تاریخ: ۱۴ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۲۱
بازدید: ۱۸۲
کد خبر: ۲۴۳۳۶۱
سرویس خبر : آهن و فولاد

لزوم عرضه کامل آهن اسفنجی در بورس/ تولید آهن اسفنجی ۳۰ میلیون تن

‌می‌متالز - عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه موضوع نامه انجمن فولاد به بورس مربوط به عرضه آهن اسفنجی در بورس است، گفت: به واسطه عدم عرضه کامل آهن اسفنجی در بورس از سوی تولیدکنندگان این حوزه، شاهد بالا رفتن قیمت این محصول هستیم.

به گزارش می‌متالز، سید رضا شهرستانی بیان اینکه موضوع اصلی نامه ارسالی و مکاتبه انجمن فولاد با بورس کالا مربوط به عرضه کامل آهن اسفنجی در بورس است، گفت: به واسطه عدم عرضه کامل آهن اسفنجی در بورس از سوی تولیدکنندگان این حوزه، شاهد بالا رفتن قیمت‌های این محصول هستیم، از این رو خواسته انجمن، عرضه کامل در بورس است.

شهرستانی با تاکید و تایید سیاست عرضه کامل زنجیره فولاد در بورس کالا اظهار داشت: انجمن موافق عرضه از صفر تا صد زنجیره فولاد در بورس کالا است، به این شرط که تفاوتی میان شرکت‌ها گذاشته نشود. به بیان ساده‌تر می‌بینیم که بسیاری از شرکت‌های خصولتی برای تامین مواد اولیه خود نظیر آهن اسفنجی قرارداد‌های بلندمدتی مطابق با درصدی از نرخ‌های شمش فولاد خوزستان در کدال دارند. این مساله مزیتی برای شرکت‌های مذکور محسوب می‌شود درحالی که سایر شرکت‌ها باید با رقابت در بورس مواد اولیه خود را تامین کنند.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ادامه داد: موضوع بعدی این است که کلیه آهن اسفنجی تولیدی در بورس عرضه نمی‌شود و شاهد عرضه قطره چکانی این محصول از سوی تولیدکنندگان هستیم. همین مساله سبب شده شاهد رقابت در بورس باشیم که این رویه و عدم عرضه‌های مطلوب آهن اسفنجی، قدرت رقابت را برای تولیدکنندگان کوچک به ویژه تولیدکنندگان القایی سخت می‌کند.

به گفته این عضو هیات مدیره انجمن فولاد، افزایش قیمت آهن اسفنجی محرکی برای رشد قیمت قراضه نیز بوده است و واحد‌های کوچک‌تر را با مشکل مواجه کرده است.

وی ادامه داد: خواسته اصلی انجمن فولاد عرضه کامل و مستمر آهن اسفنجی در بورس کالا به منظور تامین نیاز واحد‌های مصرف کننده با نگاه به واحد‌های کوچک و القایی‌ها است و برای این کار در ابتدا باید تمامی قرارداد‌های بلند مدت واحد‌های بزرگ و خصولتی لغو شود و همه واحد‌ها به صورت برابر و در یک رقابت سالم اقدام به تامین نیاز خود کنند.

ایمیدرو باید دست به کار شود

شهرستانی پیشنهاد داد: بهتر است که ایمیدرو به این دلیل که واحد‌های احیا مستقیم عمدتا تابعه این سازمان هستند، عرضه واحد‌های زیرمجموعه را مدیریت و کنترل کند. به این معنا که به ازای عرضه هر مقدار شمش در بورس کالا ۱۲۰ درصد آن آهن اسفنجی نیز در همان هفته عرضه شود. از سوی دیگر قیمت‌های اعلامی از سوی شرکت‌ها باید ۹۵ درصد نرخ‌های جهانی باشد که در این صورت قیمت‌ها در تقابل عرضه و تقاضا یکدیگر را پیدا می‌کنند.

این عضو هیات مدیره انجمن فولاد ضمن تاکید این موضوع که انجمن موافق عرضه کلیه زنجیره فولاد در بورس کالا بدون هیچ تبعیضی است، گفت: به این شرط که تمام محصولات و به صورت کامل در بورس عرضه شود. عرضه‌های قطره چکانی تولیدکنندگان عامل افزایش قیمت هاست و درصورت عرضه کامل محصولات رقابت سالم و شفافی شکل خواهد گرفت.

وی در خاتمه اظهار کرد: تولید آهن اسفنجی کشور بیش از ۳۰ میلیون تن است و پیشنهاد این است که با احتساب واحد‌های خود مصرفی هر میزان که باقی ماند در بورس عرضه شود و با این اقدام بازار متعادل می‌شود؛ لذا مشکل انجمن با عرضه‌های مدیریت شده واحدهاست.

لزوم عرضه کامل آهن اسفنجی در بورس/ تولید آهن اسفنجی ۳۰ میلیون تن

لزوم عرضه کامل آهن اسفنجی در بورس/ تولید آهن اسفنجی ۳۰ میلیون تن

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده