تاریخ: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۲۸
بازدید: ۳۹۸
کد خبر: ۲۵۱۳۹۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

جنگ اوکراین قیمت جهانی فولاد را افزایش می‌دهد/ شرکت‌های ایرانی از دانش فنی معادن اوکراین استفاده کردند

جنگ اوکراین قیمت جهانی فولاد را افزایش می‌دهد/ شرکت‌های ایرانی از دانش فنی معادن اوکراین استفاده کردند
‌می‌متالز - عضو اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: اوکراین در حوزه آهن و فولاد کشور پرپتانسیلی است و کارخانه‌های کنسانتره زیادی دارد که به بازار‌های جهانی به خصوص بازار روسیه عرضه می‌کردند. مسلما درگیر شدن اوکراین با جنگ روی بازار فولاد تاثیر گذاشته و با افزایش قیمت مواجه خواهیم بود.

به گزارش می‌متالز، بهرام شکوری در مورد تاثیر جنگ اوکراین بر بازار‌های فولاد جهانی با توجه به منایع گسترده آهن در این کشور، اظهار کرد: اوکراین در حوزه آهن و فولاد کشور پرپتانسیلی است و کارخانه‌های کنسانتره زیادی دارد که به بازار‌های جهانی به خصوص بازار روسیه عرضه می‌کردند. مسلما درگیر شدن اوکراین با جنگ روی بازار فولاد تاثیر گذاشته و با افزایش قیمت فولاد مواجه خواهیم بود. اما نباید فراموش کرد که چین بزرگترین تولیدکننده و بزرگترین مصرف‌کننده آهن و فولاد دنیا است و این موضوع تاثیر اتفاقات اوکراین را کاهش می‌دهد. هر اتفاقی که در بازار چین رخ دهد بیشتر دنیا را متاثر می‌کند تا اتفاق‌هایی که در اوکراین یا روسیه رخ دهد.

وی افزود: همانطور که با جنگ قیمت نفت افزایش پیدا می‌کند، فولاد هم یکی از محصولاتی است که متاثر از این جنگ خواهد بود. اوکراین معادن بزرگ و خوبی از آهن دارد، می‌توان گفت در سطح میلیاردی ذخایر معدنی دارند. از طرفی روسیه نیز معادن بسیار عظیمی و کارخانه‌های فرآوری بسیار بزرگی دارد و این جنگ و تحریم‌های اتفاق افتاده قطعا بازار‌های جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اوکراین در بازار‌های جهانی سهم دارد، اما به نظر نمی‌رسد که تاثیر آن چندان بزرگ باشد.

عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: با این حال دنیا باید تلاش کند تا این تجاوز آشکار روسیه به اوکراین خاتمه پیدا کند تا هم مردم اوکراین از بلای جنگ نجات پیدا کنند و هم این ساختار‌ها آسیب نبینند. آسیب به این ساختار‌ها می‌تواند در دنیا تاثیر خود را بگذارد و مردم جهان را متضرر کنند.

وی با تاکید بر تاثیر اوکراین بر بازار محصولات کشاورزی گفت: اوکراین علاوه بر اینکه در حوزه معدن پتانسیل زیادی دارد، کشوری پرظرفیت در حوزه کشاورزی است. ذرت و انواع و اقسام حبوبات بسیاری از کشور‌ها از طریق اوکراین تامین می‌شود.

شکوری در پاسخ به سوالی پیرامون همکاری‌های معدنی تهران و کی‌یف خاطرنشان ساخت: از نظر فولادی ما مراوده‌ای با اوکراین نداشتیم، اما در مواردی از دانش فنی این کشور در حوزه معدن استفاده کرده‌ایم و همکاری‌های معدنی نیز بین دو کشور وجود داشته و برای مثال در حوزه کنسانتره بخش خصوصی ایران برای طراحی کارخانه‌های خود با کی‌یف در ارتباط بوده است. البته بیشترین مراوده فولادی این کشور با روسیه و اتحادیه اروپا بوده است. با این حال اروپا می‌تواند کشور‌های دیگر را برای تامین فولاد جایگزین اوکراین کند.

منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا)

عناوین برگزیده