به گزارش میمتالز، امیرتیمور موسویان با اشاره به اینکه براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار، در راستای شفافسازی و روزآمدسازی شیوههای نظارت بر بازار قیمت تولیدکننده این طرح به صورت آزمایشی برای چهار قلم کالای مصرفی و چهار قلم کالای سرمایهای اجرا میشود اظهار داشت: درج قیمت تمام شده محصول نقش مهمی در شفافیت زنجیره تولید تا مصرف و کنترل قیمت کالاها دارد.
چهار قلم کالای مصرفی شامل آب معدنی، نوشابه گازدار، آبمیوه و ماءالشعیر و چهار قلم کالای سرمایهای نیز شامل غذاساز، نوشیدنیساز، چرخ گوشت و ماکروویو (تند پز) است.
این تصمیم با توجه به مفاد بند ۲۳ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر ضرورت شفافسازی و روانسازی نظام قیمتگذاری و روزآمدسازی شیوههای نظارت بر بازار و همچنین لزوم اطلاعرسانی دقیق در مورد قیمت کالا به مصرفکنندگان است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری این نکته که بخش قابل توجهی از قیمت محصول به جیب واسطهها میرود تاکید کرد: درج قیمت تمام شده محصول روی کالاها در نهایت برای تولیدکننده و مصرف کننده سودمند است.
وی اضافه کرد: با این اقدام امکان فرآیند شفاف سازی برای مصرف کننده فراهم میشود و در آینده با تکمیل سامانه جامع تجارت کنترل قیمتها به صورت مطلوب تری انجام خواهد شد.
معاون امور بازرگانی و توسعه صادرات اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای فعالیت سامانه جامع تجارت تا پایان مهر امسال یکهزار و ۹۰۹ فعال اقتصادی این استان در سامانه تجارت نام نویسی کرده اند.
موسویان اظهار داشت: یکهزار و ۶۰۶ نفر از ثبت نام کنندگان سامانه جامع تجارت کهگیلویه و بویراحمد کشاورز هستند و مابقی در سایر حوزههای اقتصادی فعالیت دارند.
وی تصریح کرد: کشاورزان استان در رتبه دوازدهم استانهای کشور به لحاظ نام نویسی در سامانه جامع تجارت قرار دارند و در مجموع کهگیلویه و بویراحمد رتبه هفدهم حضور در سامانه تجارت در میان استانهای کشور را دارد.
معاون امور بازرگانی و توسعه صادرات اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت:ثبت نام و ثبت اطلاعات همه اعضای زنجیره تامین اقلام اساسی در سامانه جامع تجارت الزامی است.
وی تاکید کرد: عدم ثبت اطلاعات اقلام مشمول در سامانه جامع تجارت، به منزله عرضه خارج از شبکه محسوب میشود.
موسویان عنوان کرد: این سامانه توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت و معدن و تجارت راه اندازی شده است تا با قاچاق به صورت هوشمندانه مقابله و مبادلات تجاری در بستری قانونی و شفاف، رهگیری شود.
به گفته کارشناسان، سامانه جامع تجارت ایران علاوه بر حذف دخالت افراد و سلایق اشخاص انجام فرآیندهای کاری صادرکنندگان و واردکنندگان را تسهیل و هزینهها برای تجار را به حداقل میرساند.
از پنجم مرداد سال ۱۳۹۵ بهطور رسمی برنامه ریزی برای راه اندازی سامانه جامع تجارت ایران آغاز شد.
منبع: شاتانیوز