به گزارش میمتالز، افزایش ظرفیت تولید نفت هر کشوری به عنوان یکی از ابزارهای چانهزنی سیاسی و اقتصادی در جهان به شمار میرود.
از همین رو ایران نیز همواره تلاش کرده تا علاوه بر حفظ ظرفیت موجود، گامهای اساسی برای افزایش تولید و صادرات نفت خود بردارد.
در همین زمینه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از انجام اقداماتی برای رسیدن به تولید نفت پیش از خروج آمریکا از برجام تا پایان سال جاری خبر داده بود.
محسن خجسته مهر گفته بود که موظفیم تا ۱۰ سال آینده ظرفیت تولید گاز را به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیارد متر مکعب و ظرفیت تولید نفت خام کشور را به بالغ بر ۵ میلیون بشکه برسانیم که بر این اساس، در بخش نفت ۹۰ میلیارد دلار و برای توسعه میادین گازی ۷۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است؛ بنابراین توسعه میادین نفتی و گازی در کشور در اولویت قرار گرفته است. علاوه بر میادین مهم و البته مشترک مانند پارس جنوبی و غرب کارون که برنامههای توسعهای در آنها جریان دارد، توسعه میادین دیگر نیز در دستور کار است تا ایران بتواند به جایگاه خود در بازار جهانی نفت دست پیدا کند.
از همین رو پروژههای متفاوتی در شرکت ملی نفت ایران تعریف شده که از آن جمله میتوان به پروژه سیری اشاره کرد.
پروژهای که در ابتدا در دو میدان نصر و اسفند فعال شد و باتوجه به رایزنیهای صورت گرفته میدان مشترک نصرت نیز به آن افزوده شده است.
در این راستا، مدیرعامل شرکت حفاری دیریلینگ اینترنشنال لیمیتد (زیر مجموعه پترو ایران و از شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت) امروز در نشستی خبری با بیان اینکه پروژه سیری اکنون ۷۰ درصد پیشرفت را به ثبت رسانده، گفت: در سالهای گذشته شرکت توتال در این پروژه ۴ حلقه چاه حفر کرده بود، اما به دلیل پیچیده بودن کار در این بخش از خلیج فارس، کار متوقف شد و امکان تولید از چاهها وجود نداشت.
«حمیدرضا ثقفی» با تاکید بر اینکه پترو ایران به عنوان یکی از شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران وارد توسعه پروژه سیری شد، افزود: تنها با احیای یک چاه که از سال ۹۰ از مدار خارج شده بود و حفاری ۴ هزار و ۱۶۵ متری در میدان اسفند (یکی از بخشهای پروژه سیری) روزانه ۲ هزار و ۷۵۰ بشکه به تولید نفت و ۱.۷ میلیون فوت مکعب به تولید گاز ایران در خلیج فارس افزوده شد.
وی با تاکید بر اینکه در میدان نصر حتی یک متر حفاری بعد از انقلاب اتفاق نیفتاده بود، ادامه داد: امروز در میدان نصر ۶ حلقه چاه تحویل شرکت نفت فلات قاره شده است.
ثقفی گفت: پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه سیری در حالی به ثبت رسیده که تنها ۲۸ درصد از پروژه تامین مالی شده است.
وی با اشاره به اینکه تا کنون با اجرای طرحهای توسعهای ۱.۵ میلیون بشکه نفت از این ۲ میدان استخراج شده، افزود: تا به امروز ارزش تولید نفت از این پروژه از کل بودجه آن بیشتر بوده است.
به گفته ثقفی در حال حاضر کل تولید نفت منطقه سیری حدود ۳۵ هزار بشکه در روز است که ۱۰ هزار بشکه آن مربوط به توسعه دو میدان نصر و اسفند میشود.
وی به جابهجایی یکی از دکلهای حفاری شرکت به موقعیت میدان نصرت اشاره کرد و گفت: میدان مشترک نصرت در خارج از پروژه سیری قرار دارد، اما برای افزایش ظرفیت تولید نفت ایران در خلیج فارس، دکل حفاری در آن موقعیت قرار میگیرد و قرار است ۳ حلقه چاه در آن میدان احیا و تولیدی شود.
ثقفی ادامه داد: گاز تولید ۲ چاه سیری به عنوان خوراک ان. جی. ال سیری در نظر گرفته شده و اکنون تولید روزانه گاز در این بخش ۴ میلیون فوت مکعب برآورد میشود که بخشی از این گاز در سکو به عنوان سوخت به مصرف میرسد و بخشی نیز با خط لوله ۱۰ اینچ به خشکی منتقل میشود.
وی تعداد دکلهای موجود در شرکت را ۳ دکل عنوان کرد و گفت: ۲ دکل ملکی و یک دکل اجارهای است و در روزهای آینده یکی از دکلها در میدان مشترک فروزان مستقر خواهد شد.
ثقفی از بومیسازی تعمیر پایههای دکل حفاری در کشور خبر داد و افزود: تعمیر پایههای دکل حفاری تا پیش از این در کشور انجام نمیشد و برای تعمیر هر دکل حداقل ۵ میلیون دلار هزینه میشد.
وی ادامه داد: به دلیل تحریمها، اما امکان تعمیر پایههای دکل در سایر کشورها وجود نداشت و با توجه به نیاز کشور، پایه یکی از دکلهای حفاری را در موقعیت دریا تعمیر کردیم و توانستیم به دانش فنی آن دست پیدا کرده و آن را بومی کنیم.