تاریخ: ۰۸ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۳۶
بازدید: ۵۱۹
کد خبر: ۲۴۲۲۷۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
درخشان خبر داد:

پیشنهاد حذف مالیات بر ارزش افزوده از مناطق آزاد در لایحه بودجه ۱۴۰۱

پیشنهاد حذف مالیات بر ارزش افزوده از مناطق آزاد در لایحه بودجه ۱۴۰۱
‌می‌متالز - نماینده مردم ایرانشهر در مجلس از تلاش خود و تعدادی از نمایندگان برای حذف بند "ش" تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ به منظور حذف مالیات بر ارزش افزوده از مناطق آزاد خبر داد.

به گزارش می‌متالز، عبدالناصر درخشان از تلاش خود و جمعی از نمایندگان برای حذف بند "ش" تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ به منظور حذف اخذ مالیات بر ارزش افزوده از مناطق آزاد خبر داد و گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ مصوبه‌ای داشتیم که بر اساس آن بخشی از مزایای قانونی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی را به محاق انداخت و طبق این مصوبه که در بند "ت" تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسیده بود، مناطق آزاد تجاری- صنعتی مشابه سرزمین اصلی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده (وی. ای. تی) می‌شوند.

وی ادامه داد: مناطق آزاد تابع قوانین خاصی هستند و بر کسی پوشیده نیست که این مناطق با بهره گیری از مزایایی نظیر معافیت‌های مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی و نبود بوروکراسی زائد شکل می‌گیرند که متاسفانه در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و همچنین در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، مناطق آزاد تجاری صنعتی، مشابه سرزمین اصلی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده (وی. ای. تی) شده اند و این موضوع که در بند "ت" تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۰ به تصویب رسیده بود با وجود پیگیری‌های انجام شده متاسفانه مجددا در بند "ش" تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ نیز پیش بینی شده است.

درخشان یادآور شد: با تصویب این بند اصلی‌ترین و مهمترین جلوه مزیت و تمایز مناطق آزاد رنگ باخته و دیگر توجیه منطقی ندارد که سرمایه گذار و نیروی کار، فعالیت در این مناطق را ترجیح دهد بنابراین در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ طرح یک فوریتی برای حذف بند "ت" تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۰ را به هیات رئیسه مجلس تقدیم کردم که به دلیل حجم بالای طرح‌ها و لوایح ارائه شده متاسفانه برای رسیدگی در صحن تاکنون ارائه نشده بنابراین با توجه به مطرح شدن مجدد این موضوع در لایحه بودجه ۱۴۰۱ پیشنهاد حذف بند "ش" تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ را به کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه و بودجه ارسال که خوشبختانه تعدادی از نمایندگان برای پیگیری حذف بند مذکور در کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه و بودجه اینجانب را همراهی کردند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یادآور شد: تصویب موارد این چنینی برخلاف اصول قانون نویسی است، زیرا در تدوین و نگارش آن به اسناد بالادستی و قوانین خاص و مادر توجه نشده است به عنوان مثال در ۱۳ تیرماه سال جاری قانون مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ و ۱۳ دی ماه سال جاری باید اجرایی شود و در ماده ۱۲ آن حکمی آمده که موضوع مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد را منوط به آیین نامه سازمان امور مالیاتی و هیات وزیران کرده هر چند این ماده بخشی از امتیازات قانونی مناطق آزاد را تحلیل می‌برد، اما با این وجود ظرفیت حداقلی از معافیت مالیات بر ارزش افزوده در این مناطق را نیز پیش بینی کرده؛ با توجه به اینکه این قانون به زودی لازم الاجرا می‌شود بنابراین نه تنها هیچ ضرورتی به مفاد بند ش تبصره ۶ لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نیست بلکه نشان دهنده این است که گویا دولت و مجلس قانون مادر موخر را هم قبول ندارند از این رو تصویب این موضوع و دائمی شدن آن می‌تواند آثار و تبعات منفی زیادی داشته باشد.

وی افزود: بیم آن می‌رود که این موضوع باعث خروج بخشی از منابع کشور شود که بی شک رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال را با مشکل مواجه می‌کند از سویی با شعار سال یعنی تولید، پشتیبانی و مانع زدایی‌ها در تعارض است و امیدوارم با توجه به نگاه مجلس انقلابی برای رفع موانع تولید و همراهی دلسوزانه نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی، تلفیق و صحن شاهد حذف بند "ش" تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ باشیم. 

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده