تاریخ: ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۲۷
بازدید: ۱۵۳
کد خبر: ۲۴۶۱۹۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس اتاق بازرگانی اردبیل تاکید کرد:

تشکیل کارگروه شناسایی قوانین مخل تولید در اردبیل/ رونق فضای کسب و کار در اردبیل

تشکیل کارگروه شناسایی قوانین مخل تولید در اردبیل/ رونق فضای کسب و کار در اردبیل
‌می‌متالز - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل از تشکیل کارگروه فنی و تخصصی با هدف شناسایی قوانین مخل کسب و کار و تولید در استان اردبیل خبر داد.

به گزارش می‌متالز، حسین پیرمؤذن در جلسه شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی اردبیل اظهار کرد: به تناسب ترکیب ۳ قوه در شورای گفت‌و گوی کشور در استان‌ها نیز ترکیبی از اعضای ۳ قوه مقننه، مجریه و قضائیه در جلسات شورای گفت‌و گوی دولت و بخش خصوصی حاضر می‌شوند.

وی تصریح کرد: قرار است به صورت مرتب جلسات شورای گفت‌و گوی دولت و بخش خصوصی هر ۱۵ روز یک بار برگزار شده و مشکلات و دغدغه‌های فعالان بخش خصوصی مورد رصد و پیگیری قرار گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت: در اجرای قانون بهبود محیط کسب و کار و ماده ۳ این قانون ضروری است تا شناسایی قوانین مخل فضای کسب و کار در استان‌ها انجام شود که در همین زمینه با همکاری ادارات، سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف کارگروه فنی شناسایی قوانین مخل کسب و کار تشکیل شده تا با برگزاری جلسات در هر ۱۵ روز یک بار رفع این قوانین مزاحم را از پیرامون کسب و کار شاهد باشیم.

پیرمؤذن افزود: این قوانین در حقیقت مانعی جدی در مسیر تولید و اشتغال به وجود می‌آورد و سعی بر این است تا به صورت دقیق و جامع این قوانین و بخشنامه‌های مشکل‌آفرین رفع شده و امکان تقویت نظام تولید و اشتغال و بهبود فضای کسب و کار را شاهد باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: استان اردبیل جایگاه ممتازی را در برگزاری مرتب جلسات شورای گفتگو داشت که به خاطر جابجایی وزرا، استانداران و مدیران در ماه‌های اخیر برگزاری منظم جلسات با تأخیر و تعلل روبه‌رو شده، اما تلاش خواهیم کرد از بهمن ماه جلسات به شکل منظم برگزار و دغدغه‌های بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد.

پیرمؤذن به دستور جلسه شورای گفتگو با محوریت کیفیت صادرات محصولات کشاورزی و جلوگیری از برگشت محصولات صادر شده اشاره کرد و ادامه داد: در استان اردبیل در سال‌های اخیر توسعه واحد‌های گلخانه‌ای مورد توجه قرار گرفته و جایگاه استان اردبیل از رتبه بیست و هفتم بهبود یافته است.

وی تلاش جهاد کشاورزی، بانک کشاورزی و سایر دستگاه‌ها را در کمک و پشتیبانی از سرمایه‌گذاران در این بخش یادآور شد و اضافه کرد: انتظار می‌رود در کنار حمایت از این سرمایه‌گذاران، تولید محصولات از مرحله تهیه بذر تا فرآوری و بسته‌بندی به شکل استاندارد انجام شده و زمینه صادرات این محصولات با برند مشخص به انجام برسد.

پیرمؤذن بیان کرد: متأسفانه در ماه‌های گذشته شاهد برگشت محصولات صادر شده به کشور‌های مختلف بودیم که در استان اردبیل میزان این برگشتی‌ها ناچیز و در حد پایینی بوده، ولی باید منطبق بر استاندارد‌های جهانی تولید محصولات و صدور مجوز‌های بهداشتی در فرآیند صادرات انجام شود تا کشور‌های دیگر محصولات صادر شده ما را باز پس ندهند.

وی طرح مشکلات و دغدغه‌های فعالان شهرک‌های گلخانه‌ای را در این جلسات به ویژه تأمین نشدن گاز، عدم همکاری بانک‌ها و مشکلات زیرساختی یادآور شد و ادامه داد: با تاکید استاندار اردبیل قرار شد تا مشکلات و موانع احصا شده و به صورت دقیق رفع این مشکلات مورد توجه قرار گیرد.

پیرمؤذن در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: ما در تأمین ماشین‌های یخچال‌دار برای صادرات محصولات کشاورزی با کمبود و تنگنا روبه‌رو هستیم که انتظار می‌رود با صدور مجوز‌های قانونی امکان خرید و فعالیت این خودرو‌ها فراهم آید.

وی از سفر قریب‌الوقوع هیات اقتصادی استان به روسیه خبر داد و تصریح کرد: با دعوت سفیر ایران در روسیه قرار است هیات اقتصادی به سرپرستی استاندار اردبیل به روسیه سفر کنند تا زمینه افزایش صادرات محصولات کشاورزی این استان به کشور روسیه فراهم شده و دغدغه‌های تجار و صادرکنندگان برطرف شود.

پیرمؤذن گفت: در کنار انجام این سفر، قرار است تعدادی از فعالان اقتصادی و خریداران محصولات ایرانی در کشور روسیه به اردبیل سفر کنند تا با بازدید از واحد‌های مختلف تولیدی انعقاد قرارداد برای صادرات محصولات به انجام برسد.

وی فعال‌سازی گمرک بیله‌ سوار را در صادرات محصولات کشاورزی به ویژه گلخانه‌ای یادآور شد و افزود: در حال حاضر عمده محصولات گلخانه‌ای از گمرک آستارا صادر می‌شود در حالی که می‌توان از طریق گمرک بیله‌ سوار این کار را انجام داد.

پیرمؤذن در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: به زودی خبر‌های خوبی از راه‌اندازی بارانداز ریلی و اتصال راه آهن ایران به آذربایجان و روسیه از طریق استاندار اردبیل اعلام خواهد شد، ولی انتظار می‌رود از طریق گمرک بیله‌سوار گواهی صادراتی منطبق بر معاهده اوراسیا صادر و امکان بارگیری و حمل محصولات فراهم آید.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل ضرورت شکل‌گیری اتحادیه صنفی در راه‌اندازی ماشین‌آلات یخچال‌دار و سردخانه‌های مجهز را در گمرک بیله‌ سوار یادآور شد و اضافه کرد: در این زمینه امیدواریم سرمایه‌گذاران ورود مناسبی را داشته باشند.

در جلسه شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی که با محوریت تولید محصولات گلخانه‌ای و رفع مشکلات سرمایه‌گذاران در این بخش مطرح شد، در کنار توضیح مدیران مرتبط در بخش کشاورزی، ۵ تن از سرمایه‌گذاران حوزه گلخانه‌ای مشکلات خود را در نبود زیرساخت‌های لازم، پیچیدگی بروکراسی اداری، عدم همکاری بانک‌های عامل، نبود زیرساخت‌های آب، برق و گاز و نبود آزمایشگاه برای تأیید محصولات در مسیر صادرات و ضرورت فعال‌سازی گمرک بیله‌سوار را در صادرات محصولات گلخانه‌ای یادآور شد و از مسوولان خواستند گره‌های به وجود آمده را در این بخش برطرف کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده