تاریخ: ۰۹ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۴۰
بازدید: ۲۵۲
کد خبر: ۲۵۲۶۵۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

انتقاد امام جمعه نطنز از خام‌فروشی معادن/ مسوولان پاسخگو باشند

انتقاد امام جمعه نطنز از خام‌فروشی معادن/ مسوولان پاسخگو باشند
‌می‌متالز - امام‌جمعه نطنز با اشاره به روند افزایشی فعالیت برخی معادن غیرقانونی و از بین‌رفتن منابع طبیعی غنی در این منطقه تصریح کرد: مسوولان تا کی نسبت به خام‌فروشی معادن و از بین رفتن منابع طبیعی سکوت می‌کنند و چرا مانع این تخلفات نمی‌شوند؟

به گزارش می‌متالز، حجت‌الاسلام محمد یعقوبی، امام جمعه نطنز با اشاره به موضوع واگذاری معدن جدید در نطنز گفت: کوه‌های زیبای نطنز مخصوصاً کوه‌های دارهند "چلوک" و "چرخه" به‌عنوان میراث طبیعی باید به ثبت ملی برسند، از مدیران استان درخواست داریم که اجازه ندهند به انفال دست‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه استخراج معدن در نطنز اشباع شده و دلیلی ندارد درخواست جدید برای استخراج معدن در نطنز بدهند، تصریح کرد: اگر انفالی وجود دارد باید همه مردم منطقه از آن بهره‌مند شوند، نه اینکه چند نفر با لابی‌گری بروند و بدون اطلاع مردم مجوز بگیرند، از مسوولان خواهش می‌کنم برای آیندگان هم جوابی داشته باشند و امنیت روانی جامعه اسلامی را بر هم نزنند.

امام جمعه نطنز با اشاره به موج نگرانی از زمزمه‌های صدور مجوز معدن در منطقه بکر و تاریخی نطنز خاطرنشان کرد: این نگرانی به نحوی است که بسیاری بر این باورند نابودی طبیعت منطقه با فعالیت معدن نه تنها آغاز می‌شود، بلکه سرعتی دو چندان به خود می‌گیرد. برخی از فعالیت‌ها نظیر فعالیت‌های معدنی در مناطق مختلف موجب از دست رفتن و نابودی سرمایه‌هایی می‌شود که نابودی آنان خسارات جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد.

وی یادآور شد: زمزمه‌های درخواست و صدور معدن جدید در منطقه نطنز با میلیون‌ها سال قدمت به‌عنوان یک اثر تاریخی در شهرستان، باعث ابراز نگرانی مردم و برخی از مسوولان این شهرستان شده؛ اما متاسفانه تداوم فعالیت معدنی در این منطقه باعث شده است تا تهدیدی برای این منطقه حفاظت شده قلمداد شود. چند دهه از بهره‌برداری از معادن منطقه حفاظت شده در شهرستان نطنز و روستا‌های تابعه می‌گذرد، اما بهره‌برداری‌هایی بی‌حد و حصر و غیر قابل ارزیابی و اندازه‌گیری و بعضاً غیراصولی و بدون رعایت ضوابط و پیوست‌های محیط‌زیستی منجر به تخریب گسترده محیط‌زیست و نابودی رویشگاه‌های طبیعی از جمله درختچه‌ها و گیاهان دارویی و زیستگاه بسیاری از زیستمندان منطقه شده است.

حجت‌الاسلام یعقوبی با اشاره به بروز برخی تخلفات در این زمینه افزود: علاوه بر آن برخی از معدنکاران متخلف به اذعان کارشناسان منابع طبیعی به بسیاری از عرصه‌های دیگر نیز تجاوز کرده و مرتکب تخلف‌های محرزی شده‌اند. این در حالی است که باید از بسیاری از مناظر زیبای گردشگری در دل دره‌های نطنز که اکنون به قبرستانی از ضایعات و باطله سنگ‌های معدنی تبدیل شده، حفاظت کرد و نگذاشت افراد متخلف به این محیط ناب دست اندازی کنند.

وی به برخی اعتراض‌های مردمی در زمینه ایجاد معادن جدید در این منطقه اشاره کرد و گفت: خام‌فروشی تا کی باید ادامه یابد، این معادن به کجا صادر می‌شوند و چه کشور‌های نفع می‌برند، چرا از این منابع غنی این گونه سوء‌استفاده می‌شود و کسی مانع آن نمی‌شود؟ این شرایط دردآور بحرانی است، فجایع محیط زیستی آن غیرقابل چشم پوشی است و همگی به بهانه ضعف‌های قانونی و نبودن ابزار‌های نظارتی قوی و ترک فعل‌های عمدی یا سهوی مسوولان اجرایی شکل گرفته و موجی از بی‌اعتمادی بر عملکرد برخی مسوولان، استانی و کشوری را به همراه داشته است.

امام جمعه نطنز تصریح کرد: متأسفانه امروز با وجود همه کاستی در دفاع از حقوق عامه و زخم‌های دردناک در منطقه حفاظت شده با کمال تعجب و ناباوری تخریب و نابودی طبیعت زیبای شهرستان نطنز را شاهد هستیم، در حالی که این مناظر بسیار زیبا و جاذبه‌های گردشگری در گذشته، حال و آینده مورد توجه دانشمندان و دانش پژوهان داخلی و خارجی بوده و خواهد بود و می‌تواند بر اقتصاد مردم منطقه تأثیر به‌سزایی داشته باشد.

وی به مخالفت شورا شهر نسبت به واگذاری معادن جدید در محدوده نطنز اشاره کرد و ادامه داد: واگذاری این مناطق بکر و زیبا به معدن‌داران ظلم به محیط زیست و ساکنان شهرستان نطنز است. توان زیست‌محیطی منطقه دیگر تاب آوری واگذاری معادن جدید در شهرستان نطنز را ندارد، ولی متاسفانه شاهد هستیم که برخی مسوولان استانی بدون در نظر گرفتن نظرات مردم شهرستان همچنان نسبت به استعلام از ادارات نطنز جهت واگذاری معدن اقدام کرده که مایه تأسف است.

حجت‌الاسلام یعقوبی تصریح کرد: مسوولان استانی توجه داشته باشند با توجه به اینکه باید جوابگوی نسل آینده در خصوص محافظت از منابع طبیعی و خدادادی شهرستان باشند، می‌توانند با حمایت مردم و مسوولان ارشد نظام مقدس جمهوری اسلامی از واگذاری و بهره‌برداری از معادن جدید تحت هر عنوان جلوگیری کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت