تاریخ: ۰۷ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۱۵
بازدید: ۱۳۶
کد خبر: ۲۵۳۵۰۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بیش از ۲ میلیون تن کالا از گمرک ماهیرود استان خراسان جنوبی صادر شد

بیش از ۲ میلیون تن کالا از گمرک ماهیرود استان خراسان جنوبی صادر شد
‌می‌متالز - در یک سال گذشته دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن کالا از گمرک ماهیرود استان خراسان جنوبی به خارج از کشور صادر شد و ۴ کشور افغانستان، پاکستان، عراق و ترکمنستان مقصد کالا‌های تولیدی استان بوده است.

به گزارش می‌متالز، مرز‌ها به طور معمول نقطه قوت در هر منطقه به حساب می‌آید که این فرصت علاوه بر اینکه زمینه تجارت سالم را فراهم می‌کند در حفظ جمعیت مرزنشین، ایجاد اشتغال و از همه مهمتر در تثبیت امنیت مرزی حائز اهمیت است و این قابلیت در استانی همچون خراسان جنوبی که سال‌ها است با چالش حمل مواد مخدر توسط قاچاقچیان و سوداگران مرگ مواجه است اهمیت دو چندانی دارد.

وجود هر کانونی از جمعیت در مرکز تجاری و اقتصادی فرصت‌هایی را فراهم می‌کند که زمینه قاچاق کمتر شود و علاوه براین به طور معمول اقتصاد مرزداران و روستائیان مرزنشین بر کشاورزی و دامداری استوار است، اما حدود دو دهه است که این چالش زندگی و اقتصاد مرزنشینان را به نابودی کشانده و نه آبی برای کشاورزی دارند و نه دامی برای آن‌ها مانده است در چنین شرایطی یکی از مواردی که می‌تواند نقش بسزایی در اشتغال آن‌ها داشته باشد فعالیت بازارچه‌های مرزی است.

بازارچه‌های مرزی با توجه به موقعیت خاص و بی‌بدیل بودن و نقش آن در صادرات غیرنفتی کمک زیادی به رونق اقتصاد منطقه، ایجاد اشتغال و درآمد پایدار برای ساکنان نواحی مرزی دارد.

حال مقصدمان بازارچه مرزی ماهیرود است مکانی که در برابر سختی‌های کرونا قد خم نکرده و هیچ روزی تعطیل نبوده است.

از یک سو کامیون‌های ایرانی کالا‌های تولیدی را از نقاط مختلف کشور در بازارچه تخلیه کرده و از سویی دیگر کامیون‌های افغانستانی کالا‌ها را بار می‌زنند تا چرخ صادرات متوقف نشود.

راننده‌ای تیرآهن بار زده و به مقصد فراه در حرکت است، دیگری کاشی تولیدی ایران را به مقصد قندهار بارگیری می‌کند و آن یکی هم موکت بارگیری کرده و راهی کابل است. همهمه کارگران و رانندگان فضا را دلنشین کرده چرا که گفت‌وگوهایشان بوی رضایت می‌دهد.

افغانستان پنجمین شریک تجاری ایران است که به جز ماهیرود از طریق پایانه دوغارون در استان خراسان رضوی و میلک در سیستان و بلوچستان به جابه‌جایی کالا می‌پردازد.

این یک روی تجارت ایران و افغانستان است روی دیگر سکه بازارچه‌هایی مرزی بوده که سال‌هایی نه چندان دور رونق داشته و حالا بوی غربت به خود گرفته‌اند.

امروزه نقش بازارچه‌های مرزی در امر تبادل کالا و رونق تجاری بر کسی پوشیده نیست چرا که این گذرگاه‌ها به عنوان نقطه اتصال بین دو کشور محسوب شده و همواره از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

افغانستان دارای ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک با ایران بوده که شش بازارچه مرزی را در خود جای داده و سهم استان خراسان جنوبی از این میزان مرز مشترک ۳۶۰ کیلومتر بوده که چهار بازارچه را هم به خود اختصاص داده است.

پایانه ماهیرود مهمترین دروازه ورود به بازار افغانستان است که همه روزه شاهد رفت و آمد کامیون‌ها و تریلی‌ها در این مرز هستیم.

مدیرکل گمرکات استان خراسان جنوبی با بیان اینکه در یک سال گذشته دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن کالا از گمرک ماهیرود خراسان جنوبی به خارج از کشور صادر شده گفت: از این میزان ۹۰۰ هزار تن آن به ارزش ۱۲۰ میلیون دلار مربوط به کالا‌های تولیدی استان خراسان جنوبی و مابقی مربوط به کالا‌های تولیدی دیگر استان‌های کشور است.

رحیمی‌زاده افزود: در این مدت ۹۷ هزار تن کالا از ۶ کشور خارجی به ایران وارد و از مرز استان خراسان جنوبی به افغانستان ترانزیت شده و در یک سال گذشته ۲۴ میلیون دلار تجهیزات خطوط تولید و مواد اولیه صنایع نیز به خراسان جنوبی وارد شده است.

وی ادامه داد: کاشی و سرامیک، سیمان، مواد غذایی، صیفی‌جات، سوخت، هیدروکربن‌های سبک، قیر و میلگرد از جمله کالا‌های تولیدی استان خراسان جنوبی است که به افغانستان، عراق، پاکستان و ترکمستان صادر شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت