به گزارش میمتالز، شیب افزایشی قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی ادامه دارد و آلومینیوم به حدود ۲۸۴۸ دلار رسیده است. تحلیلگران خارجی معتقدند با شروع المپیک زمستانی چین، قیمت فلزات در بازارهای جهانی پتانسیل رشد بیشتر هم دارد. این در حالی است که سهامداران در بازار سرمایه ما رفتار کاملاً محتاطانهای دارند و نگران افزایش هزینه گاز صنایع و افت سودآوری شرکتها هستند!
آریا صادق نیت عضو هیات مدیره و دبیر سندیکای آلومینیوم ایران در این خصوص بیان کرد: در قانون جدید که امسال هم رعایت و اجرایی شده، نرخ گاز صنایع بر اساس نرخ خوراک پتروشیمیها تعیین میگردد؛ بنابراین نرخ گاز صنایع عددی ثابت نیست و عدد شناوری است که با افزایش قیمت گاز در بازارهای جهانی افزایش پیدا میکند، این نرخ برای کل صنایع ۱۰ درصد نرخ خوراک پتروشیمیها و برای صنایع مادر صنعت فولاد و کانیهای فلزی، ۳۰ درصد نرخ خوراک پتروشیمیها تعیین شده است.
وی افزود:، اما افزایش نرخ گاز صنایع اتفاق نگران کننده برای صنعت آلومینیوم کشور نیست. در صنعت آلومینیوم برای استحصال آلومینیوم از آلومینا، برق زیادی مصرف میشود و حدود ۲۰ درصد هزینههای تولید صنایع بزرگ مربوط به هزینه برق است. البته بخشی از صنعت که کورههای ذوب در اختیار دارند، مصرف گاز بیشتری دارند که درخواست کردهایم مصرف نرخ گاز آن بخش از صنعت تولید آلومینیوم بر اساس ۱۰ درصد نرخ خوراک پتروشیمیها باشد. با این تفاسیر باید گفت نرخ گاز صنایع با این فرمول اگرچه نسبت به سنوات قبل رشد قابل توجهی داشته است، اما در صنعت آلومینیوم تاثیر چندان نگران کننده و با اهمیتی بر سودآوری شرکتها نخواهد داشت.
صادق نیت در ادامه با اشاره به چشمانداز افزایشی قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی اظهار کرد: افزایش قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی ناشی از قوانین جدید در مورد کاهش کربن در تولیدات است که در دنیا در حال اجراست و چین به عنوان بزرگترین تولید کننده آلومینیوم دنیا به این قوانین روی آورده و عرضه آلومینیوم کاهش یافته است. به هر حال افزایش قیمت آلومینیوم در بازارهای جهانی روی سودآوری شرکتهای تولید کننده آلومینیوم در کشور ما تاثیرگذار است. ولی باید این نکته را در نظر داشت که بخش عمده مواد اولیه این صنعت، از جمله آلومینا، وارداتی است و با افزایش قیمتهای جهانی، بهای تمام شده صنعت هم افزایش پیدا میکند. اما حاشیه سود صنعت حفظ خواهد شد.
وی اضافه کرد: در صنعت تولید آلومینیوم، بخشی از محصولات به منظور واردات مواد اولیه، صادر میشود و میتوان گفت حدود ۲۵ درصد محصول تولیدی این صنعت به منظور تهاتر با واردات مواد اولیه، راهی بازارهای صادراتی میشود.
صادق نیت در خاتمه به سهامداران صنعت آلومینیوم نوید داد: شرکتهای تولید کننده آلومینیوم در کشور ما، یکی پس از دیگری در حال رکوردزنی هستند و با این وضعیت، عرضه آلومینیوم در ماههای آینده افزایش خواهد داشت. با توجه به افزایش حجم عرضه و نیز قیمتهای جهانی روزهای روشنی برای صنعت آلومینیوم کشورمان متصور هستم.
منبع: بورس نیوز