تاریخ: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۳۹
بازدید: ۲۹۱
کد خبر: ۲۴۷۵۱۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چرا دولت‌ها به‏‌دنبال محدودکردن ارز‌های دیجیتال هستند؟

چرا دولت‌ها به‏‌دنبال محدودکردن ارز‌های دیجیتال هستند؟
‌می‌متالز - با بالاگرفتن بحث قانون گذاری ارز‌های دیجیتال در کشور‌های مختلف، نگرانی فعالان این حوزه هم روزبه روز بیشتر می‌شود؛ اما دولت‌ها از قانون گذاری ارز‌های دیجیتال چه هدفی را دنبال می‌کنند و با چه روش‌هایی بر فعالان این حوزه فشار وارد خواهند کرد؟

به گزارش می‌متالز، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، هفته گذشته سندی را با عنوان «تفاهم نامه امنیت ملی» امضا کرد که در آن به بحث قانون گذاری ارز‌های دیجیتال اشاره شده بود. کابینه او گفته است که صنعت ارز‌های دیجیتال را با هدف طراحی یک چارچوب قانونی، به طور کامل بررسی خواهد کرد.

نگرانی از اعمال مقررات سخت گیرانه‌تر برای ارز‌های دیجیتال، دیگر چیز تازه‌ای نیست. این‌بار، اما با توجه به بیشترشدن اهمیت ارز‌های دیجیتال ملی (CBDC)، عده‌ای بر این باورند که قوانین جدید می‌تواند زمینه لازم را برای برخورد با پلتفرم‌های غیرمتمرکز فراهم کند. با درنظرگرفتن تحولات اخیر، تاثیر مقررات سخت گیرانه تر، زیر ذره بین رفتن پلتفرم‌ها و مالیات بستن برای معاملات ارز‌های دیجیتال، چه پیامد‌هایی برای فعالان این حوزه خواهد داشت؟

چه با قانون گذاری ارز‌های دیجیتال موافق و چه با آن مخالف باشید، قرار است مقررات جدیدی برای این حوزه در نظر گرفته شود. از نظر قانون گذاران آمریکایی، کنترل ارز‌های دیجیتال برای مقابله با مجرمان فضای سایبری، به شدت ضروری است. در همین حال، چیزی که همه گیری ویروس کرونا در سراسر جهان سبب شد تا مردم به آن پی ببرند، این است که جنبه‌های پنهان یک اتفاق می‌تواند بیشتر از چیزی باشد که برای عموم به نمایش گذاشته می‌شود. همین موضوع باعث شده است عده‌ای این طور برداشت کنند که مقامات آمریکا به سمت از بین بردن ارز‌های دیجیتال غیرمتمرکز سوق پیدا کرده اند. به این فکر کنید که چرا صندوق بین‌المللی پول این قدر نگران قانونی شدن بیت‌کوین در السالوادور است. این نهاد بین‌المللی پیش‌تر ضمن تاکید بر این مساله که بیت‌کوین ثبات و اعتبار مالی السالوادور را تهدید می‌کند، گفته بود: استفاده از بیت‌کوین خطرات زیادی برای بحث ثبات، اعتبار مالی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان دارد. علاوه بر این، می‌تواند احتمال افزایش بدهی را برای این کشور بیشتر کند. افراد آزاداندیش می‌گویند بیت‌کوین تهدیدی برای صندوق بین‌المللی پول است؛ چراکه با برنامه‌های این نهاد برای اعمال فشار بر کشور‌های در حال توسعه از طریق افزایش بدهی، مقابله می‌کند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده