تاریخ: ۲۱ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۳۶
بازدید: ۲۰۷
کد خبر: ۲۴۴۴۴۶
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

مسکن ارزان می‌شود؛ اگر بانک‌ها بگذارند!

مسکن ارزان می‌شود؛ اگر بانک‌ها بگذارند!
‌می‌متالز - بازار مسکن ما پتانسیل کاهش قیمت خواهد داشت، مشروط بر آنکه فعالیت‌های سوداگرانه بنگاه‌های اقتصادی بزرگ در این بازار کنترل گردد.

به گزارش می‌متالز، بازار املاک سالهاست که تبدیل به بازاری برای سرمایه گذاری شده و به گفته کارشناسان این حوزه، حجم قابل توجهی از معاملات مسکن مربوط به تقاضا‌های سرمایه‌گذاری است. در این شرایط نه تنها افزایش قیمت سرسام آور مسکن در چند دهه گذشته را به دنبال داشته و برای متقاضیان واقعی مسکن مشکلاتی ایجاد کرده، بلکه از جذابیت سرمایه‌گذاری در حوزه تولید نیز کاسته است.

ایرج رهبر نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران در خصوص تاثیر لغو احتمالی تحریم‌ها احیای برجام بر بازار مسکن بیان کرد: یکی از بخش‌های مهم اقتصاد کشور حوزه مسکن است. به هرحال هر گونه تغییر و تحولی در عرصه اقتصاد کلان کشور بازار مسکن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به دنبال بازار مسکن، بسیاری از بخش‌های دیگر اقتصاد هم حرکت می‌کنند. معتقدم در صورت احیای برجام و لغو تحریم‌ها اگر گشایشی در اقتصاد کشور حاصل شود که به موجب آن ارزش پول ملی تقویت گردد، بازار مسکن پتانسیل کاهش قیمت خواهد داشت.

وی افزود: نکته اینجاست که در چند سال گذشته مسکن تبدیل به کالایی سرمایه‌ای شده است و سرمایه گذاران با توجه به انتظار افزایش قیمت‌ها در این بازار، به سمت این بازار کوچ کرده اند. اما چنانچه شرایط در بازار مسکن تغییر کند و انتظار جهش قیمتی در این بازار وجود نداشته باشد، طبیعی است که نگاه سرمایه‌ای به بازار مسکن هم کمرنگ‌تر خواهد شد.

این کارشناس ساختمان تاکید کرد: البته کاهش رغبت به سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن، ساخت و ساز مسکن را هم تحت تأثیر قرار خواهد داد. اما برای آنکه بازار مسکن بازاری با ثبات‌تر و متعادل تری باشد و متقاضیان واقعی مسکن، مشکلات کمتری داشته باشند؛ باید شرایطی فراهم شود که نگاه سرمایه‌ای در بازار مسکن رنگ ببازد.

رهبر افزود: این نگاه سرمایه‌ای به بازار مسکن موجب جهش عجیب قیمت مسکن در چند سال گذشته شده و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، متقاضیان واقعی مسکن توان خرید مسکن را ندارند و همین شرایط رکود معاملات مسکن را در پی داشته است. ایجاد تعادل در بازار مسکن و رونق تولید و معاملات مسکن، در گرو افزایش قدرت خرید مردم از یک سو و منطقی‌تر شدن قیمت مسکن و جلوگیری از جهش‌های شدید در بازار مسکن خواهد بود.

این کارشناس صنعت انبوه سازی ضمن تاکید بر آن که بخش قابل توجهی از تقاضای سرمایه‌ای در بازار مسکن مربوط به بانک‌ها و برخی بنگاه‌های اقتصادی است، گفت: بازدهی غیرمتعارف در هر بازاری می‌تواند سرمایه گذاران را به سمت آن بازار بکشاند. بازدهی غیرمتعارف و بالای بازار املاک، بانک‌ها را هم جذب این بازار کرده و فعالیت بانک‌ها در حوزه املاک و بنگاه داری، افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن را تشدید کرده است.

رهبر در پایان گفت: مادامی که بر فعالیت بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در بازار مسکن نظارت نشود و جلوی چنین فعالیت‌هایی گرفته نشود، ترمز جهش قیمت مسکن کشیده نخواهد شد؛ چرا که همین بانک‌ها و بنگاه‌های اقتصادی که در بازار مسکن سرمایه‌گذاری‌های کلان کرده‌اند، مجال کاهش قیمت املاک را نخواهند داد. با این تفاسیر معتقدم بازار مسکن ما پتانسیل کاهش قیمت خواهد داشت، مشروط بر آنکه فعالیت‌های سوداگرانه بنگاه‌های اقتصادی بزرگ در این بازار کنترل گردد.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده