تاریخ: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۲۶
بازدید: ۲۰۶
کد خبر: ۲۳۹۴۳۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

برخی فعالیت‌های صنعتی و معدنی در کاشان موجب آلودگی خاک شده است

برخی فعالیت‌های صنعتی و معدنی در کاشان موجب آلودگی خاک شده است
‌می‌متالز - رئیس جهاد کشاورزی کاشان با بیان اینکه آلودگی خاک نامرئی و خطرناک است، گفت: برخی فعالیت‌های صنعتی و معدنی در کاشان موجب آلودگی خاک شده است.

به گزارش می‌متالز، ضمن تاکید بر اهمیت خاک و غنی‌سازی آن در رونق کشت و کار اظهار داشت: خاک به عنوان یکی از اجزاء مهم طبیعت است و افرادی که به خاک سر و کار دارند می‌دانند که منبع عظیم است چراکه بیش از ۹۵ درصد از مواد غذایی و حتی بخش‌های دیگر نظیر پوشاک از خاک تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه خاک دارای پتانسیل بالایی در راستای جذب آلاینده‌ها و فیلتراسیون دارد، افزود: اگر در این باب به درستی اقدام صورت نگیرد می‌تواند آثار سوء به دنبال داشته باشد و از این رو موضوع خاک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان با بیان اینکه موضوع آب امروزه یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در منطقه کاشان است، ابراز داشت: خاک یکی از بهترین منابع نگهدارنده آب است و به عنوان مخزن طبیعی دیده می‌شود و این موضوع نشان از اهمیت خاک است.

وی با بیان اینکه اراضی در عرصه منابع طبیعی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، گفت: از آنجا که در عرصه‌های منابع طبیعی بارندگی به وقوع می‌پیوندد و سفره‌های آب زیرزمینی در آن مناطق وجود دارد مدیریت خاک از اهمیت بسیار زیادی برخودار است چراکه عدم مدیریت موجب بروز اتفاقات نظیر سیل و سیلاب می‌شود.

مظلومی با بیان اینکه متاسفاکه اقدامات توسعه‌طلبانه انسان در عرصه منابع طبیعی موجب آسیب و تخریب در این حوزه شده است، تصریح کرد: همه می‌دانیم آب کم است، اما بلد نیستیم آب را به خاک نفوذ بدهیم تا از سیل و سیلاب جلوگیری شود و این موضوع وظیفه ما دولتی‌ها و همیاری مردم هستیم.

وی با بیان اینکه پروژه‌های آبخیزداری موجب حفاظت از سرمایه‌های اصلی حیات نظیر آب می‌شود، تاکید کرد: آلودگی خاک اگر اتفاق بیفتد نامرئی و بسیار خطرناک است و این آلودگی تهدیدات پنهانی است که زیر پای بشر اتفاق می‌افتد و حتی از کشاورزی ناپایدار نیز ممکن است رخ دهد و فعالیت‌های صنعتی و معدنی و زباله‌های مناطق مسکونی نیز از عوامل آلودگی خاک است.

رئیس اداره جهاد کشاورزی کاشان با بیان اینکه یک سانتی متر خاک حاصلخیز سطحی برای ایجاد ۱۰۰ سال زمان نیاز دارد، افرود: خاک بر خلاف آب منبع تجدید ناپذیر است چراکه با وجود خکشسالی چندین ساله دوره‌تر سالی را شاهد هستیم، اما خاک اینگونه نیست.

وی با بیان اینکه برخی پمپاژ‌های آب و تخلیه سفره‌های آب زیرزمینی موجب شور شدن خاک می‌شود، ابراز داشت: از طرفی باروری خاک را احتیاج داریم و از طرفی هرگونه از بین بردن باروری ذاتی خاک موجب تخریب خاک می‌شود و باید با این موضوع مقابله کرد.

مظلومی تردد بیش از حد وسایل نقلیه گوناگون نیز از دیگر عوامل تخریب خاک است، گفت: برخی کشاورزان بقایای محصولات گذشته را آتش می‌زنند و این اقدام بسیار غلط است چراکه ریز جانداران از بین می‌روند و نفوذ آب را نیز کم می‌کنیم و باعث فرونشست می‌شود.

وی یکی از دلایل این فرونشست‌ها را تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی به خانه باغ دانست و گفت: مدیریت کاهش شخم در کشاورزی باید داشته باشیم و این موضوع در دستور کار جهاد کشاورزی کاشان قرار گرفته است و امیدواریم نتایج مثبت آن را شاهد باشیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده