به گزارش میمتالز، نگاهی به عملکرد فولاد هرمزگان در یکسال گذشته نشان میدهد، تمرکز اصلی شرکت بر افزایش تولید است. رکوردهای پی در پی به ویژه در تولید تختال نشان میدهد برنامه ریزی دقیقی در حوزه تامین مواد اولیه و همچنین مقابله با چالشهایی همچون کمبود برق و گاز صورت گرفت تا این مجموعه ثبت رکوردهای تولیدی را ادامه دهد.
درواقع چهارمین فولاد ساز بزرگ کشور، در سال تولید، مانع زداییها و پشتیبانیها سعی کرد با شناسایی موانع و پشتیبانیهای لازم رکوردهای جدیدی از تولید به ثبت برساند و در مسیر رشد تولید گام بردارد و که نتیجه آن رشد تولید در ۳ ماهه اول سال بود. البته این برنامه ادامه دار بود و رکورد جدید تولید روزانه تختال تولیدی مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۱ به میزان ۶۵۹۷ تن و رکورد قبلی تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۹ به میزان ۶۴۴۱ تن تختال به ثبت رسید.
نتیجه چنین عملکردی توجه به بهره وری و بهبود عملکرد خطوط تولید و... است که بخشی از آن مدیون توسعه فعالیتهای واحد تحقیق و توسعه است. بهبود خطوط تولید در کنار استفاده از ظرفیت موجود در حوزه دانش بنیان توانست فولاد هرمزگان را در حوزه تولید یاری کند. درواقع همکاری با شرکتهای دانش بنیان و حضور در پارکهای علم و فناوری از دیگر اقدامات مثبتی بود که فولاد هرمزگان به سراغ آن رفت تا نتیجه آن را در افزایش تولید مشاهده کند. این افزایش تنها شامل حال تختال نمیشود، بلکه در حوزه آهن اسفنجی نیز این مجموعه در سال جاری موفق به ثبت رکورد ماهیانه تولید شد.
باتوجه به اتفاقات مثبت در حوزه تولید، میتوان به افزایش سود خالص این مجموعه در سال ۱۴۰۰ امیدوار بود، موضوعی که رضایت سهامداران را هم افزایش میدهد.
در همین راستا و در جهت تحقق اهداف، توسعه هرچه بیشتر در فولاد هرمزگان کلید خورد. این شرکت در بیش از ۵۱ درصد سهام طرح تولید ۱۰ میلیون تن فولادی شرکت ستاره سیمین هرمز مشارکت و سرمایهگذاری کرد. چنین حضوری به معنای توسعه هرچه بیشتر فعالیتهای فولاد هرمزگان است، اما در این بین موانعی از جمله تامین انرژی وجود دارد که باعث شد این مجموعه خواستار حمایتهای دولت در این زمینه شود. بدون شک تامین به موقع انرژی میتواند برنامههای «هرمز» را با چالش همراه کند در صورتی که این مجموعه میکوشد تا در جنوب کشور به قطب اصلی تولید فولاد تبدیل شده از موقعیت جغرافیایی خود استفاده کرده و نقش مهمی در صادرات فولاد کشور داشته باشد.
اما در همین زمینه جهت افزایش تولید برنامه دیگری در مجموعه فولاد هرمزگان در سال جاری کلید خورد که با تحول دیجتال و تحلیل دادهها به دنبال دستیابی به بهره وری بیشتر است. در این رابطه فولاد هرمزگان اقدام به برگزاری نخستین رویداد در این حوزه با عنوان «علم داده» کرد که میتواند دستاوردهای مهمی به همراه داشته باشد. مدیریت فولاد هرمزگان امروز به این نتیجه رسیده است که صنعت امروز باید با تحولات دیجیتال همراه شود در غیر این صورت از دنیا عقب خواهد ماند و بازار را به رقبا واگذار میکند.
شاید همین دیدگاه باعث شد تا فولاد هرمزگان در سال جاری در جشنواره ملی بهره وری حضوری درخشان داشته باشد. درواقع علت اصلی این حضور کاهش میزان مصرف الکترود ۶۰۰ در کورههای قوس الکتریکی در این مجموعه بود که نقش مهمی در کاهش هزینههای تولید داشت. کمبود جهانی الکترود به توقف تولید برخی فولادسازان یا کاهش تولید آنان منجر شد، اما فولاد هرمزگان این مقطع زمانی را بدون ایجاد وقفه در تولید پشت سر گذاشت.
در نهایت چنین رویکردها و اجرای استراتژیهای پیش بینی شده فولاد هرمزگان در نوزدهمین جشنواره تولید ملی، افتخار ملی به عنوان واحد برتر گروه فلزات اساسی معرفی شد.
تمامی این اتفاق در نگاه ملی حاکی از رشد صنعت فولاد است که در بخش استانی به رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی میانجامد. بدون شک در یک سال اخیر در راستای مسئولیتهای اجتماعی فولاد هرمزگان اقدامات مهمی انجام داده است که منجر به رشد منطقه و حل برخی مشکلات شده است. از سویی دیگر توسعه هرچه بیشتر در این مجموعه به اشتغالزایی بیشتر منتهی میشود و درنهایت در مقیاس بنگاه اقتصادی به رشد درآمدهای ناشی از فروش داخلی و صادراتی خواهد شد.
منبع: تیتر ۲۰