به گزارش میمتالز، یک اقتصاددان با بیان اینکه بازار سرمایه کشور در شرایط مناسبی قرار دارد، گفت: بدون شک هر تصمیم و اقدامی در جهت تقویت بازار سرمایه تاثیر بسزایی در رشد آن دارد.
مهر افروز توکلی افزود: هنوز جنبههایی از بودجه سال ۱۴۰۱ برای بازار سرمایه مشخص نیست. اما به طور کلی به نظر میرسد ریسک جدی بابت بودجه به سهامداران وارد نشود با این وجود فعالان بازار به صورت سنتی همچنان، در معاملات خود با احتیاط رفتار میکنند.
وی عنوان کرد: بدون شک کاهش فروش اوراق بدهی سبب میشود نقدینگی جذب بازار سرمایه شود و این امر برای بازار کاملاً مفید و موثر است، اما یکی از ریسکهایی که بازار را در عین ارزندگی و وجود نقدینگی در دست فعالان بازار تهدید میکند، برخی تصمیمهای سیاسی و اقتصادی کشور است که بازار را دچار تلاطم کرده و با افت مواجه میکند.
این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: با وجود ریسکهای سیاسی و تصمیمهای اقتصادی که همواره سایه آنها بالای سر بازار سرمایه است، این بازار ارزنده است و این ریسکها کمکم و در زمان خود از بین میروند.
وی در خصوص ریسکهای سیاسی، چون سرانجام برجام نیز تصریح کرد: درهر دو صورت توافق و یا عدم توافق، بازار سرمایه به درستی فعالیتهای خود را رونق میدهد و دولت میتواند با کمک بازار سرمایه و به صورت علمی، تخصصی و هدفمند، کسری بودجه خود را جبران کند.
توکلی ضمن تأکید بر هدایت درست نقدینگی به بازار سرمایه و هدفمند شدن معاملات تصریح کرد: اگر دیدگاه روشنی از منظر اقتصادی پیش روی بازار نباشد، بازار نمیتواند به رشد قابل قبول خود برای سهامداران برسد، زیرا دیدگاه افراد به بازار، بازار را پویا و فعالتر میکند.
این اقتصاددان بر آینده روشن و مشخص بازار تاکید کرد و افزود: بازار سرمایه باید آینده روشنی داشته باشد تا سرمایه گذاران با راحتی خیال بتوانند در آن سرمایه گذاری کنند برای این منظور دولت باید تصمیمهای سیاسی و اقتصادی خود در کشور را هدفمند کند.
وی خاطر نشان کرد: راههای بسیاری برای جبران کسری بودجه دولت وجود دارد که میتوان به کاهش هزینهها، فروش اموال مازاد و واگذاری پروژههای نیمه تمام به بخش خصوصی یا راهاندازی صندوقهای پروژه اشاره کرد.
توکلی اظهار کرد: دولت باید دیدگاه مثبتی به اقتصاد کشور داشته باشد و براساس عقل و منطق اقتصادی، کشور را اداره کند.