۱- توسعه و توانمندسازی سرمایه انسانی گمرک با هدف ارتقای بهره وری نظام گمرکی؛ ۲- گسترش ارتباط با سازمانهای بین المللی و تقویت همکاریهای منطقهای در حوزه تجارت فرامرزی؛ ۳- برون سپاری ارائه خدمات منطبق بر سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی و طرح ریزی شیوههای نوین مشارکت بخشخصوصی در ارتقای زیرساختهای گمرکی؛ ۴- بازمهندسی و اصلاح فرآیندها در رویههای مختلف گمرکی و بهره گیری از فناوریهای نوین با هدف چابک سازی و افزایش سرعت و دقت در تشریفات گمرکی؛ ۵- اصلاح نظام ارزش گذاری کالاهای وارداتی و صادراتی گمرکی، ۶- بهبود ارتقای رتبه ایران در شاخص تجارت فرامرزی با همکاری سایر دستگاههای مربوط.
بر اساس این گزارش، مقدسی با ۲۵سال سابقه خدمت در گمرک جمهوریاسلامی ایران، دارای مدرک تحصیلی دکترای مدیریت راهبردی از دانشگاه دفاع ملی و لیسانس و فوقلیسانس مدیریت بازرگانی از دانشگاههای تهران و آزاد اسلامی است.
رئیسکل جدید گمرک ایران که خدمت خود را در این سازمان از رتبهکارشناسی آغاز کرده است، سوابقی ازجمله معاونت حقوقی و نظارت گمرک ایران، مدیرکل دفتر بازرسی و ارزیابی عملکرد، مدیرکل امور اداری و رفاه، نمایندگی وزیر اقتصاد در کمیسیون حل اختلاف گمرکی، ریاست شعبه هیاترسیدگی به تخلفات اداری، مشاور رئیسکل، مدیرکل امور پدافند غیرعامل و مدیرکلی دفتر برنامه ریزی و بهبود سیستمهای گمرک جمهوری اسلامی را در کارنامه خود دارد.
مقدسی همچنین سابقه عضویت در کمیته طرح مهندسی مجدد رویهها و کمیته راهبردی طرح پژوهشی تدوین استراتژیهای بخش منابع انسانی گمرک؛ فعالیت بهعنوان ناظر طرح پژوهشی «بررسی رویهها و مشکلات گمرک با سازمانهای همجوار»، دبیری کمیته راهبری مدیریت کیفیت گمرک ایران، دبیری کمیته نظام پیشنهادها و ریاست کمیته تخصصی و نیز ریاست شورای حقوقی گمرک را دارا است.
رئیسکل جدید گمرک دارای ۱۲سال سابقه تدریس در دانشگاهها و مراکز آموزشی، تالیف هفت عنوان کتاب تخصصی و دانشگاهی در موضوعاتی همچون گمرک الکترونیک، بازاریابی، کارآفرینی، امنیت تجارت فرامرزی و بیش از ۲۸ مقاله و طرح پژوهشی و تخصصی در زمینه گمرک و مسائل اقتصاد کلان کشور است. علیرضا مقدسی که از ۲۷آذرماه ۱۴۰۰ مسوولیت سرپرستی گمرک را بر عهده داشت، با حکم وزیر اقتصاد بهعنوان معاون وزیر و رئیسکل گمرک ایران منصوب شد.
منبع: دنیای اقتصاد