تاریخ: ۲۱ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۳۴
بازدید: ۱۹۷
کد خبر: ۲۴۴۵۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تجلیل از صادرکنندگان نمونه سال ۹۹ استان تهران

تجلیل از صادرکنندگان نمونه سال ۹۹ استان تهران
‌می‌متالز - ۱۵ شرکت ممتاز، نمونه و شایسته تقدیر انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفتند.

به گزارش می‌متالز، مراسم معرفی و تجلیل از صادرکنندگان نمونه سال ۱۳۹۹ استان تهران با حضور منصوری استاندار تهران، صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت، خوانساری رئیس اتاق تهران و جمعی از صادرکنندگان روز دوشنبه، بیستم دی ماه درمحل همایش‌های کتابخانه ملی برگزار گردید.

دراین مراسم از ۱۵ شرکت فعال در گروه‌های کشاورزی، صنایع غذایی، صنایع دستی، دارو و تجهیزات پزشکی، آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی، گروه خودرو سواری، تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، بازرگانی عمومی و صنایع با فناوری بالا تجلیل بعمل آمد.

دراین مراسم صادقی رئیس سازمان صمت استان تهران ضمن اشاره به سهم ۳۲ درصدی تهران از کل صادرات کشور گفت: در ۹ ماهه سال جاری میزان صادرات غیرنفتی استان تهران ۴۰ درصد افزایش یافته است؛ که نشان دهنده نقش مهم فعالان اقتصادی این استان در صادرات غیرنفتی کشور است.

وی با بیان اینکه با وجود محدودیت‌ها، اقدامات مثبتی برای بهبود زیرساخت‌های تجاری استان انجام شده، توضیح داد: در حوزه توسعه صنعتی و ساماندهی واحد‌های صنعتی در استان تهران دو پیشنهاد به دولت ارسال شد تا با استفاده از آن‌ها شرایط برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان بهبود یابد.

رئیس سازمان صمت استان تهران با اشاره به سرمایه‌گذاری ۱۲ هزار میلیارد تومانی در توسعه زیرساخت‌ها و کارخانجات بیان کرد: ما معتقدیم بخش خصوصی ظرفیت بسیار مطلوبی برای فعالیت در حوزه‌های اقتصادی دارد و این ظرفیت قابل مقایسه با نقش دولت نیست. این سرمایه‌گذاری‌های جدید نیز نشان می‌دهد که ما می‌توانیم به افزایش آمار صادراتی در سال‌های آینده امیدوار باشیم.

صادقی با اشاره به آمار کارت‌های بازرگانی فعال در کشور گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر حدود ۲۴ هزار کارت بازرگانی فعال در کشور وجود دارد که از این رقم ۱۳ هزار کارت آن به استان تهران مربوط می‌شود.

آمار‌ها نشان می‌دهد تا پایان آذرماه امسال صادرات غیرنفتی استان تهران از مرز یک میلیارد دلار عبور کرده که نشان‌دهنده افزایش ۴۰ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل است.

وی خاطر نشان کرد: ما تلاش می‌کنیم با مانع‌زدایی از تولید و کنار گذاشتن مصوبات متناقض راه را برای تولیدکنندگان استان تهران باز کنیم تا در آمار‌های آینده رشد بزرگ‌تری به ثبت برسد.

استاندار تهران: قانون منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتر استان تهران اساسا ضد تولید است

محسن منصوری نیز در مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان تهران اظهار داشت: استان تهران ظرفیت‌های بی نظیری دارد، در این زمینه ۱۷ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند و از طرفی حدود ۷۰ درصد گردش مالی کشور در این استان صورت می‌گیرد و این دو مؤلفه در کنار استقرار صنایع در این استان ظرفیت‌های بی بدیلی را برای توسعه صادرات استان تهران فراهم کرده است.

وی ادامه داد: شرایط خاص کشور را همه می‌دانیم و همه می‌دانند که دولت سیزدهم در چه شرایطی کار را تحویل گرفت و گلایه‌ای هم نداریم با باور به اینکه می‌توانیم شرایط را تغییر دهیم وارد کارزار شدیم.

استاندار تهران عنوان کرد: امروز این امر ثابت شده که هرچه در فرآیند‌های اقتصادی، دولت کمتر دخالت کند، به همان نسبت نتایج بهتری در توسعه و رشد اقتصادی کشور حاصل می‌شود و این تجربه جهانی است.

