تاریخ: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۲۷
بازدید: ۳۲۹
کد خبر: ۲۵۱۵۱۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
معاون خرید شرکت ذوب آهن اصفهان

دولت اراده‌ای برای حل مشکل سنگ آهن ندارد!

دولت اراده‌ای برای حل مشکل سنگ آهن ندارد!
‌می‌متالز - محمدجعفر صالحی معاون خرید شرکت ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: ذوب آهن سهم ۱۰ درصدی از تولید فولاد کشور دارد و نقش بی‌بدیلی در توسعه صنعتی کشور داشته است. با این وجود این شرکت از هیچ سهمیه مواد اولیه‌ای برخوردار نیست و اخیراً نیز موضوع افزایش قیمت زغال سنگ مطرح شده که هیچ مبنایی ندارد و ممکن است عملاً به تعطیلی ذوب آهن منجر شود.

به گزارش می‌متالز، محمدجعفر صالحی معاون خرید شرکت ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: ذوب آهن سهم ۱۰ درصدی از تولید فولاد کشور دارد و نقش بی‌بدیلی در توسعه صنعتی کشور داشته است. با این وجود این شرکت از هیچ سهمیه مواد اولیه‌ای برخوردار نیست و اخیراً نیز موضوع افزایش قیمت زغال سنگ مطرح شده که هیچ مبنایی ندارد و ممکن است عملاً به تعطیلی ذوب آهن منجر شود.

معاون خرید ذوب آهن اصفهان گفت: در سال‌های گذشته ما مشکل تامین مواد اولیه به ویژه مواد آهن دار را داشتیم؛ متاسفانه در سال ۱۴۰۰ برق نیز به این مشکلات اضافه شد و آب هم مشکل دیرینه‌ای بود که بیش از پیش خودنمایی می‌کرد.

اولین شرکت فولادی ایران، بدون سهمیه مواد اولیه

محمدجعفر صالحی گفت: ذوب آهن سهم ۱۰ درصدی از تولید فولاد کشور دارد و به عنوان نخستین شرکت فولادی، نقش بزرگی در صنعتی شدن کشور داشته است با این وجود، از هیچ سهمیه مواد اولیه‌ای برخوردار نیست. معضلی به اسم سنگ آهن وجود دارد که متاسفانه هیچ کس اراده و علاقه‌ای برای حل آن ندارد. به نظر می‌رسد مشکلات موجود جهت تامین مواد اولیه به ویژه مواد آهن‌دار چنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

مصوبه‌ی سنگ آهنی که اجرا نشد

وی در ادامه گفت: مصوبه اختصاص سهمیه ۱ میلیون و هفتصد و پنجاه هزار تنی سنگ آهن به ذوب آهن - که در سال ۹۸ با پیگیری‌های انجام شده از سال ۹۶ به سرانجام رسید - متاسفانه به تیر غیب گرفتار شد. ما همچنان در تلاش برای احیای این مصوبه هستیم که البته این تلاش‌ها تاکنون نتیجه‌ای نداده است. به نظر می‌رسد اراده‌ای در مجموعه ایمیدرو و وزارت صمت برای حل این مشکل وجود ندارد.

معاون خرید ذوب آهن اصفهان ادامه داد: مشکلات موجود در تامین سنگ آهن و تغییراتی که در وضعیت بهره‌برداری برخی از معادن وجود دارد، نشانه بدی برای ما در ذوب آهن است. بعید نیست گرفتاری‌هایی که برای آب در اصفهان ایجاد شد -و بنا به دلایلی به انحراف هم کشیده شد- به سبب عدم تامین مواد اولیه در ذوب آهن نیز رخ دهد؛ نه این که جوی ملتهب بابت این قضیه ایجاد شود، اما باید توجه داشت که نبود مواد اولیه به معنی توقف سه کوره بلند ذوب آهن است که این به هیچ عنوان اتفاق خوبی نیست. اتفاقات این‌چنینی منجر به خسارات چندهزار میلیاردی و در نهایت توقف اشتغال در معادن و توقف تولید در ذوب آهن با قریب ۱۸ هزار شاغل خواهد شد.

صالحی گفت: انتظار می‌رود مجموعه ایمیدرو، وزارت صمت و معاونت معدنی این وزارتخانه همت کرده و این مشکل را حل کنند. ذوب آهن به دنبال خرید مواد اولیه ارزان نیست و همچنان پیگیر تامین مواد اولیه خود است.

عدالت در قیمت‌گذاری زنجیره فولاد

وی ادامه داد: اگر قرار است کالا با قیمت مصوب و یا قیمت منصفانه به دست مصرف‌کننده نهایی برسد می‌بایست کل یک زنجیره برای رسیدن به این هدف تحت پوشش و نظارت باشد. اینگونه نباشد که قیمت‌ها در ابتدای زنجیره آزاد گذاشته شود و انتهای زنجیره وادار به این مسئله شود که حتما باید کالا را با قیمت مشخص و تعیین‌شده‌ای به مصرف کننده نهایی تحویل دهد. برای رفع این مشکل نیاز است که کنترل همه‌جانبه‌ای بر زنجیره تولید فولاد وجود داشته باشد.

افزایش قیمت زغال سنگ، منطقی نیست

معاون خرید ذوب آهن اصفهان گفت: بحث دیگر مسئله زغال سنگ است که متاسفانه برای بالا بردن قیمت آن اتفاقاتی در حال رخ دادن است و فشار‌هایی نیز وارد می‌شود. حاشیه سود شرکت‌های تولیدکننده زغال سنگ چیزی حدود ۶۰ درصد است بنابراین تلاش‌های انجام شده از سوی این شرکت‌ها برای افزایش قیمت زغال سنگ، هیچ توجیه و مبنایی ندارد. این در حالی است که حاشیه سود ذوب آهن طی سالیان گذشته عددی زیر ۱۰ درصد بوده که این رقم در بهترین حالت به ۱۱ درصد رسیده است.

صالحی تصریح کرد: باید توجه داشت که افزایش قیمت زغال سنگ ممکن است تعطیلی ذوب آهن را در پی داشته باشد بنابراین لزوم نگاه و برخورد کارشناسانه به قیمت زغال سنگ و مسائلی نظیر تامین مواد اولیه به شدت احساس می‌شود.

منبع: چیلان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده