به گزارش میمتالز، بررسی آمارهای فروش و تولید را باید به مانند علایم حیاتی یک بنگاه اقتصادی دانست. به هر میزان این علایم کارکرد خوبی از خود به جای بگذارند، وضعیت آن بنگاه بهتر خواهد بود و سهامداران اطمینان بیشتری به آن دارند.
حال مجموعه گل گهر در دو سال اخیر تلاش میکند تا علایم حیاتی بنگاه خود را تقویت کرده و سهم خود در بخش غیر نفتی اقتصاد را افزایش دهد.
ماحصل اقدامات اخیر گل گهر را میتوان در بررسی آمارهای فروش و تولید این مجموعه دید. میزان تولید کنسانتره و گندله شرکت گل گهر در آبانماه به ترتیب ۱.۲۸۲.۷۳۶ و ۱.۰۶۶.۰۶۵ تن بوده است که میزان حاصل از فروش این محصولات در آبان ماه بیش از ۴۶ هزار میلیارد ریال است. بدین ترتیب گل گهر توانسته است در ۸ ماهه ابتدای امسال بیش از ۱۸.۸ میلیون تن محصول تولید کند و میزان فروش شرکت دراین ۸ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل، با رشد ۱۲۸ درصدی همراه شده است.
درواقع «کگل» با تولید ۱۸.۸ میلیون تنی، رشد ۱۲۸ درصدی را در فروش ثبت کرده است که بی تردید دستاوردهایی به همراه دارد.
افزایش درآمد را باید اصلیترین دستاورد این موضوع دانست آن هم در زمانی که بسیاری از بنگاههای اقتصادی در تامین نقدینگی با مشکل مواجه هستند. این افزایش در آمد میتواند در بخشهای مختلف از جمله افزایش سرعت اجرای طرحهای توسعه و ارتقای تجهیزات و ... تاثیر داشته باشد که در نهایت میزان بهره وری را افزایش میدهد. همچنین با افزایش درآمد نقش آفرینی گل گهر در منطقه در حوزه مسوولیتهای اجتماعی نیز بیش از گذشته خواهد شد و مردم منطقه تاثیر فعالیت یک واحد اقتصادی را در زندگی خود احساس خواهند کرد. درواقع این موضوع بر توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه نقش مهمی دارد.
اما در بخش دیگر رشد تولید و فروش در ۸ ماهه سال جاری، نشان از نقش آفرینی پررنگ مجموعه گل گهر در زنجیره فولاد کشور دارد. موضوعی که از اهداف اصلی مدیران این مجموعه است و تلاش میکنند سهم «کگل» از زنجیره فولاد کشور را افزایش دهند.
امروز که گل گهر بزرگترین تولید کننده کنسانتره و گندله در کشور محسوب میشود با ثبت رشد ۱۲۸ درصدی فروش آن هم در شرایطی که نوسانات ارزی فعالیتهای زیادی را با مشکل همراه کرده، بار دیگر بر نقش مهم خود در تامین مواد اولیه تاکید داشته و این موضوع میتواند سیگنال مثبتی برای سهامداران باشد.
شاید اصلیترین دستاورد این آمار را «کگل» با جذب اطمینان سهامداران به خود آن هم در آشفته بازار بورس شاهد باشد.
عملکرد مثبت این مجموعه در تولید حاکی از آن است که این مجموعه در سالهای پیش رو با تکمیل طرحهای توسعه علاوه بر توسعه منطقهای در نگاه ملی میتواند سهامداران را در افزایش سهم خود در زنجیره شریک کند. توسعه با رویکرد ملی همان نکتهای است که مدیر عامل این مجموعه در مراسم افتتاح خط انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی به آن اشاره داشت.
آن طور که پیداست و آمارها نشان میدهد، گل گهر هرچند به دنبال سهم خواهی از زنجیره فولاد است و امروز نیز نقشی ۳۰ درصدی در آن دارد، اما افزایش تولید، فروش و ... تنها با نگاه توسعه پایدار محقق شده است. درواقع رشد فروش و تولید را باید دستاورد توسعه پایدار دانست.
رشد ۱۸.۸ میلیون تنی در ۸ ماهه اخیر حاکی از آن است که گل گهر با برنامه ریزیهای صورت گرفته به دنبال رفع نگرانیها درباره تامین مواد اولیه است. از سویی دیگر افزایش درآمد میتواند به اجرای اکتشافات تکمیلی و افزایش ذخایر این مجموعه کمک کرده تا سهامداران آسوده خاطر باشند.
در نهایت باید به این نکته اشاره داشت که حرکت در مسیر توسعه پایدار و همچنین برنامه ریزی برای تکمیل زنجیره در سالهای پیش رو در مجموعه گل گهر میتواند این مجموعه بزرگ معدنی را به بازیگر اصلی صنعت فولاد تبدیل کند. اتفاقی که رقابت را برای سایر شرکتهای معدنی سخت خواهد کرد.
منبع: تیتر ۲۰