تاریخ: ۲۹ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۵۰
بازدید: ۱۹۸
کد خبر: ۲۴۶۰۴۱
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیر بهداشت و محیط زیست شرکت ذوب‌ آهن اصفهان:

قضاوت درباره آلایندگی صنایع عادلانه باشد

قضاوت درباره آلایندگی صنایع عادلانه باشد
‌می‌متالز - مدیر بهداشت و محیط زیست شرکت ذوب‌آهن اصفهان با اعتقاد بر اینکه باید قضاوت‌ها نسبت به آلایندگی صنایع را عادلانه کنیم، گفت: طی چند سال اخیر ذوب‌آهن حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای کنترل آلایندگی هزینه کرده است.

به گزارش می‌متالز، سید حمید حسینی با بیان به اینکه صنایع به خصوص صنایع فولادی در زمینه آب، هوا و خاک باید کنترل‌های لازم را برای مقابله با آلودگی محیط زیست داشته باشند، اظهار کرد: به‌طورقطع هر صنعتی از جمله ذوب‌آهن در بدو تأسیس خود، تجهیزات نصبی برای جلوگیری از آلودگی هوا دارد. ذوب‌آهن نیز از زمان تأسیس خود تعداد زیادی تجهیزات غبارگیر شامل بگ‌فیلتر، الکتروفیلتر، اسکرابر و ... را نصب کرده است، همچنین در خصوص آب نیز تصفیه‌خانه‌های آب و پساب را طراحی و نصب کرده و آب‌ها تصفیه فیزیکی و شیمیایی می‌شود.

مدیر بهداشت و محیط زیست شرکت ذوب‌آهن اصفهان همچنین با تأکید بر ضرورت جلوگیری از آلوده کردن خاک، اظهار کرد: ذوب‌آهن از دیرباز برنامه‌های مدونی در حوزه مدیریت پسماند‌ها داشته و اجرایی کرده است.

وی گفت: اگر زمانی در یک صنعت ازجمله ذوب‌آهن میزان آلاینده‌ها بالا و پایین می‌شود، ناشی از وقوع شرایط اضطراری در فرآیند‌ها و سیستم‌های تصفیه آلاینده‌های زیست‌محیطی به‌صورت مقطعی است که اجتناب‌ناپذیراند، اما به سرعت با تعمیرات و نگهداری به موقع برطرف می‌شود.

حسینی افزود: در حال حاضر ذوب‌آهن در بحث تعمیرات و نگهداری این تجهیزات یک تیم ویژه را برای نگهداری و تعمیر الکتروفیلتر‌های خود ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر ذوب‌آهن از سوی سازمان حفاظت محیط زیست ملزم به پایش آنلاین خروجی‌های زیست‌محیطی است و به همین منظور تجهیزات مانیتورینگ آنلاین بر روی خروجی‌ها نصب شده و اطلاعات آن به شکل برخط به اداره کل محیط زیست استان ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه ذوب‌آهن فیلتر‌های لازم و همچنین سیستم‌های پایش را بر عمده خروجی‌های خود نصب کرده است، گفت: با توجه به تکنولوژی بالا و خارجی بودن برخی از این تجهیزات و تحریم‌های موجود، ذوب‌آهن اقدامات متعددی برای بومی‌سازی آن‌ها انجام داده است.

وی با اعتقاد بر اینکه باید قضاوت‌ها نسبت به آلایندگی صنایع را عادلانه کنیم، گفت: باید دید سهم ذوب‌آهن و هر صنعت فولادی در آلودگی کل منطقه و استان به نسبت سایر عوامل آلاینده چقدر است.

مدیر بهداشت و محیط زیست شرکت ذوب‌آهن اصفهان درباره برخی اظهارنظر‌ها مبنی بر اینکه ذوب‌آهن برخی شب‌ها فیلتر‌های تصفیه غبار را برمی‌دارد، توضیح داد: این موضوع اصلاً امکان‌پذیر نیست، چراکه سیستم به‌صورت مداوم فعالیت می‌کند و با توقف سیستم‌های تصفیه، فرایند تولید نیز متوقف می‌شود، همچنین با سرمای هوا بعضاً شاهد اینورژن موضعی هستیم. به همین دلیل برخی آلایندگی‌ها به دلیل سردی هوا به‌صورت طبیعی تخلیه نشده و به‌ویژه در نور شب به اشتباه تصور می‌شود سیستم کنترل آلاینده متوقف است.

وی درباره اعتباری که در چند سال اخیر ذوب‌آهن برای کاهش میزان آلایندگی هوا، آب‌وخاک هزینه کرده است، توضیح داد: در چند سال اخیر حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان برای کنترل آلایندگی در ذوب‌آهن سرمایه‌گذاری شده است.

حسینی افزود: از این عدد ۲ هزار میلیارد تومان برای خرید و جمع‌آوری پساب شهر‌های کوچک از جمله فولادشهر، روستا‌های فلاورجان، اجرای سیستم انتقال و نصب و راه‌اندازی تصفیه‌خانه شده است که مزیت زیست‌محیطی خوبی برای این صنعت و منطقه محسوب می‌شود و با جمع‌آوری پساب و تصفیه، این پساب در سیکل داخلی تولید، مصرف می‌شود.

وی گفت: پساب این شهر‌ها به‌صورت مستقیم به داخل تصفیه‌خانه ذوب‌آهن منتقل می‌شود و بعد از تصفیه مجدد، در پروسه تولید ذوب‌آهن مورداستفاده قرار می‌گیرد.

مدیر بهداشت و محیط زیست شرکت ذوب‌آهن اصفهان با بیان اینکه پژوه در نیمه دوم سال آینده به اتمام می‌رسد، گفت: ذوب‌آهن در سال‌های گذشته ۵۰ درصد مصرف آب خود را کاهش داده است که با اجرای این پروژه و جمع‌آوری پساب تا ۴۰ درصد دیگر در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد.

وی همچنین ادامه داد: ۳۰۰ میلیارد تومان دیگر مربوط به پروژه‌های مقابله با آلودگی هوا و خاک است که پروژه‌های بهسازی و بازسازی الکتروفیلتر‌ها و بگ فیلتر‌ها و همچنین نصب بک فیلتر‌های جدید نمونه‌هایی از آن است.

حسینی همچنین گفت: ذوب‌آهن در هفته هوای پاک دو پروژه افتتاحی در زمینه بهینه‌سازی الکتروفیلتر و نصب بگ فیلتر داشته است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده