به گزارش میمتالز، محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت در آیین امضای قراردادهای جمع آوری گازهای همراه شرق کارون اظهار داشت: به عنوان مدیرعامل شرکت ملی نفت از حمایتهای همه جانبه صیانتی وزیر نفت، استاندار خوزستان، نمایندگان، مسوولان استانی و همکاران در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب قدردانی میکنم که در این طرح بزرگ سهم بزرگی دارند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه ما در وزارت نفت باید با صیانت از دارایی زیرزمینی، آن را به حداکثر ارزش روزمینی تبدیل کنیم و به عبارتی به حداکثر تولید بدون آسیب رساندن به مخزن برسیم، افزود: این دارایی ارزشمند را وقتی روی زمین آوردیم باید به گونهای استفاده کنیم که حداکثر ثروت را برای ما ایجاد کند.
خجسته مهر تصریح کرد: نخستین عنصر صیانت با انعقاد این قراردادها به جمع آوری گازهای مشعل ختم میشود؛ دومین عنصر صیانت که باید مورد توجه قرار گیرد، صیانت از محیط زیست است؛ این یک ماموریت مهم در وزارت نفت است که توسعه پاک باید در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: برنامه ما در توسعه طرحهای بالادستی این است که طرحی افتتاح نشود مگر آنکه آلایندگی آن صفر باشد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه عنصر سوم که باید از آن صیانت شود بحث صیانت از سرمایه اجتماعی است، اظهار کرد: در این طرح حدود ۶ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میشود و باید در این مسیر در راستای تولید ثروت و رفع محرومیتها قدم برداریم.
خجسته مهر افزود: ۵ هزار میلیارد تومان مصوبه سفرهای استانی که برای اجرای طرحهای مسوولیت اجتماعی در خوزستان اختصاص یافته است و وزیر محترم نفت نیز برای آن زحمات بسیاری انجام داده اند، حاصل این پروژههای صیانتی است و همانطور که استاندار محترم تایید کردند ۲ هزار میلیارد تومان هم پروژههای جاری است و امادگی داریم نقدینگی این طرحها را تامین کنیم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه ۵ طرح اصلی جمع آوری گازهای همراه در کشور داریم که ارزش این ۵ طرح حدود ۷ میلیارد یورو است، اظهار کرد: طرح امروز حدود یک میلیارد یورو است که ۳۰۰ میلیون یورو در گذشته امضا شده و امروز حدود ۵۰۰ میلیون یورو در دولت سیزدهم به مرحله انعقاد قرارداد میرسد که این بیانگر عزم دولت سیزدهم برای اتمام طرحهای نیمه تمام و اجرای طرحهای جدید است.
خجسته مهر افزود: با اجرای این ۵ طرح اصلی، معادل دو فاز پارس چنوبی گازهای همراه جمع آوری خواهد شد که معادل ۵۰ میلیون مترمکعب است و برای تولید این میزان باید ۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام میشد، اما ما با جمع آوری گازهای مشعل به این میزان گاز میرسیم.
وی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا ان شاالله تا پایان سال آینده طرحهای ان جی ال ۳۱۰۰ و ۳۲۰۰ به بهره برداری رسد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پایان افزود: سیاست ما در نفت، گره زدن بخش پایین دستی با بالادستی هم در تامین سرمایه و هم در تثبیت خوراک پتروشیمیها است و بر این اساس برای تامین منابع مالی مورد نیاز شرکت ملی نفت مذاکرات با ۵ هلدینگ مهم و یک مجموعه فولادی ادامه دارد.
منبع: خبرگزاری تسنیم