تاریخ: ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۲۵
بازدید: ۲۲۸
کد خبر: ۲۵۳۲۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

استمرار سایه شوم کرونا بر بازار‌های کالایی چین

استمرار سایه شوم کرونا بر بازار‌های کالایی چین
‌می‌متالز - شیوع کرونا همچنان بر بازار‌های کالایی چین سایه افکنده است. از سویی شانگهای، بزرگ‌ترین مرکز تبادل تجاری چین، با قرنطینه سختگیرانه روبه‌روست و از سوی دیگر محدودیت‌های جدید کرونایی در چین باعث شده است تا از میزان سفر در این کشور به مناسب عید چینگ‌مینگ کاسته شود.

به گزارش می‌متالز، در حالی که قرنطینه شانگهای سیگنالی کاهشی برای بازار‌های کالایی به همراه دارد، کاهش سفر همزمان با تعطیلات سه‌روزه سراسری در این کشور می‌تواند سیگنالی افزایشی برای بازار‌های کالایی در دنیا باشد. به گزارش اکوایران، از روز چهارم آوریل تعطیلات عید چینگ‌مینگ در چین آغاز می‌شود.

این تعطیلات برای یادبود درگذشتگان است و بنا بر رسم هرساله بیشتر چینی‌ها برای زیارت قبور اجداد خود و شرکت در مراسم جارو کردن مقبره‌ها به زادگاهشان سفر می‌کنند. البته شیوع کرونا در دنیا و چین ظرف سه‌سال گذشته باعث شده است تا این رسم تحت‌الشعاع قرار گیرد و از میزان بازگشت مردم چین به زادگاهشان کاسته شود. ظرف هفته‌های اخیر، چین با شیوع گسترده کرونا روبه‌رو شده است. این موضوع باعث می‌شود تا از میزان سفر در تعطیلات چین کاسته شود که با توجه شیوع سویه اُمیکرون در چین ظرف هفته‌های اخیر انتظار می‌رود امسال نیز این مراسم تحت‌الشعاع قرار گیرد. وزارت حمل‌ونقل چین اعلام کرد که انتظار دارد به دلیل شعله ور شدن موارد کووید-۱۹ در این کشور در این تعطیلات حدود ۲۰‌درصد از ترافیک معمول جاده‌ای در این زمان کاسته شود و ۵۵‌درصد پرواز‌ها کاهش یابند. در بیش از ۲۷استان و منطقه چین موارد ابتلا به ویروس کرونا که عمدتا نیز از نوع اُمیکرون بوده، گزارش شده است. این گزارش‌ها مقامات چینی را به اعمال محدودیت‌های شدید حرکت یا حتی قرنطینه در سطح شهر‌ها واداشته است. چین روز شنبه دوم آوریل از ابتلای ۱۳‌هزار و ۲۸۷مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد که این رقم بیشترین میزان ابتلای روزانه به این بیماری پس از فوریه ۲۰۲۰ است.

محدودیت تعطیلات چه سیگنالی به بازار‌های کالایی می‌دهد؟

شیوع کرونا در چین و محدودیت در سفر باعث می‌شود که فعالیت‌های تولیدی در این کشور برای زمان کوتاه تری متوقف شود و این موضوع از حفظ سطوح قیمتی در بازار‌های کالایی حمایت می‌کند. عموما نزدیکی به تعطیلات چندروزه در چین زمانی برای کاهش تقاضای مواد اولیه و به خصوص مواد اولیه صنعتی در دنیا تلقی شده و زمینه عقبگرد قیمتی در بازار‌های جهانی را فراهم می‌کند. در چنین شرایطی کاهش سفر‌ها به دلیل شیوع کرونا در عین استمرار فعالیت‌های صنعتی در چین باعث می‌شود تا بازار به روال طبیعی خود پیش برود. کاهش تردد در چین به مناسب عید چینگ‌مینگ از میزان تقاضا برای سوخت در چین کاسته و از این منظر سیگنالی منفی برای بازار انرژی در این کشور تلقی می‌شود. از ۲۸مارس، شانگهای، بزرگ‌ترین مرکز مالی و بزرگ‌ترین بندر تجاری این کشور، تحت قرنطینه دومرحله‌ای قرار گرفت. برآورد می‌شود در طول این دوره قرنطینه از میزان تقاضای سوخت در چین روزانه حدود ۲۰۰‌هزار بشکه کاسته شود که این موضوع نیز به کاهش نرخ انرژی کمک می‌کند. کاهش نرخ انرژی سیگنالی موثر در کاهش هزینه تولیدات صنعتی در چین است که می‌تواند زمینه عقبگرد قیمتی در بخش محصولات را فراهم کند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده