تاریخ: ۰۵ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۱۴
بازدید: ۲۵۳
کد خبر: ۲۵۲۳۵۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

عوارض گمرکی واردات کالا همچنان به نرخ سال ۱۴۰۰ است

عوارض گمرکی واردات کالا همچنان به نرخ سال ۱۴۰۰ است
‌می‌متالز - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و هیات رئیسه اتاق اهواز گفت: ردیف‌های درآمدی گمرک از جمله عوارض واردات کالا تا پیش از ابلاغ قانون بودجه و قانون مقررات صادرات و واردات ۱۴۰۱، با نرخ سال ۱۴۰۰ محاسبه می‌شود.

به گزارش می‌متالز، علی طرفی روز جمعه با اشاره به اینکه احتمال اعمال دریافت مابه التفاوت حقوق ورودی از تجار بعد از ابلاغ قانون بودجه سال جدید وجود دارد، اظهار کرد: به‌ منظور تسریع در امر تجارت، گمرک از واردت کنندگان کالا تعهدنامه کتبی مبنی بر پرداخت مابه التفاوت دریافت می‌کند.

وی همچنین درخصوص جزییات کالا‌های وارداتی مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده ویژه سال ۱۴۰۱ گفت: بر اساس ماده هفت این قانون، نرخ ارزش افزوده کالا‌های وارداتی ۹ درصد است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران یادآور شد: تجار توجه داشته باشند که مبنای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده کالا‌های خاص وارداتی مطالبق با ماده ۲۶ این قانون (مالیات بر ارزش افزوده) انجام می‌شود.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اهواز به افزایش پنج درصدی مالیات بر ارزش افزوده کالا‌های وارداتی مربوط به جزء سه، چهار و پنج بند "ت" ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده (انواع سیگار و محصولات دخانی) اشاره‌کرد و گفت: این درحالی است که افزایش نرخ مالیات (بر ارزش افزوده) مشمول ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات و ماده ۶ قانون امور گمرکی نمی‌شود.

وی تصریح‌کرد: همچنین کالا‌های اظهار شده در سال ۱۴۰۰ که در سال ۱۴۰۱ از گمرک خارج می‌شوند، مشمول نرخ جدید مالیات خواهند بود.

براساس ابلاغیه مورخ ۲۸اسفندماه سال ۱۴۰۰ مدیرکل واردات گمرک ایران به گمرکات اجرایی در خصوص مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در رابطه با مالیات بر ارزش افزوده برخی کالا‌های اساسی، از تاریخ لازم الاجراء شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده (۱۳دی ماه ۱۴۰۰) تا پایان سال ۱۴۰۱، نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات گندم، برنج، دانه‌های روغنی، انواع روغن خام، قند، شکر و گوشت قرمز معادل یک درصد تعیین شده است.

مالیات بر ارزش افزوده «مالیات غیرمستقیمی» است که مصرف‌کننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات می‌پردازد و دریافت‌کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند.

در حالی که نرخ مالیات بر ارزش افزوده در ایران ۹ درصد محاسبه می‌شود و در لایحه جدید دولت نیز همین نرخ حفظ شده، متوسط نرخ استاندارد این نوع مالیات در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا حدود ۱۶ درصد برآورد شده است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی استان خوزستان (ایرنا)

عناوین برگزیده