منصوری سپس گفت: باید در حلقه‌های تولید، تجارت و صادرات به نگاه و سیاستگذاری واحد برسیم، در مقاطعی دولت‌ها سیاست کنترل تورم و در برخی مقاطع دیگر توسعه صادرات و گاهی نیز ایجاد اشتغال را در صادرات مدنظر داشتند، اما اطلاعات دقیق حاکی از این است که در عرصه صادرات باید روی تولید متمرکز باشیم و اگر هزینه تولید را کاهش دهیم موفق عمل کرده ایم.

وی افزود: کشور و استان تهران در منطقه موقعیت کم نظیری از حیث صادرات دارد و اساسا برخی کشور‌های همسایه عمدتا مصرف کننده صرف هستند، اما نتوانستیم از این موقعیت برای افزایش صادرات به این کشور‌ها بهره بگیریم.

استاندار تهران بیان کرد: در برخی مواقع قوانین و بروکراسی زائد اداری دست و پای تولید را بسته است، مثل قانون منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتر استان تهران که اساسا این قانون ضد تولید است.

منصوری خاطرنشان کرد: مهم‌تر از تحریم‌های خارجی تحریم‌های داخلی است و با جدیت دنبال اصلاح قوانین هستیم و معتقدم که تدوین برخی آیین نامه‌ها خیلی از اوقات غیرکارشناسی است.

وی گفت: موضوع دیگر حذف ارز ترجیحی است که طبق بررسی‌های مرکز پژوهش‌ها تنها ۱۰ درصد این ارز به مصرف کننده نهایی می‌رسد و در واقع یارانه اصلی نصیب تولیدکننده خارجی می‌شود، نه تولید کننده داخلی؛ البته دولت قبل طبق قانون باید این روند را اصلاح می‌کرد.

استاندار تهران تصریح کرد: از موارد دیگر که دستگاه‌های اجرایی باید رعایت کنند اتخاذ وحدت رویه در امر صادرات است و نباید با اتخاذ تصمیمات دفعی و آنی که آفت تصمیم گیری مدیریتی است، صادرات را دچار تزلزل کنیم.

منصوری در ادامه اظهار داشت: گاهی اوقات صادر کننده یا تولیدکننده برای گرفتن یک مجوز باید ۱۵ استعلام از دستگاه‌های اجرایی اخذ کند و اساسا بروکراسی خود را در قالب عقلانیت نشان می‌دهد و انعطاف مدیران در تسریع سهولت کار صادر کنندگان گره گشاست.

وی سپس تاکید کرد: معتقدم گاهی اوقات باید مجوز‌ها بی ارزش شود و مجوز نباید هزینه‌ای برای صادر کننده داشته باشد و اساسا هزینه‌های مربوط به تولید و صادرات را باید کم کنیم و به عنوان استاندار تهران اعلام می‌کنم که به اندازه توان و ظرفیت در استانداری آماده ایم تا موانع پیش روی صادرکنندگان استان را برطرف کنیم.

استاندار تهران ادامه داد: استان تهران ظرفیت‌های زیادی در حوزه اقتصادی دارد و باید برای تردد هیات‌های موثر بین المللی به استان تهران برنامه ریزی کنیم و کاملا این آمادگی را داریم.

منصوری افزود: در زمانی که دولت با محدودیت‌های زیادی مواجه است کار صادرکنندگان استان تهران به مثابه جهاد در عرصه اقتصادی است و اطمینان می‌دهم که بدنه اجرایی دولت در استان تهران با تمام توان در کنار صادر کنندگان است.

لازم به ذکر است شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران به عنوان صادرکننده ممتازاستان تهران معرفی گردید.

شرکت‌های توسعه کشاورزی و بازرگانی آرین، شیشه کاوه فلوت، بلور کاوه، کیمیا وارگه‌سازان، گروه خودروسازی سایپا، صنعت‌سازان انرژی پاسارگاد، دمنده، شیما کفش، مجتمع لاستیک یزد، مهندسی تولیدی کوشافن پارس و شرکت آوازه بازرگانی پارس، به عنوان صادرکنندگان نمونه استان تهران در سال ۹۹ معرفی شدند.

سه شرکت، ویرامان، لوله‌گستر خادمی و گروه دارویی البرز فارمد نیزعنوان شایسته تقدیر را به دست آوردند.

جهت مشاهده تصاویر مربوطه "اینجا"راکلیک کنید.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده