تاریخ: ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۵۸
بازدید: ۱۹۳
کد خبر: ۲۵۳۰۵۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

فرار مقطعی بورس از گره معاملاتی

فرار مقطعی بورس از گره معاملاتی
‌می‌متالز - بازار سهام فروردین را متفاوت از روند ناامیدکننده سال‌گذشته آغاز کرد. گرچه فعالان بورسی از اواسط سال‌۹۹ روز‌های پرفراز و نشیبی را پشت‌سرگذاشتند، اما آیا روند رو به رشد بورس در۱۴۰۱ می‌تواند از پایان نوسانات شدید در این بازار خبر دهد؟ اتفاقات منفی که بازار سرمایه در یک سال و نیم اخیر تجربه کرد مانع از ورود پول حقیقی به این بازار شد؛ رویداد‌هایی منفی همراه با ریسک‌ها و ابهاماتی تهدیدکننده که در صورت تداوم و عدم‌شفافیت می‌تواند سرمایه‌گذاران را با چالشی جدی مواجه کند.

به گزارش می‌متالز، یکی از موضوعاتی که در ماه‌های اخیر تالار‌های شیشه‌ای را به چالش کشید ترس سرمایه‌گذاران برای ورود به آن است. در به‌وجود آمدن رفتار اغراق‌آمیز سرمایه‌گذاران خرد در مواجهه با داد و ستد‌ها چندین عامل کلیدی دخیل هستند. عواملی تهدیدکننده که با حرکت در مدار بلاتکلیفی، پیش‌بینی‌پذیر بودن معاملات آتی را به حداقل ممکن می‌رساند. در روز‌های اخیر معاملات بورسی تا حدودی از رکود خارج شده و این در حالی است که بازار برای بازگشت به نقطه تعادلی نیازمند چند اتفاق بزرگ است. در سال‌قبل معامله‌گران به دلیل وجود چند عامل تهدید‌کننده، پی‌در‌پی با نوسانات شدید و زجرآور مواجه شدند، به‌طوری‌که سایه ریسک‌های تهدیدکننده بر سر بازارسرمایه نگذاشت بورس نسبت به بازار‌های موازی، سرمایه‌گذاران خود را کامیاب کند، اما در حال‌حاضر بازار به‌رغم وجود ریسک‌های تهدیدکننده تاحدودی از مدار نزولی فاصله گرفته که این مهم می‌تواند از مقطعی بودن وضعیت فعلی حکایت کند. بررسی‌های موجود نشان می‌دهد این وضعیت حداقل تا فصل مجامع می‌تواند ادامه یابد. در اواخر ۱۴۰۰، پیشروی اقبال سرمایه‌گذاران به سمت گروه‌های خودرویی و بانکی قابل‌پیش‌بینی بود، اما با وجود عدم‌شفافیت درمباحث مرتبط با برجام، نرخ ارز، لایحه بودجه و سیاست‌های جدید اقتصادی دولت و بانک مرکزی، سرمایه‌گذاران نسبت به گروه‌های مذکور، چراغ‌سبز نشان می‌دهند.

واقعیت این است که دو عامل واگذاری بلوکی درگروه خودرو و سود ناشی از تسعیر نرخ ارز در گروه بانکی این دو دسته را با تقاضای قابل‌توجهی از سوی سرمایه‌گذاران روبه‌رو کرده است. گروه‌های کامودیتی‌محور نیز با توجه به تنش پیش‌آمده میان روسیه و اوکراین در سطوح بالا معامله می‌شوند، به‌طوری‌که حتی افزایش نرخ بهره‌های فدرال نیز تاکنون نتوانست از جذابیت خرید این دسته از گروه‌ها بکاهد. با توجه به اینکه بازار سرمایه در پایان فروردین عملکرد یک ساله شرکت‌ها را به رخ سهامداران می‌کشد می‌تواند تا حدودی به وضعیت مثبت این‌روز‌های بازار امیدوار بود. به‌نظر می‌رسد گروه‌های کامودیتی‌محور در چند روز آینده عملکرد بهتری از خود را به نمایش بگذارند. وضعیت بازار‌های سرمایه‌گذاری به دلیل ابهاماتی که در سر راه دارند غیرقابل پیش‌بینی است. این موضوع در بازار سهام بیشتر نمود پیدا می‌کند. بازار سرمایه با کمبود پول و منابع دست و پنجه نرم می‌کند و نمی‌توان انتظار رشد شارپی از آن را داشت. با این اوصاف بورس‌بازان می‌توانند تا فصل مجامع، امیدواری‌های جدیدی برای تداوم وضعیت نسبتا مثبت فعلی داشته باشند.

شایان کرمی/ کارشناس بازارسرمایه

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده