تاریخ: ۲۹ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۲۸
بازدید: ۳۵۴
کد خبر: ۲۴۵۸۵۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

معدن طلا در دل فرابورس

معدن طلا در دل فرابورس
‌می‌متالز - امروز در نشست «یک دیدار یک عرضه» مدیرعامل شرکت پویا زرکان آق‌دره به معرفی آن پرداخت.

به گزارش می‌متالز، در نشست خبری «یک دیدار یک عرضه» ویژه معرفی شرکت «پویا زرکان آق‌دره» با نماد معاملاتی «فزر» که امروز در فرابورس برگزار شد، تاریخچه این شرکت، فرآیند پذیرش در فرابورس و مدل ارزش‌گذاری آن از سوی مدیران این مجموعه مطرح شد. گفتنی است این نخستین معدن طلا است که در کل بورس و فرابورس پذیرش شده است.

به گزارش مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، نشست خبری «یک دیدار یک عرضه» ویژه معرفی شرکت «پویا زرکان آق‌دره» با نماد معاملاتی «فزر» برگزار شد. در این نشست علی احمدی نیری، عضو هیات مدیره پویا زرکان آق دره در تشریح فعالیت‌های گروه پویا زرکان آق‌دره عنوان کرد: گروه از سه شرکت تشکیل شده است. شرکت اصلی پویا زرکان آق‌دره با نماد معاملاتی فزر که دارنده، بهره‌بردار و مالک معادن بوده و این شرکت خود دارای دو شرکت زیرمجموعه است؛ شرکت «فرآوری پویا زرکان» که بهره‌بردار خط تولید و کنسانتره طلا است و شرکت «استحصال مواد معدنی تخت سلیمان»، این زیرمجموعه را تشکیل می‌دهند.

عضو هیات مدیره پویا زرکان آق‌دره در توضیح تاریخچه این شرکت بیان کرد: سال ۱۳۷۸ عملیات اکتشاف در این مجموعه آغاز شد و در سال ۸۲ معدن مورد بهره‌برداری قرار گرفت. در نهایت در سال ۱۳۹۴ تولید شمش با عیار بالا در آن آغاز شد.

طبق آمار‌های این شرکت در حال حاضر ظرفیت تولید اسمی شمش طلا در این مجموعه ۷۰۰ کیلوگرم و شمش نقره ۶۸۴ کیلوگرم در سال است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۸ با هدف پذیرش در فرابورس انتقال سهام شرکت‌های زیر مجموعه انجام شد و در ادامه در مهر ماه ۹۹ اقدام به تملک بیش از ۹۹ درصد سهام شرکت فرآوری پویا زرکان آق‌دره و شرکت استحصال مواد معدنی تخت سلیمان شد.

احمدی نیری با اشاره به اینکه با انتقال سهام شرکت‌های زیرمجموعه زنجیره تولید طلا از کانسنگ تا شمش طلا از طریق این شرکت‌ها تکمیل شده است، افزود: پس از آن خرداد ۹۹ صورت‌های مالی تلفیقی تهیه و ارائه شد و پاییز سال ۹۹ پذیرش شرکت در فرابورس صورت گرفت. بهمن سال گذشته شرکت نزد سازمان بورس ثبت شد و درج نماد آن در بازار اول فرابورس رقم خورد.

نیری با مقایسه بازدهی طلا و خرید سهام معدن طلا عنوان کرد: اهرم معدن طلا نسبت به رشد قیمت بیشتر از یک است. معادن طلا با رشد قیمت سود بیشتری دارند. همچنین سرمایه‌گذاری روی معدن طلا با بازده نقدی همراه است چیزی که دارنده‌ی طلای فیزیکی ندارد. به گفته احمدی نیری یک معدن طلا ممکن است با توسعه و اکتشافات پیش رو به ذخایر جدید رسیده و در نتیجه ارزش ذاتی سهم آن تغییر کند.

در این نشست همچنین از «نرخ اونس طلا»، «نرخ تسعیر دلار» و «نرخ تورم» به عنوان فاکتور‌های کلیدی در مفروضات ارزش‌گذاری این شرکت یاد شد. طبق اطلاعات مطرح شده از ۴ روش DDM، FCE، P/E و NAV برای ارزش‌گذاری استفاده شده است. بر اساس این روش‌ها ارزش وزنی شرکت ۱۰ هزار و ۹۴۳ میلیارد تومان و ارزش هر سهم ۳۶ هزار و ۴۷۹ ریال برآورد شده است. جمع دارایی‌های این شرکت در تاریخ منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ معادل ۸۸۰ میلیارد تومان و بدهی آن معادل ۲۶۰ میلیارد تومان بوده است.

منبع: صدای بورس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت