به گزارش میمتالز، «محسن طرزطلب»، مدیرعامل شرکت تولید برق حرارتی در جریان بازدید از روند ساخت نیروگاه حرارتی زغالسنگ سوز طبس با اعلام این خبر افزود: به منظور تنوعبخشی به منابع اولیه تولید نیروی برق و به دلیل وجود ذخایر غنی زغال سنگ حرارتی در کشور به خصوص در منطقه طبس، احداث این نیروگاه با برخورداری از دو واحد ۳۲۵ مگاواتی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه واحدهای این نیروگاه سال ۱۴۰۳ وارد مدار میشوند، ادامه داد: ورود زغالسنگ حرارتی به عنوان یک حامل جدید به سبد انرژی کشور، پایداری شبکه برق در منطقه شرق و جنوب شرق کشور، افزایش ۶۵۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای حدود ۶ هزار نفر و تحولات اقتصادی و صنعتی در یکی از مناطق محروم کشور از جمله اهداف اجرای این پروژه است.
مدیرعامل برق حرارتی تأکید کرد: در چند سال اخیر محدودیت تأمین گاز مورد نیاز نیروگاههای حرارتی در فصول سرد سال، لزوم استفاده از سایر منابع انرژی موجود برای تولید برق را مورد توجه ویژه قرار داده است. در همین راستا به منظور بهرهمندی از منابع سرشار طبیعی در کشور برای تولید انرژی در تلاشیم تا نخستین نیروگاه زغالسوز کشور را به دست متخصصان داخلی در منطقه طبس احداث کنیم.
طرزطلب با تأکید بر اینکه افتتاح این نیروگاه موجب صرفهجویی ۱.۲ میلیارد مترمکعبی گاز طبیعی و امکان صادرات آن خواهد شد، اضافه کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی انرژی باید تا سال ۱۴۲۰ در مدیریت سوخت تجدیدنظر کرده و حتماً سبد انرژی کشور را متنوع کنیم؛ به طوری که بر اساس این سند بایستی پنج هزار مگاوات نیروگاه زغالسوز در کشور احداث شود.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به اینکه این نیروگاه نقش بسیار مهمی در افزایش اشتغالزایی منطقه خواهد داشت، ادامه داد: تنها در معدن نیروگاه برای استحصال دو میلیون تن ذغال در سال، حدود چهار هزار نفر نیروی مستقیم مورد نیاز است.
وی با تأکید بر اینکه عملیات بهرهبرداری از معدن زغال نیروگاه طبس جهت استخراج سالانه دو میلیون تن زغال برای تأمین سوخت این نیروگاه آغاز شده است، گفت: از اواخر تیرماه تاکنون همزمان با بازگشایی این معدن حدود ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این مجموعه مشغول به فعالیت بودهاند و در این مدت نیز نزدیک به دو هزار تن زغال حرارتی از این معدن استخراج شده است که این روند با سرعت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.
طرزطلب به پیشرفت فیزیکی این طرح اشاره کرد و گفت: در حال حاضر پیشرفت بخش تجهیزات جانبی پروژه به ۷۰ درصد رسیده و در بخش تجهیزات اصلی نیز توربین واحد اول در محوطه نیروگاه مستقر شده است. همچنین با تلاش عوامل اجرایی پروژه در تلاشیم تا از پایان ماه جاری شاهد افزایش نیروی انسانی و عملیات اجرایی در کارگاه این پروژه باشیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم