشکند تا الگوی حرکت ثابت یا رو به کاهش خود را تغییر دهد.
منبع: تجارت نیوز