به گزارش میمتالز، هشدار برای خشک شدن تالاب بینالمللی انزلی که در کنوانسیون جهانی رامسر هم ثبت شده است، این بار، اما از سوی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست!
احمد لاهیجانزاده روز گذشته گفت: «تالاب انزلی مشکل اساسی رسوبگذاری دارد و این روند افزایشی عمق تالاب را به شدت کاهش داده است.»
او در نشست بررسی وضعیت تالابهای گیلان که در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد، با بیان اینکه هر اتفاقی که در دریاری خزر میافتد بر اکوسیستم تالاب انزلی بیتاثیر نیست، گفت: «به دلیل تغییر اقلیم دریای خزر با پسروی آب مواجه است و با افزایش دما و تبخیر آب این روند کاهشی تا ۲۰۵۰ ادامه خواهد داشت.»
لاهیجان زاده ادامه داد: «با کاهش مساحت دریاچه خزر فاجعهای در تنوع زیستی این دریا اتفاق خواهد افتاد و در حال حاضر در حوزه بندرانزلی به سمت کشور آذربایجان پسروی آب خزر کاملا مشهود است.»
آنطور که معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفته اگر روند رسوب گذاریها به همین منوال ادامه یابد تا سال ۱۴۱۵ بخشهایی از تالاب انزلی خشک میشود.
پیش از این نیز محمد درویش، فعال محیط زیست درباره وضعیت تالاب انزلی گفته بود: «متاسفانه بخش بزرگی از تالاب انزلی خشک شده است. مجموعهای از دلایل در وضعیت بد تالاب انزلی دخیل است. حقآبه تالاب داده نمیشود، بارگذاریهای زیادی که در بالادست صورت گرفته و کمیت و کیفیت آب ورودی به تالاب انزلی به شدت کاهش پیدا کرده است.»
به گفته این فعال محیط زیست آب فاضلاب بندر انزلی بدون هیچگونه تصفیهای وارد تالاب میشود. مورد دیگری که درباره وضعیت تالاب انزلی گفته میشود موجشکنها هستند. اما موجشکن چیست؟
پیشتر درویش در این مورد گفته بود: «بندرها برای اینکه کشتیها بتوانند به اسکله نزدیک شوند موج شکنهایی را ایجاد میکنند که تنشهای آبی را کم کند. این موج شکنها سبب میشود میزان رسوبگذاری در محوطه تالاب انزلی افزایش پیدا کند و آرام آرام عمق تالاب کم میشود و تالاب خشک شود.»
به عبارتی همه این موارد دست به دست هم داده است تا شاهد نابودی تالاب انزلی باشیم. تالاب انزلی هم از نظر تنوع زیستی گیاهان و جانوران مورد اهمیت است، هم از نظر جاذبه گردشگری. اما حالا فعالان محیط زیست و معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست برای خشک شدن این تالاب هشدار میدهند.
منبع: تجارت نیوز