به گزارش میمتالز، آیکاوا کازوتوشی شامگاه یکشنبه در دیدار با مهدی دوستی استاندار هرمزگان، اظهار داشت: آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن (جایکا) همکاریهایی در زمینه توسعه گردشگری و حفاظت از محیط زیست دریایی در هرمزگان داشته که تداوم این اقدامات را پیگیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در سفر به هرمزگان با ظرفیتهای بالای گردشگری و صنعتی این استان آشنا شدم، افزود: امیدواریم با به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای و رفع تحریمها، روابط اقتصادی ژاپن با استان هرمزگان به صورت چشمگیر توسعه یابد.
سفیر ژاپن در تهران یادآور شد: در سفر به هرمزگان، ظرفیتهای این استان از نظر اقتصادی را مورد بررسی قرار دادم و در بازدید از بندر شهید رجایی بندرعباس متوجه شدم این بندر برای فعالیت بیشتر اقتصادی، آمادگی مناسبی دارد.
کازوتوشی به قرار داشتن هرمزگان در کنار خلیج فارس به عنوان یک منطقه دریایی بسیار مهم اشاره کرد و اافزود: در زمینه کشتیرانی میتوان ارتباطات بیشتری بین دو کشور ایران و ژاپن از طریق استان هرمزگان، برقرار کرد.
استاندار هرمزگان نیز در این نشست با تبریک روز ملی ژاپن، گفت: نگاه به شرق راهبرد اساسی دولت سیزدهم در تنظیم روابط و سیاست خارجی است و ژاپن به عنوان یک کشور مهم در شرق، جایگاه ویژهای در این راهبرد دولت جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاریها دارد.
مهدی دوستی به سوابق روابط خوب ۹۲ ساله بین دو کشور ایران و ژاپن اشاره کرد و افزود: با توجه به گذشته روشن در روابط دو کشور، میتوانیم برای توسعه این ارتباطات اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه استان هرمزگان با برخورداری از توانمندیها و ظرفیتهای متنوع میتواند از مقاصد اصلی کشور ژاپن برای سرمایهگذاری باشد، افزود: علاقهمندیم به سرعت در این زمینه کار را آغاز و کارگروه مشترک برای تعیین چارچوب مشخص همکاریها تشکیل شود.
دوستی تصریح کرد: بندرعباس میتواند راه دسترسی و اتصال کشورهای شرق از جمله ژاپن به اروپا و دریای سیاه باشد و همچنین علاقهمندیم از پیشرفتها و تکنولوژی ژاپن در بخش آبزی پروری در هرمزگان استفاده کنیم.
استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: ظرفیتهای هرمزگان در زمینه گردشگری، کم نظیر است؛ علاوه بر این، هرمزگان در زمینههای نفت، گاز، معادن آهن و مس، پرورش آبزیان و حمل و نقل کالا، توانمندیهای گستردهای دارد.
دوستی با بیان اینکه به دنبال جذب سرمایهگذاری برای رشد اقتصادی در هرمزگان هستیم، خاطرنشان کرد: در استان هرمزگان نواحی ویژه سرمایهگذاری را برای تسهیل سرمایه گذاری مشخص کردهایم که مجوزهای مختلف برای سرمایهگذاری در این نواحی اخذ شده است.
استاندار هرمزگان ادامه داد: همچنین با توجه به اختیاراتی که دولت سیزدهم به استانداران تفویض کرده است، میتوانیم امنیت سرمایهگذاری را با ارائه تضامین دولتی، تامین کنیم.
وی یادآور شد: با تشکیل کارگروه مشترک، میتوانیم جلسات وبیناری داشته باشیم تا در دورهای مشخص و به سرعت موارد همکاریها را عملیاتی کنیم.