به گزارش میمتالز، در حالی وعده عرضه مجدد این بلوک داده شد که از صندوق بازنشستگی نفت، پالایش نفت تهران، گسترش نفت و گاز پارسیان و شستا به عنوان مشتریان بالقوه این بلوک ۱۵ درصدی نام برده میشود.
اما آنچه که در این رقابت با اهمیت جلوه مینماید، تلاش دو وزارت خانه نفت و اقتصاد در خرید این بلوک ۱۵ درصدی است.
در حال حاضر سهامداران هلدینگ خلیج فارس شامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با مالکیت ۱۷.۷ درصدی و گروه پتروشیمی تابان فردا با مالکیت ۲۶ درصدی است که این ترکیب سهامداران باعث شده است که وزارت نفت در مجموع از سهامداری ۴۳ درصدی هلدینگ خلیج فارس برخوردار شود.
از سوی دیگر شرکتهای سرمایه گذاری استانی یا همان سهام عدالت ۲۴ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارند که به این واسطه نیز وزارت اقتصاد در کنار وزارت نفت در هلدینگ خلیج فارس حضور یافته است.
اما در میان خریداران بالقوه هلدینگ خلیج فارس، علاوه بر صندوق بازنشستگی نفت، پالایش نفت تهران که عمده سهام آن در اختیار شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت است، به عنوان خریداران بلوک ۱۵ درصدی فارس نام برده میشود. درحال حاضر ۱۰ درصد از سهام پالایش نفت تهران در اختیار دو بانک صادرات و تجارت است و ۳۹.۶ درصد دیگر سهم شتران در مالکیت شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت یا همان وزارت اقتصاد قرار دارد.
در صورت موفقیت وزارت نفت به خرید این بلوک، این وزارت خانه همچنان سهامدار غالب خواهد بود، اما اگر پالایش نفت تهران مبادرت به خرید این سهم نماید، به نظر میرسد که وزارت اقتصاد در قالب سهام عدالت موفق به در اختیار گرفتن ۳ کرسی در هیات مدیره شود.
منبع: بورس امروز