تاریخ: ۱۳ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۲۶
بازدید: ۶۷۲
کد خبر: ۲۴۲۹۸۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیرعامل سالکو:

تامین مواد اولیه، ابرچالش صنعت آلومینیوم

تامین مواد اولیه، ابرچالش صنعت آلومینیوم
‌می‌متالز - مدیر عامل آلومینیوم جنوب (سالکو) معتقد است، برنامه تامین مواد اولیه موازی با طرح‌های اجرایی پیش نرفته است.

به گزارش می‌متالز، «مهدی زحمتکش» مدیر عامل آلومینیوم جنوب (سالکو) درباره این پروژه، اظهار کرد: هر چند شروع طرح آلومینیوم جنوب در دوران تحریم بود، اما آغاز اصلی آن در زمان گشایش برجام بود. اما پس از شدت گیری تحریم‌ها در دوران ترامپ، فشار سنگینی به پروژه وارد شد. در واقع پرسنل و همکاران برای به بهره برداری رساندن این پروژه سختی زیادی را شاهد بودند. اما خوشبختانه پروژه به بهره برداری رسید و امروز در مرحله تکمیل ظرفیت هستیم.

وی ادامه داد: سال ۹۸ شروع بهره برداری بود، اما در سال گذشته روی ۱۰۰ هزار تن ظرفیت بودیم و امسال نیز خوشبختانه روند تکمیل ظرفیت رشد خیلی خوبی به ویژه در سه ماه اخیر به همراه داشت و در حال حاضر ۸۵ درصد ظرفیت کارخانه در مدار تولید است.

تامین مواد اولیه، ابرچالش صنعت آلومینیوم

مدیرعامل سالکو اضافه کرد: ظرفیت اسمی این پروژه در فاز اول ۳۰۰ هزار تن بود و اکنون تولید «سالکو» ۲۶۰ هزار تن بوده به طوری که تا پایان دی ماه به ظرفیت ۳۰۰ هزار تن دست خواهیم یافت.

زحمتکش با اشاره به تامین مواد اولیه و چالش‌های مربوط به آن، اظهار کرد: تامین مواد اولیه شاید ابر چالش است. ما در بخش مواد اولیه آلومینیوم در کشور دچار کمبود هستیم و شاید به غیر از جاجرم در حال حاضر جای دیگری را نداریم که ماده اولیه را از آن تامین کنیم. در نتیجه بیش از ۹۰ درصد وابسته به واردات هستیم. متاسفانه اتفاقی که در صنعت آلومینیوم کشور رخ داده و به آن دقت نشده، این است که همزمان با ایجاد پروژه بزرگ آلومینیوم جنوب با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن که قرار است ۷۵ درصد به تولید آلومینیوم کشور اضافه کند، نگاهی به بحث احداث کارخانه آلومینا یا cpc وجود نداشته است لذا این امر باعث وابستگی زیاد ما به واردات مواد اولیه شده است.

وی در این گفت و گو با خبرنگار «می متالز» تصریح کرد: اقداماتی در ۶ ماهه گذشته انجام و جلساتی برگزار شده است، اما تا این مذاکرت به مرحله اجرا و احداث کارخانه برسد، تا چهارسال آینده چشم انداز روشنی را متصور نیستم. این موضوع یکی از نقاط ضعف صنعت آلومینیوم است و کارخانه‌های آلومینیوم را درگیر این موضوع کرده و می‌تواند باعث نگرانی برای آینده این صنعت باشد.

زحمتکش همچنین با اشاره به موضوع انرژی نیز گفت: کارخانه‌های آلومینیوم در دسته صنایع انرژی بر قرار می‌گیرند. دسترسی به انرژی ارزان باعث شد تا از این مزیت استفاده کرده و در قالب یک صنعت، محصول آن را صادر کنیم. اما متاسفانه هر چه به جلو رفتیم کم کاری در این زمینه صورت گرفت و در ۵ سال گذشته نیروگاه‌ها ایجاد نشدند و قطعی برق را در تابستان جاری شاهد بودیم که فشار بسیاری به صنعت آلومینیوم وارد شد تا دیگ‌ها از مدار خارج شوند.

وی تاکید کرد: صنعت آلومینیوم مانند صنعت فولاد نیست و هر دیگی که در صنعت آلومینیوم از مدار خارج شود، نیمی از کیفیت و عمر آن دیگ از بین می‌رود. در نتیجه صنعت آلومینیوم در حوزه انرژی بسیار آسیب پذیر می باشد.

تامین مواد اولیه، ابرچالش صنعت آلومینیوم

زحمتکش اضافه کرد: در آلومینیوم جنوب نیز بحث نیروگاه مطرح و بزودی کلنگ زنی این پروژه با ظرفیت فاز اول ۳۰۰ مگاوات و در فاز تکمیلی ۹۱۳ مگاوات در مدت ۳ سال محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: مجری پروژه هلدینگ انرژی غدیر با حمایت سرمایه گذاری غدیر این کار را انجام می‌دهد. اما شرکتی که کار را اجرا کند برای فاز اول شرکت فراب انتخاب شده است. نوع قرارداد را هلدینگ غدیر مشخص می‌کند و این نیروگاه مختص منطقه ویژه لامرد خواهد بود.

زحمتکش با اشاره به صادرات به خبرنگار «می متالز» گفت: آلومینیوم برای کشور منطقه و همسایه کالایی بسیار جذاب است و مشتریان زیادی داریم. شمشی که در سالکو تولید می‌شود با کیفیت بوده و طرفداران زیادی دارد. هدف اول ما تامین نیاز داخل است، اما پس از تکمیل ظرفیت می‌توانیم حدود ۶۰ درصد از شمش تولیدی را صادر کنیم.

وی افزود: در حال حاضر شرایط خوبی در بازار چین و ترکیه داریم. فراموش نکنیم سالکو با توجه به قرارگیری در جنوب کشور دارای مزیت بیشتر بوده و می‌تواند ما را از رقبا جلو بیندازد. در واقع موقعیت جغرافیایی کمک زیادی به ما می‌کند، اما منوط بر آن است که هرچه سریع‌تر به بهره برداری کامل برسد و این موضوع برگ برنده «سالکو» خواهد بود.

به گفته زحمتکش، حدود ۲ هزار نفر به صورت مستقیم و ۵ هزار نفر به صورت غیر مستقیم مشغول فعالیت هستند، اما در آینده تا ۳ هزار نفر قابل افزایش است و ۹۰ درصد کارکنان بومی منطقه هستند.

وی اضافه کرد: کیفیت و خلوص شمش تولیدی ما در ایران بی نظیر است و پیشرفته‌ترین تکنولوژی را در ایران در اختیار داریم.

گفت و گو از علیرضا جعفری نژاد

تامین مواد اولیه، ابرچالش صنعت آلومینیوم

نظرات بینندگان
محسن راض
United States of America
تاریخ : ۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۰
سلام
بنده در تولید بوکسیتها پر عیار از بوکسیتهای شیلی جاجرم ونیز تولید کک نفتی از گیلسونیت موفقیت خاصی را داشتم وبرای تولید هرکدام از موارد فوق پایلوت انرا طراحی وساخته ام ولی مافیا حاکم برایمیدرو تمایلی به صنعتی کردن ان ندارد
اما دلسرد نشدم ویک واحد پودر الومینا از سنگ الونیت را شروع کردم
بااین اوصاف امادگی همکاری با سالکو را دارم
۰۹۳۳۶۸۸۵۸۳۵
عناوین برگزیده