تاریخ: ۱۰ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۱۲
بازدید: ۲۰۶
کد خبر: ۲۵۲۶۶۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

خام فروشی درد بی درمان اقتصاد

خام فروشی درد بی درمان اقتصاد
‌می‌متالز - کاهش درآمد‌های نفتی شاید بهترین راه برای نجات اقتصاد کشور رونق صادرات از طریق دیگر بخش‌ها به ویژه فروش مواد معدنی باشد، البته این مواد اگر فرآوری شوند ارزش افزوده چند برابری خواهند داشت.

به گزارش می‌متالز، کاهش درآمد‌های نفتی شاید بهترین راه برای نجات اقتصاد کشور رونق صادرات از طریق دیگر بخش‌ها به ویژه فروش مواد معدنی باشد، البته این مواد اگر فرآوری شوند ارزش افزوده چند برابری خواهند داشت.

فرآوری، در زنجیره ارزش صنایع معدنی زمینه ساز ارزش افزوده بالایی است که می‌تواند در بحران بد اقتصادی برای کشور مفید باشد. سنگ‌های معدنی پس از فرآوری از ارزش بالایی برخوردار می‌شوند و این امری است که سال‌ها در جنوب کرمان به آن نگاه ویژه‌ای نشده بود.

زمانی که مواد معدنی به صورت خام صادر می‌شوند، فرصت‌های شغلی کاهش پیدا می‌کنند. این مسئله باعث می‌شود ارزش افزوده این مواد برای ما کاهش یافته و به سهولت در اختیار کشور‌های دیگر قرار گیرد. امروزه بسیاری از کشور‌هایی که مواد فرآوری شده معدنی را صادر می‌کنند، خود نخستین وارد کننده مواد معدنی هستند و ما که سرمایه‌های معدنی بزرگی را در کل کشور در اختیار داریم نباید این فرصت را از دست بدهیم.

خام فروشی ما را از مسیر توسعه باز می‌دارد؛ بطوریکه بسیاری از کشور‌های توسعه یافته موفق شدند با ایجاد ارزش افزوده از همین مواد خام مشکلات اقتصادی خود را حل کرده و در مسیر توسعه گام بردارند و اکنون شاهد قدرت اقتصادی آن‌ها در دنیا هستیم که شاخص آرین این کشور‌ها چین است که به عنوان پدیده‌ی قرن شناخته میشود.

خام فروشی یک بازار موقت است و باید با تدوین برنامه‌های بلندمدت بستر‌های مناسبی برای ایجاد اشتغال پایدار ایجاد شود. ایران ظرفیت توسعه در بخش فرآوری را دارد.

چه اقداماتی برای جلوگیری از خام فروشی میتوان انجام داد؟

در راستای اقتصاد مقاومتی، جلوگیری از خام فروشی مورد تاکید قرار گرفته است. مهم‌ترین و اولین اقدام، مهیا کردن بستر لازم برای ایجاد ارزش افزوده بر رود مواد خام است. ایجاد این بستر علاوه بر ارزآوری، زمینه‌ی اشتغال افراد زیادی را در کشور فراهم میکند.

جالب اینجاست که ما مواد خام را صادر می‌کنیم و در همان حال وارد کننده‌ی همان مواد با ایجاد ارزش افزوده توسط کشور‌های دیگر هستیم و این یعنی فاجعه برای اقتصاد.

برای شروع کار منابع قوی مالی، برنامه ریزی، همکاری ارگان‌ها و دستگاه‌ها و کارشناسی دقیق و حرفه‌ای مورد نیاز است. پروردگار مهم آرین و اصلی تربت فاکتور یعنی مواد را در اختیار ما قرار داشته است و عدم استفاده‌ی درست از آنها، کفران نعمت است.

پریسا امیدی
کارشناس ارشد علوم سیاسی

منبع: ۵۵ آنلاین

عناوین برگزیده