به گزارش میمتالز، محمدرضا ماشاللهی روز سه شنبه با اشاره به نقش دولت، بانک مرکزی و بانکها در حمایت از بخش تولید و فعالان این حوزه، گفت: به دلیل مشکلات اقتصادی طی یک دهه اخیر واحدهای تولیدی در بازپرداخت تسهیلات دریافتی دچار مشکل شده اند، اما با توجه به فشار دولتها به بانک مرکزی برای ایجاد منابع و تامین نقدینگی و فشار بانک مرکزی به بانک ها، بانکهای پرداخت کننده تسهیلات واحدهای تولیدی را در تنگنای زیادی قرار داده اند که در خیلی از مواقع منجر به تعطیلی کارخانهها و توقف تولید شده است.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی قزوین گفت: این شرایط در حالی است که بسیاری از واحدهای تولیدی مطابق برنامه و پیش بینی خود به سود مورد نظر دست نیافته اند و برنامههای آنها دچار اختلال شد، اما در این شرایط بانکها مطابق مقررات مجبور هستند تا در قبال بدهیهای خود واحدها را متوقف کرده و آنها را تملک کنند.
وی با بیان اینکه جزیرهای عمل کردن دستگاه ها؛ نهادها و بانکها برخلاف سیاستهای کلان اقتصادی است که منطبق بر حمایت از تولید میباشد، اظهار داشت: خروجی این اقدام توقف اشتغال و تولید، درآمدزایی و کاهش درآمدهای مالیاتی برای کشور میباشد و برخلاف شعار سال "تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی ها" است.
این فعال اقتصادی ادامه داد: همچنین باید توجه داشت وقتی واحد تولیدی متوقف میشود محصول جایگزین آن از خارج وارد میشود و واردات نیز به معنای خروج ارز است و خروج ارز را نیز باید به معنای تورم دانست.
ماشاللهی با بیان اینکه باید از این چرخه و مدار که در آن گرفتار شده ایم خارج شویم، افزود: هر بار یک واحد تولیدی تعطیل شود در واقع به سرمایههای ملی خسارت وارد شده و درآمدهای دولت کاهش مییابد و افراد بیکار شده و مشکلات و آسیبهای اجتماعی پررنگتر میشود.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه باید در رویههای خود تجدید نظر کنیم، افزود: در زمان رکود در آمریکا واحدهای تولیدی نتوانستند تسهیلات خود را به واسطه نداشتن سود باز پرداخت کنند و دولت برای کمک به آنها اقدام به احیای سهم مشارکتی خود کرد و موجب شد تا واحدها از پا نایستند.
وی با اظهار اینکه بدون مشارکت دولت واحد تولیدی در کشور راه اندازی نخواهد شد، افزود: تداوم فعالیت واحدهای بهره بردار نیز در گرو حمایتهای ویژه دولت است.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه دولتها باید انگیزه کافی را برای توجه بخش خصوصی به تولید و مشارکت آنها در سرمایه گذاری فراهم کنند، اظهار داشت: در شرایط خاص فعلی باید سیاست ها، سازوکارها و مقررات ویژهای برای حمایت از بخش تولید و فعالان این حوزه را شاهد باشیم که به هیچ عنوان اجازه تعطیلی و توقف تولید را به هر بهانه از جمله بدهیهای بانکی ندهد.