تاریخ: ۲۱ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۰۲
بازدید: ۲۹۸
کد خبر: ۲۴۴۵۶۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا/ تقاضای بسیار پایین و کاهش ۱.۳ درصدی قیمت شمش فولادی + جدول

نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا/ تقاضای بسیار پایین و کاهش ۱.۳ درصدی قیمت شمش فولادی + جدول
‌می‌متالز - امروز سه‌شنبه ۲۱ دی ماه، بورس کالا میزبان عرضه ۱۸۰ هزار و ۳۸۰ تن شمش بلوم بود که با احتساب معاملات مچینگ، ۳۶ هزار و ۷۴۰ تن شمش مورد معامله قرار گرفت.

به گزارش می‌متالز، قیمت میانگین موزون شمش بلوم در معاملات امروز ۱۲۳۷۳ تومان به ازای هر کیلو بود و شمش ۱.۳ درصد کمتر از قیمت میانگین موزون هفته پیش مورد معامله قرار گرفت.

امروز نسبت حجم کل معاملات به حجم کل عرضه‌های شمش در بورس کالا ۲۰ درصد بود.

امروز به لحاظ ارزشی، جمعا ۱۴۰۵ میلیارد تومان فولاد (شمش، اسلب و ورق) در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.

در خصوص معاملات امروز شمش فولادی در بورس کالا یکی از مدیران فروش شرکت‌های بورسی در گفتگو با چیلان اظهار داشت: عدم تقاضا در بازار داخلی فولاد باعث اختلال در تامین منابع مالی شرکت‌ها شده است. شاهد موضوع عرضه‌های امروز شمش در بورس کالا امروز است که اکثر فولاد سازان از تابلو بورس بدلیل نبود تقاضای خرید حذف شدند. میزان شمش عرضه شده بیش از ۱۸۰ هزار تن بود، میزان تقاضا ۸۹ هزار تن و حجم معامله هم در روز جاری بیش از ۳۶ هزار تن بود.

وی ادامه داد: عرضه کنندگان شمش در چنین وضعیتی چه باید بکنند؛ لابد باید نسبت به صادرات اقدام کنند، آن هم در شرایطی که تا چند روز دیگر مجوز صادرات شرکت‌های فولادی در تاریخ ۳۰ دی ماه از درجه اعتبار ساقط خواهد شد!

این مدیر فولادی گفت: مطمئناً کاهش تقاضا در بازار فولاد قابل پیش‌بینی بود.‌ای کاش دستورالعمل‌ها قابلیت انعطاف و هماهنگی با بازار را داشتند. وقتی خریداری در تالار بورس نیست، عرضه‌کنندگان باید بتوانند به همان میزان در بازار آزاد امکان فروش داشته باشند. رسوب سرمایه و سرمایه در گردش شرکت‌ها چطور باید بررسی و درنظر گرفته شود. مسئله دیگر آنکه ما که شمش معمول تولید کردیم تا در بازار داخلی عرضه کنیم، از کجا برای این شمش که برای تولید آن هزینه شده مشتری خارجی پیدا کنیم؟ اغلب سفارشات صادراتی آنالیز و گرید خاص خودش را دارد حال ما باید آن شمش تولید شده را در انبار نگهداری کنیم و برویم سراغ تولید با آنالیز دیگر؛ تازه ریسک‌های فروش صادراتی هم وجود دارد. تعداد خرید‌هایی که بعلت کاهش قیمت از سوی خریداران کنسل شده است، کم نبوده است. در حالی که سود بین بانکی در کانال بالای ۲۰ درصد سیر می‌کند، چطور میتوان انتظار کاهش قیمت در محصول را متصور شد.

منبع: چیلان

عناوین برگزیده