تاریخ: ۱۸ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۴۳
بازدید: ۱۴۹
کد خبر: ۲۵۳۹۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کرباسیان رئیس پیشین ایمیدرو تشریح کرد

اقداماتی که رئیسی باید انجام دهد

‌می‌متالز - مهدی کرباسیان رئیس پیشین ایمیدرو، معتقد است برای اینکه اقتصاد ایران بتواند تنفسی بکشد، باید دولت رئیسی یکسری اقدامات را در دستور کار خود قرار دهد.

به گزارش می‌متالز، مهدی کرباسیان رئیس پیشین ایمیدرو، گفت: از آنجایی که دولت سیزدهم مدت کوتاهی است که سکان امور اقتصادی را به دست گرفته است؛ بنابراین برای قضاوت یا ارزیابی عملکرد کابینه یا وضعیت اقتصادی کشور زود است. اما بد نیست، به چند نکته مثبت در دولت جدید اشاره شود.

او افزود: نخست اینکه با توجه هماهنگی که بین سه قوه وجود دارد، می‌توان انتظار داشت که تصمیمات با سرعت بهتری عملیاتی شود. این درحالی است که در دولت دوازدهم، جلسات سران قوا بعضا دو تا سه ماه برگزار نمی‌شد، یا اگر هم برگزار می‌گردید، تصمیمات به سرعت گرفته اتخاذ نمی‌شد. اما در این دولت، جلسات سران قوا، به طور منظم برگزار می‌شود، که این نکته مثبتی است. اتفاق مثبت دیگری که در این دوره ملموس است؛ هماهنگی و همکاری قوای مجریه، مقننه و قضایی است.

کرباسیان دامه داد: به ویژه حمایت‌های قوه قضائیه از دولت سیزدهم کاملا مشهود است، که خود این هم نشانه مثبتی است. به طور نمونه، در همین بحث آزادسازی سواحل دریای خزر یا خلیج فارس، سال‌ها درباره آن صحبت می‌شد، اما هیچ گاه عملیات جدی در این زمینه صورت نمی‌گرفت.

سومین اتفاق خوبی که به گفته رئیس پیشین ایمیدرو، در دولت سیزدهم رخ داد؛ انجام واکسیناسیون عمومی در کمترین زمان ممکن بود؛ این در حالی است که این موضوع در دولت قبل با تاخیر وکندی زیادی انجام شد، که متاسفانه منجر به فوت تعداد زیادی از هموطنانمان شد. اما درباره نقطه ضعف بزرگ دولت فعلی باید گفت، که دولت سیزدهم هم به مانند دیگر دولت ها، از تجربه یا نظر مشورتی کسانی که سال‌ها در حوزه اقتصاد کار کردند، استفاده نمی‌کند. ممکن است، نگرش و بینش‌ها همسان نباشند، اما این موضوع نباید منافع ملی را تحت الشاع قرار دهد.

موضوع مهم دیگر از نگاه کرباسیان که پاشنه آشیل دولت نیز هست، بحث احیای برجام و تعاملات بین المللی است که باید با همکاری سایر قوا وحمایت رهبری و به یک نتیجه مطلوبی برسد. اینگونه اظهارنظر‌ها که تحریم یا تورم اثری بر اقتصاد ندارد، و با تحریم هم می‌توان به رشد اقتصادی ۸ درصدی دست یافت، بر منطق اقتصادی استوار نیست و بیشتر حزبی و بانگاه سیاسی است. چراکه با رصد آمار‌های اقتصادی هم می‌توان ملاحظه کرد که طی ۱۰ سال گذشته، نرخ سرمایه گذاری و توسعه در کشور کمابیش نزدیک به صفر بوده است. یا «جی دی پی» کشور هم پایین ومنفی گزارش شده و تورم ۴۵ درصدی که راه تنفس اقتصاد را بسته است.

رئیس پیشین ایمیدرو، معتقد است که این‌ها نشان دهنده مریضی مزمن اقتصاد ایران است؛ حال چنانچه عزمی باشد که اقتصاد حداقل از این مرحله طوفانی عبور کند و به ساحل آرامش برسد، باید احیای برجام را جدی بگیریم.

بنابه اظهارات کرباسیان، از دیگر اقدامات که باید در راستای توسعه تجارت خارجی در دستور کار متولیان تجاری قرار گیرد، حمایت از صادرات، تثبیت سیاست‌های اقتصادی ودستورالعمل‌ها و پرهیز از صدور بخشنامه‌های مزاحم وشبانه است. مساله دیگری که باید به طور جد مورد توجه قرار گیرد، سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها و بخش‌های بالادستی نفت، معدن وصنایع معدنی، بخش پتروشیمی و نهایتا منابع غذایی و... است؛ چراکه غفلت در هر کدام از این بخش‌ها یک تهدید جدی برای اقتصاد ایران در بلندمدت به شمار می‌روند. باهمه این‌ها دولت جدید باید چراغ توسعه را روشن کند؛ زیرا اگر این اتفاق نیافتد، سرمایه گذاری جدیدی در اقتصاد رخ نخواهد داد که این امر در نهایت منجر به تلنبار شدن معضلات اقتصادی، افزایش بیکاری و جدا شدن مردم از بدنه نظام و دولت خواهد شد.

منبع: راه امروز

عناوین برگزیده