به گزارش میمتالز، عضو انجمن نوردکاران فولادی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان نورد فولادی از نقدینگی بسیار پایینی برخوردار هستند، گفت: تسهیلات مناسب در اختیار تولیدکنندگان نورد فولادی گذاشته نمیشود، به همین دلیل برخی از آنها تولیدات خود را کاهش داده اند و برخی هم با تعدیل نیروی انسانی و... هزینههای خود را کاهش داده اند.
بهمن قاسمی با بیان اینکه در شرایط کنونی بازار داخلی حدود ۱۵ میلیون تن فولاد مصرف میکند، در حالی که براساس جمعیت باید حداقل ۲۷ میلیون تن فولاد مصرف میشد، افزود: رکود اقتصادی و تعویق در اجرای پروژههای ساخت و سازی و... باعث شده تا میزان مصرف فولاد در ایران به شدت کاهش پیدا کند و این مساله به زیان توسعه کشور خواهد بود.
او با تاکید بر اینکه ساخت ۴ میلیون مسکن میتواند در کوتاه مدت به صنعت فولاد کشور رونق بدهد، اظهار کرد: در شرایط کنونی کشور باید به دنبال توسعه پایدار باشد تا از این طریق تولید بتواند در مسیر سیاست اشتغالزایی و ارز آوری حرکت کند.
عضو انجمن نوردکاران فولادی کشور با اشاره به معضل قیمت گذاری در بورس کالا، گفت: در مقطع کنونی قیمت گذاری دستوری در بورس کالا باعث شده تا منافع تولید فقط برای بالا دستیهای زنجیره فولاد باشد، زیرا فرمول قیمت گذاری اینگونه تعریف شده که قیمت مواد اولیه به علاوه ۸ درصد دیگر مبنای فروش است. به عبارت دیگر برای عرضه نورد قیمت بین به علاوه ۸ درصد دیگر در نظر میگیرد، اما با توجه به اینکه در شرایط کنونی ۳ درصد هزینه حمل و نقل، بیش از ۳ درصد هزینه انرژی و حدود ۷ درصد قیمت نهادههای تولید است، عملا این فرمول به زیان نوردکاران فولادی بوده و باعث شده است تا برخی شرکتها تولید خود را به ۲۵ درصد برسانند.
قاسمی با تاکید بر اینکه هم اکنون برخی تولیدکنندههای بیلت محصولات خود را صادرات میکنند تا از منافع ارز بهرهمند شود، گفت: وقتی فرمول قیمت گذاری در بورس کالا باعث شده تا نوردکاران فولادی تولید خود را کاهش دهند عملا درخواستی هم برای بورس کالا نخواهند داشت به همین دلیل فولاد خوزستان به عنوان تولید عمده این محصول بیشتری بلیت را به بازار خارجی صادرات میکند، در حالی که طبق سیاستهای بالادستی و اقتصاد مقاومتی مواد اولیه ابتدا باید در کشور به مصرف برسد و پس از کسب ارزش افزوده به بازارهای خارجی صادرات شود؛ زیرا این مساله منجر میشود که اشتغالزایی هم در کشور کمتر ایجاد شود و صادرات انرژی ارزانی که شرکتهای تولیدکننده مواد اولیه هم دریافت میکنند به عنوان یکی از معایب محصولات با ارزش افزوده پایین مطرح شود.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر فولاد به عنوان یک صنعت مادر در شرایط کنونی در اقتصاد کشور و به ویژه درآمد ارزی نقش موثری دارد، گفت: سهیمه بندی برق در تابستان و سهمیه بندی گاز در زمستان روی تولید شرکتها تاثیر گذاشته و این مساله در بلندمدت به تولید و صادرات این صنعت آسیب میزند؛ هرچند برخی شرکتها به دلیل نبود نقدینگی از ماهها پیش میزان تولید خود را کاهش داده اند و این مساله باعث شده تا سهیمه بندی گاز هم روی آنها تاثیر نگذارد. به عبارت دیگر وقتی شرکتی با ۲۵ درصد از ظرفیت تولید کار میکند، سهمیه بندی گاز و برق تاثیر چندانی روی این تولید ندارد.
منبع: خبرگزاری موج