تاریخ: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۱۶
بازدید: ۲۴۴
کد خبر: ۲۳۸۳۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نقش موثر بانک صنعت و معدن در برنامه‌های کلان اقتصادی

نقش موثر بانک صنعت و معدن در برنامه‌های کلان اقتصادی
‌می‌متالز - بانک صنعت و معدن بر اساس تخصص و نوع ماموریت منحصر به فرد خود می‌تواند با حمایت از رشد تولید و کارآفرینی، نقشی کلیدی در اجرای برنامه‌های کلان کشور همچون نقشه راه رشد غیر تورمی وزارت اقتصاد داشته باشد.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل بانک صنعت و معدن با اشاره به آثار مطلوب اعلام شفاف نقشه راه وزارت اقتصاد و راهبرد‌های تحقق آن برای اقتصاد کشور اظهار کرد: این سند می‌تواند جهت‌بخش فعالیت‌های نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط برای ایجاد هم‌افزایی و تحقق به موقع اهداف مدنظر باشد. در این راستا، لازم است کمیته‌ای خاص برای احصای موضوعات و محور‌های مرتبط با بانک و تدوین و انطباق برنامه‌ها با اهداف و راهبرد‌های مدنظر تشکیل شود.

حسین مهری ادامه داد: سرفصل‌های خارج از حیطه عمل و اختیارات و مسوولیت‌های بانک‌ها طبعاً به عهده سایر نهاد‌های مرتبط است، اما مواردی که مربوط به این بانک می‌باشد را می‌توان در دو گروه کلی عملیاتی و کسب و کاری دسته‌بندی کرد؛ در حیطه عملیاتی بانک باید جهت‌گیری خود را تمرکز بر افزایش کارایی و بهره‌وری با استفاده از فناوری‌های جدید و کاهش هزینه‌های عملیاتی قرار دهد که خوشبختانه در این راستا برنامه تحول دیجیتال در حال اجراست و صرف‌نظر از تاثیر آن بر کیفیت خدمات بانکی می‌تواند بهبود چشمگیری در افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها به‌وجود آورد. ضمن اینکه می‌تواند ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و فین تک‌ها را در خدمت رشد و توسعه کشور قرار دهد.

وی با اشاره به نوع ماموریت و تخصص و تجارب منحصر به فرد بانک صنعت و معدن در حوزه رشدآفرینی و رونق تولید گفت: این بانک می‌تواند در بخش‌های مختلف نقش کلیدی ایفا کند. با توجه به نقش محوری که برای صندوق توسعه ملی در راستای اجرای نقشه راه دیده شده و با عنایت به سابقه همکاری‌های گسترده با صندوق مذکور این امکان وجود دارد که بانک صنعت‌ومعدن به عنوان کارگزار اصلی این صندوق در تامین مالی پروژه‌های پیشران اقدام کند. همچنین این امر در مورد فعالیت‌های جذب منابع و سرمایه‌های خارجی و همچنین مدیریت مشارکت‌های خارجی مصداق داشته و می‌تواند نقشی کلیدی در این حوزه و نیز تبادلات ارزی با طرف‌های خارجی ایفا کند. ظرفیت کارشناسی این بانک می‌تواند در شناسایی فرصت‌های پیشران و گلوگاه‌های زنجیره‌های ارزش به کار گرفته شود.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن تاکید کرد: یکی از ابزار‌های اصلی رشد غیرتورمی، رشد از طریق کارآفرینی است که هرچند در نقشه راه به آن اشاره شده، اما به نظر می‌رسد نیاز به بستر سازی و هماهنگی بیشتر بین نهادی برای کاهش زمان و هزینه‌ها و افزایش انگیزه و بازدهی فعالیت‌های کارآفرینی مولد، دانش بنیان و صادرات‌گرا دارد. در این راستا، توسعه فعالیت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و ورود پررنگ‌تر بخش خصوصی حائز اهمیت است افزون بر آن می‌توان از ظرفیت بانک‌های کشور و نیز سرمایه‌گذاران خطرپذیر سایر کشور‌ها بهره گرفت و امکان رشد خودکار و سالم آن را مهیا کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به تخصص ویژه این بانک در تبادلات ارزی و با عنایت به اینکه جذب سرمایه‌گذاری خارجی یکی از اهداف اصلی نقشه راه است، این بانک با توجه به جایگاه بین‌المللی خود می‌تواند به صورتی کارآمد نقش کارگزاری اقدامات مربوطه را عهده‌دار شود. همچنین در جهت اجرای پیمانسپاری ارزی نیز این بانک می‌تواند به لحاظ نوع فعالیت خود سهم بزرگی در اجرایی کردن آن ایفا کند.

این مدیر ارشد بانکی گفت: در خصوص محدودسازی رشد ترازنامه به ۲.۵ درصد در ماه هم باید در راستای منویات سیاستگذار، اهداف و برنامه‌های همسو تدوین و اجرایی شود. همچنین در راستای توسعه نظام اعتبارسنجی و رتبه‌بندی، اقدامات قبلی باید مورد بازنگری قرار گرفته و نقاط قوت تقویت شده و نقاط ضعف برطرف شود تا بتوان از آن برای کارآمدسازی عملیات وام‌دهی و اعطای اعتبار استفاده مؤثرتری داشت.

مهری با اشاره به نقش بانک مرکزی در سیاست‌های پولی و ارزی و همچنین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در حوزه مخارج دولتی و بودجه، افزود: نقش این نهاد‌ها در این مسیر بسیار حائز اهمیت است و لازم است برنامه‌های اجرایی بانک‌ها و سازمان‌های مرتبط در هماهنگی کامل با آن‌ها تدوین شود.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن اظهار کرد: با عنایت به شرایط زیست محیطی کشور، ضرورت کامل دارد هرگونه اقدامی با ملاحظات زیست-محیطی صورت گیرد و اصولا بهتر است سرفصل نقشه راه «رشد غیرتورمی و سازگار با محیط زیست» ذکر شود که اهمیت آن به همگان اعلام شده باشد و تغییرات لازم نیز در متن نقشه راه داده شود.

وی تاکید کرد: از جمله مواردی که به درستی در متن نقشه راه برآن تاکید شده ثبات در سیاستگذاری‌ها و تدوین مقررات و قوانین است. این امر یکی از عوامل زیربنایی برای ثبات و رشد اقتصادی است و لازم است با توجه به اهمیت آن و تعدد نهاد‌های نقش‌آفرین، توجه و تاکید بیشتری بر رعایت و نظارت بر اجرای آن صورت پذیرد.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده