به گزارش میمتالز، دورهمی جمعی از پیشگامان فولادسازی ذوب آهن جمعه ۱۵ بهمن در اصفهان در حالی شکل گرفت که هر یک از آنها پس از اتمام کار در مادر صنعت ایران، در صنایع دیگر مشغول به کار شده اند و از تجارب آنها در تاسیس صنایع مختلف و مدیریت و ارتقاء صنعت استفاده میشود.
گنجینهای از تجارب ارزشمند صنعتی که علم و مدیریت آنها میتواند راهگشای نسل جوان صنعتی باشد و عرق و تعصبی که به ذوب آهن اصفهان دارند، زبانزد است. آنها همچنان پس از سالها روشن بودن ذوب آهن را مایه خوشدلی و خوشحالی خود میدانند و تبریک ۵۶ ساله شدن ذوب آهن را جزو شعار گردهمایی خود قرار دادند.
اردشیر افضلی که قبل از بازنشستگی، معاون بهره برداری ذوب آهن بود و هم اکنون معاونت فنی اجرائی شرکت فولاد کاوه آریا را برعهده دارد با حضور درجمع بازنشستگان فولادسازی ذوب آهن اصفهان با تکیه بر تمیثلی به اهمیت این قشر برای رشد جامعه اشاره کرد و گفت: سرمایههای مالی هر فردی در بانکها ذخیره میشود و امروز بازنشستگان هر صنف و صنعت حکم همان بانک را دارد که با مراقبت از آنها واستفاده از دانش و تجربه آنها گاه ره صدساله را میتوان یک شبه طی کرد.
وی با بیان اینکه اشتباه محض است که صنایع از سرمایه فکری و دانش بازنشستگان خود بهره نبرد، ادامه داد: ذوب آهن باید قدر بازنشستگان خود را داشته باشد و اگر قوت بدنی ندارند، اما قدرت فکری دارند.
افضلی گفت: برخی از بازنشستگان فولادسازی ذوب آهن را میشناسم که هم اکنون به علت دانش صنعتی و تجربه کاری، تجهیزات صنعتی برای کشورهای دیگر می سازند و همچنین فردی که مشکلات فنی صنعت را در حد چند دقیقه رفع میکند.
وی ادامه داد: چنین سرمایههایی در اصفهان هستند که باید از آنها برای رشد و تقویت صنعت در ذوب آهن استفاده کرد.
حسین اولیایی، از پیشگامان ذوب آهن نیز با اشاره به اینکه اصفهان زمانی اقتصاد ضعیفی داشت، اما بعد از شکل گیری ذوب آهن توانست گام بلندی در رشد اقتصادی و ورود سرمایههای کلان به استان بردارد، گفت: ذوب آهنیها همچون دانههای یک تسبیح به یکدیگر وصل هستند و هر کجای ایران باشند به خاطر ارق و تعصب ذوب آهنی برای رشد آن تلاش میکنند.
وی با بیان اینکه ذوب اهن دانشگاه صنعتی ایران است و به همت بازنشستگان ذوب آهن کارخانجات متعدد فولادسازی در ایران شکل گرفت، افزود: یک زمانی تنها جوشکار درب و پنجره در اصفهان داشتیم و برای جوشکاری در ذوب آهن مجبور به آوردن سه نفر از شرکت نفت شدیم که رقم بالایی را پیشنهاد دادند و به صرفه نبود. در دورهای از روسها برای آموزش جوشکاری به مردم روستایی در نزدیکی ذوب آهن استفاده کردیم که تا آن زمان تنها باغبانی و کشاورزی میکردند و امروز تمام مردم این روستا به جوشکاران ماهر مبدل شدند.
وی در پایان اینگونه گفت: ذوب آهنیها همچون آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند، خاک را به فولاد تبدیل میکنند.
مرتضی بهنامنیا نیز بعنوان یکی دیگر از پیشکسوتان فولادسازی ذوب آهن اصفهان گفت: این شرکت میتواند با تشکیل اتاق فکر از نظرات و تخصص پیشکسوتان استفاده ببرد.
علی شهیدی از دیگر بازنشستگان ذوب آهن اصفهان نیز اظهار داشت: کار در این صنعت با خطر همراه است، اما با تدابیری که اتخاذ میشد خطرات به حداقل کاهش پیدا میکرد.
عبدالله ادیبی و دریاقلی حسین زاده هرکدام مطالبی پیرامون مشکلات بازنشستگان بیان داشتند و در خصوص تعهد کارکنان، ایثار و از خودگذشتگی آنها اظهارداشتند: در دوران دفاع مقدس با وجودی که در معرض بمباران قرار گرفتیم، اما خط تولید را رها نمیکردیم، چون ذوب آهن تجهیزات جنگ را میساخت و مردم با جان و دل پیشتیبان رزمندگان بودند.
منبع: ذوب آهن اصفهان