تاریخ: ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۴۷
بازدید: ۱۰۹
کد خبر: ۲۵۵۶۵۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

رکوردشکنی در بازار فولاد ادامه دارد/ افزایش سرعت قیمت

رکوردشکنی در بازار فولاد ادامه دارد/ افزایش سرعت قیمت
‌می‌متالز - از ابتدای همه گیری کرونا قیمت فولاد در بازار جهانی رشد کرد، ولی با شروع درگیری‌های روسیه و اوکراین سرعت افزایش ارزش فولاد بیشتر شد.

به گزارش می‌متالز، قیمت فولاد در سال‌های اخیر با افزایش شدید همراه بود که ریشه این رشد قیمت در همه گیری کرونا و کاهش حجم تولید در معادن و واحد‌های صنعتی و تولیدی بود. اما به نظر می‌رسد تنش‌های روسیه و اوکراین و تاثیر آن روی بازار کالا‌های اساسی تاثیر بیشتری روی قیمت فولاد در بازار داشت، زیرا سرعت افزایش قیمت فولاد از ابتدای درگیری‌های روسیه و اوکراین با سرعت بیشتری افزایش یافته است و حتی خبر‌ها در مورد احتمال تداوم این روند افزایشی در ماه‌های آتی حکایت دارد.

طبق گزارش منتشر شده توسط بانک جهانی از شروع جنگ تا کنون قیمت سنگ آهن که ماده اولیه تولید فولاد در دنیا است بالغ بر ۳۰ دلار به ازای هر تن رشد کرده است. در ماه مارس سال جاری قیمت هر تن سنگ آهن در بازار جهان برابر با ۱۵۲ دلار بود و در دهه اول ماه آوریل هم قیمت این ماده اولیه صنعتی بیش از ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است. در سال ۲۰۲۱ متوسط قیمت هر تن سنگ آهن در بازار جهانی برابر با ۱۲۵ دلار بود و در آن سال خبر‌ها از رکوردشکنی‌های پی در پی در این بازار حکایت داشت.

روسیه و اوکراین از بزرگترین کشور‌های تولید کننده در فولاد و سنگ آهن هستند و بعد از تشدید تنش‌های ژیوپولتیکی بین روسیه و اوکراین، نگرانی از کمبود عرضه این محصولات در بازار کاهش پیدا کرد.

بانک جهانی در گزارش اخیر خود نوشت: «از شروع درگیری‌های روسیه و اوکراین، قیمت سنگ آهن و فولاد در جهان به سرعت رشد کرده است. این کشور‌ها عرضه این محصولات را کاهش دادند. روسیه و اوکراین بیشتر از اینکه در تولید فولاد نقش داشته باشند، در تولید مواد اولیه مانند سنگ آهن نقش دارند و از آنجا که روسیه و اوکراین از تامین کنندگان اصلی مواد اولیه صنعت فولاد کشور چین هستند، این شرایط روی اقتصاد صنعت فولاد دنیا تاثیر مخربی خواهد داشت.»

در ادامه این گزارش آمده است: «نگرانی اصلی تاثیر این بحران روی توان تولید فولاد کشور چین است. چین بزرگترین تولید کننده فولاد در دنیا است و سالانه بالغ بر ۵۷ درصد از فولاد مصرفی دنیا را تولید می‌کند. این کشور سهم زیادی از سنگ آهن مصرفی خود را از روسیه تامین می‌کند و بعد از شروع درگیری ضمن اختلال در عرضه سنگ آهن روسیه، رشد قیمت هم بازار را به چالش کشیده است. خبر‌ها از احتمال تاثیر منفی این بحران روی توان تولید فولاد چین حکایت دارد. حکایتی نگران کننده که بحران‌های اقتصادی بزرگی را به همراه خواهد آورد.»

نشریه استار در این مورد نوشت: «با وجود اینکه مقامات اقتصادی چین تاکید دارند که بازار فولاد در این کشور در شرایط با ثباتی قرار دارد و اقتصاد می‌تواند با سرعت بالایی رشد کند، ولی آمار‌های اقتصادی خلاف این مساله را نشان می‌دهد. تولید فولاد در چین روند کاهشی دارد و درگیری‌های چین با استرالیا که باعث کاهش واردات سنگ آهن از این کشور شد، وابستگی چین را به روسیه بیشتر کند. با شروع درگیری‌های روسیه و اوکراین عرضه سنگ آهن به چین بازهم مختل شد و روی صنعت فولاد چین اثر منفی گذاشت.»

روسیه و اوکراین در مجموع ۸.۱ درصد از تولید سنگ آهن و ۴.۹ درصد تولید فولاد جهان را به خود اختصاص داده اند. از ابتدای همه گیری کرونا تا کنون قیمت ورقه‌های فولادی در دنیا ۶۹.۶ درصد و قیمت نورد گرم بیش از ۴۳.۳ درصد رشد کرده است.

منبع: تحلیل بازار

عناوین برگزیده