تاریخ: ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۲۵
بازدید: ۱۷۵
کد خبر: ۲۵۴۰۸۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
مثبت شدن بازار فولاد چین به‌رغم کاهش شاخص مدیران خرید

طغیان قیمتی فولاد چین

طغیان قیمتی فولاد چین
‌می‌متالز - شاخص مدیران خرید فولادسازی چین برای ماه مارس کاهشی اعلام شد؛ اما محصولات فولادی در بازار داخلی این کشور وارد مسیر رشد نرخ شده اند.

به گزارش می‌متالز، تحلیلگران بر این باورند که کاهش شاخص مدیران خرید فولادسازان چینی متاثر از شیوع کرونا در بخشی از استان‌های چین و اعمال محدودیت‌های قرنطینه‌ای رقم خورده است، بنابراین با رفع محدودیت‌ها در روز‌های پیش رو باید منتظر موج جدیدی از تقاضا در بخش مواد اولیه فولادسازی و محصولات نهایی باشیم که تحقق این برآورد می‌تواند از افزایش قیمت در زنجیره آهن و فولاد چین حمایت کند. نرخ معامله میلگرد فولاد در معاملات آتی بورس شانگ‌های طی روز جمعه هشتم آوریل به ۵‌هزار و ۱۱۰یوآن در هر تن رسید که این رقم بیشترین نرخ فروش این محصول پس از اکتبر ۲۰۲۱ بود. اجرای قرنطینه سختگیرانه در شهر تانگشان چین به عنوان مرکز اصلی فولادسازی این کشور باعث شده است تا از میزان تولید و عرضه فولاد به بازار داخلی چین کاسته شود. ویروس کرونا در شهر‌ها و استان‌های مختلف چین گسترش پیدا کرده و دولت پکن برای کنترل این بیماری دست به اعمال قرنطینه‌های سختگیرانه در مناطقی زده است که با این ویروس درگیر هستند. این موضوع باعث شده است تا حمل ونقل مواد اولیه و محصولات نهایی به نقاط مختلف دچار چالش شود.

در حال حاضر اغلب فولادسازان چینی با کمبود مواد اولیه روبه‌رو هستند که این موضوع از رشد قیمتی فولاد در بازار داخلی چین حمایت کرده است. بر اساس گزارش CSLPC شاخص مدیران خرید (PMI) صنعت فولاد چین برای ماه مارس کاهش سه‌واحدی داشت و به ۳/ ۴۴واحد رسید. قرارگرفتن این شاخص در کمتر از ۵۰واحد از بروز رکود در این صنعت حکایت دارد. دومین ماه متوالی است که این شاخص در چین در مسیر کاهش ارزش قدم برمی دارد؛ اما تحلیلگران اعمال محدودیت‌های قرنطینه‌ای را عامل افت PMI واحد‌های فولادی چین می‌دانند. افزایش نرخ فولاد در معاملات آتی چین در حالی که PMI فولادسازی چین رو به کاهش گذاشته، از برآورد فعالان این بازار از رشد تقاضا و قیمت در ماه‌های آینده حکایت دارد. اغلب فعالان بازار آهن و فولاد چین بر این باورند که با اتمام دور جدید قرنطینه در این کشور باید منتظر جهش تقاضا برای فولاد بود. البته شیوع کرونا در چین باعث شده است تا میزان تقاضای فیزیکی برای محصولات فولادی در چین نیز کاهش داشته باشد؛ اما اغلب تجار این کاهش تقاضا را مقطعی و ناشی از محدودیت حمل ونقل دانسته و بر این باورند که با حل چالش فعلی باید منتظر موج جدیدی از تقاضا در روز‌های آینده بود. در صورت تحقق برآورد‌ها و افزایش تقاضا برای شمش و محصولات فولادی در چین ظرف روز‌های آینده، با توجه به رشد هزینه مواد اولیه فولادسازی در این کشور از جمله نرخ سنگ آهن و زغال سنگ، احتمال افزایش مجدد قیمت وجود دارد.

البته وضع قرنطینه در استان‌های مختلف چین طی هفته‌های اخیر باعث شده است تا بر موجودی محصول تولیدشده در انبار فولادسازان چینی نیز افزوده شود؛ چرا که این قرنطینه‌ها تقاضا را نیز کاهشی کرده و امکان حمل محصول به مقصد را نیز کاهش داده است. با این حال، اغلب تجار چینی امیدوارند که با رفع این موج کرونا، دولت پکن به منظور حمایت از صنایع و کسب‌وکار‌ها و بهبود رشد تولید ناخالص داخلی دست به اعمال سیاست‌های محرک اقتصادی بزند که این موضوع می‌تواند تقاضا را برای محصولات فولادی در این کشور یکباره افزایش دهد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده